میزان ابتلا به بیماری سالک در کشور حدود شش هزار مورد در سال کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مسئول برنامه کنترل سالک مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و درمان امروز در گنبد کاووس گفت : در سالهای گذشته میزان ابتلا به بیماری سالک در کشور حدود بیست و شش هزار مورد بود که این میزان اکنون به کمتر از بیست هزار مورد رسیده است.
محمدرضا شیرزادی با بیان اینکه بیشترین موارد ابتلا به سالک در استان های فارس و ایلام گزارش شد افزود : به جز گیلان ، مازندران و استانهای شمال غرب ، بقیه استانهای کشور ناقل بیماری سالک هستند.
او گفت : شدیدترین نوع سالک احشایی است که تا 95 درصد سبب مرگ فرد میشود و بیشتر در بین کودکان شیوع دارد.
حسین عرفانی افزود : باید در عرصه برنامهریزی بیماری سالک ، پس از سیاستهای حوزه سلامت ، برنامههای راهبردی را در افق چند ساله ترسیم کنیم و برنامههای استراتژیک برای ریشه کن کردن بیماری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سالک روستایی در 2 شهرستان مراوه تپه و گنبدکاووس در استان گلستان شیوع بالایی دارد افزود : مجاورت با کشورهای همسایه در گنبدکاووس، تجارت ناپایدار ، اقتصاد بینالمللی و رفت و آمد توریستی سبب افزایش بیماری سالک در این مناطق شده است.
رئیس اداره زئو نوز مرکز مدیریت بیماریهای واگیر کشور تاکید کرد: مخزن اصلی سالک ، جوندگان به ویژه موش هستند که با هماهنگی با ارگانهایی مانند بنیاد مسکن ، منابع طبیعی ، دهیاران و شهرداری باید شناسایی، و کنترل شوند.
وی گفت: در شهرستان مراوهتپه با توجه به اینکه چهار مرحله شناسایی و مبارزه انجام شده، شیوع این بیماری رو به کاهش است اما شهرستان گنبدکاووس در اجرای این چهار مرحله موفق نبوده است.
عرفانی افزود : 9 مرکز فعال تشخیص و درمان بیماری سالک در گلستان وجود دارد که در مراحل اولیه بروز بیماری میتواند تاثیر زیادی در کنترل ضایعات ناشی از این بیماری در بدن فرد داشته باشد.
آقایان محمدرضا شیرزادی و حسین عرفانی برای شرکت در همایش سلامت و مسئولیت اجتماعی با محوریت کنترل بیماری سالک امروز به گلستان سفر کردند.