ممنوعیت واردات ملوانی، گذر مرزی و مناطق آزاد اجرایی شود
فعالان بخش پوشاک و نساجی کشور با ارسال نامه ای به خواستار کمک برای اجرایی شدن ممنوعیت واردات و قاچاق پوشاک از طریق ملوانی ،گذرهای مرزی و مناطق آزاد شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از گمرک ایران درا ین نامه که از سوی اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران ارسال شده به بخشنامه ممنوعیت واردات پوشاک از طریق ملوانی ،گذر مرزی و مناطق آزاد اشاره شده است و فعالان بخش خصوصی ضمن ارزشمند شمردن این اقدام گمرک به اجرایی نشدن آن در برخی استان ها انتقاد کرده اند.
آنها دراین نامه صدور این بخشنامه را در مثبت کردن جو روانی فعالان این حوزه موثر و آن را مشوق تولیدکنندگان پوشاک می دانند.
دستوری که به گفته آنها با دخالت برخی مسئولان استانی اجرایی نشده است.
اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران درتشریح انتقاد خود آورد است: متاسفانه در خلال پیگیری های مداوم اتحادیه ها بابت مطالبه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک جهت اعمال محدودیت در واردات بی رویه و غیر قانونی به کشور متوجه شدیم این اقدام ارزشمند با فشار برخی از استانداران ، فرمانداران و برخی نمایندگان محترم مجلس متوقف شده است و اجرا نمی شود.
بر اساس آمارها و گزارشی که این اتحادیه در نامه خود آورده است، ارزش ریالی واردات پوشاک از طریق ملوانی و از گذرهای مرزی به ازای هر لنج حدود 40 تا 50 میلیارد ریال بوده و در طول سال تعداد زیادی لنج به مقصد ایران به این منظور بارگیری می کنند.
مبلغ قابل توجهی بدون پرداخت حقوق دولت به کشور وارد می شود.
فعالان این حوزه از دولت می خواهند این بخشنامه هر چه سریعتر اجرایی شود و آن را در رونق یافتن تولید پوشاک داخلی موثر می دانند.
معاونت فنی امور گمرکی در 7 فروردین سال جاری با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست های دولت در حمایت از تولید داخلی و اشتغال مولد، طی بخشنامه ای به ستاد نظارت گمرکات مرزی و ادارات کل مستقل مرزی به استانداران اعلام کرده است از واردات کالاهای دارای تولید داخل به خصوص پوشاک ،میوه و خشکبار از طریق ملوانی و گذر مرزی جلوگیری شود.
در این بخشنامه آمده است ورود هر گونه اقلام مربوطه باید صرفا بر اساس مصوبات هئیت وزیران و انجام تشریفات گمرکی از طریق دستگاههای مروطه انجام پذیرد.
همچنین درخواست ورود این کالاها باید پس از سیر مراحل قانونی مورد پیگیری قرار گیرد.
همچنین در بخشنامه دیگری مقرر شده است گمرک در مبادی ورودی مناطق آزاد نیز مستقر شود.