همایش تخصصی کشت علمی زعفران با حضور کشاورزان و کارشناسان کشاورزی در سالن همایش های سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان بسیج مهندسی کشارورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما هدف از برگزاری این همایش را ترویج کشت زعفران در استان قم دانست و افزود:با توجه به وضع آب و هوایی قم، زعفران به عنوان محصولی که نیاز به آب کمی دارد(کمتر از 7هزار متر مکعب در هکتار) می تواند به عنوان زراعتی پرسود در قم به حساب آید.
مالمیر تهیه پیاز استاندارد و مرغوب برای کشت زعفران را ضروری دانست و تصریح کرد: نظارت و حمایت جهاد کشاورزی در ورود پیاز زعفران که دارای کیفیت و استانداردهای لازم است می تواند بر رونق کشت این محصول تاثیرگزار باشد.
وی بهترین زمان کشت زعفران را اردیبهشت و خرداد دانست و گفت: بیش از 50 زعفران کار فعال در 7تا 10 هکتار از زمینهای کشاورزی استان فعالیت می کنند .
نحوه انتخاب پیاز مناسب، پیگیری وکنترل آفتهای زراعی، میزان آبیاری و تامین کود ، خاک شناسی استان قم ، نیار اسید هیومیک برای این خاک شور و مبارزه با علفهای هرز از نکاتی بود که با حضور کارشناسان کشاورزی از استانهای خراسان و قم برای کشاورزان زعفران تشریح شد.
استان قم دارای120هزار هکتار زمین کشاورزی است که با توجه به اقلیم کم آب این استان تغییر الگوی کشت در چند سال اخیر در دستور کار مسئولان کشاورزی قم قرار گرفته است.
زعفران از گذشته های دور در استان قم کاشته می شد اما از 5 سال پیش کشت این محصول پر درآمد در استان به طور جدی آغاز شده و سالانه به طور میانگین 9 کیلو زعفران در استان قم تولید می شود.