به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات، نصرالله جهانگرد در نخستین جلسه کارگروه اجرای پروژه نشانی استاندارد مکانی ملی (GNAF) در سال 96 با بیان اینکه که امنیت ملی در فضای سایبر در سه بعد تعریف می شود، افزود: ایجاد ساز و کارهای لازم برای جلوگیری از خروج اطلاعات مالی، هویتی و مکان محور از کشور، اساس فعالیت ها در این حوزه به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه امروزه سیستم های اطلاعاتی دنیا از شنود به تحلیل داده انتقال پیدا کرده است، گفت: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از دستگاه هایی که خدمات مبتنی بر اطلاعات مکانی ارایه می دهند از جستجوگرهای خارجی که بعضا بسیار پرطرفدار هم هستند استفاده می کنند که این امر موجب خروج اطلاعات از کشور می شود.
جهانگرد افزود: بی تردید با تحلیل رفتار کاربران این اطلاعات منافع و مصالح کشور را تهدید و امنیت ملی با مخاطره جدی مواجه می شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات هدف نهایی اجرای پروژه مکان محور کشور را تدوین نقشه جامع ملی ایران عنوان کرد و گفت: تدوین اطلاعات مکانی یکی از برنامه های استراتژیک کشور است و تکیه گاه نظام اجرایی کشور اطلاعات مکان محور است و در همین چارچوب ضروریست تمامی سازمان ها و دستگاه های مرتبط علیرغم تلاقی و تزاحمات سازمانی در تکمیل معماری و طی روند فنی پروژه نهایت همکاری را با یکدیگر داشته باشند.
مدیر عامل شرکت ملی پست ایران نیز در این جلسه با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال گفت: اجرای پروژه GNAF به عنوان یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی موجب ایجاد خدمات جدید مبتنی بر سرویس مکان محور در کشور شده و اشتغال زایی را نیز به همراه دارد.
حسین مهری با اشاره به توافقات صورت گرفته با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در زمینه توسعه همکاری های متقابل افزود: بر این اساس مقرر شده است نقشه های موجود در بستر کاداستر برای سرعت گرفتن روند اجرایی پروژه در اختیار مجریان قرار گیرد.
معاون وزیر ارتباطات از تدوین و ابلاغ پیش نویس نظام نامه پروژه مکان محور کشور تا پایان ماه جاری خبر داد و گفت : به زودی اطلاعات موجود در پورتال GNAF در اختیار عموم قرار می گیرد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش نقش اطلاعات مکان محور در توسعه اقتصاد کشور در سال جاری خواستار همکاری مراکز علمی و دانشگاهی در برگزاری آن شد.
در ادامه دکتر رجبی فرد مشاور عالی پروژه نیز اجرای پروژه GNAF را "جهشی بزرگ" در نحوه ارائه خدمات دولتی حول محور آدرس مکان محور و مشارکت شهروندان در تصمیم گیری ها عنوان کرد و گفت: زیر ساخت های اطلاعات مکانی، آدرس ملی استاندارد ژئوکد شده و مدیریت زمین سه بستر لازم برای توانمند سازی جامعه با اطلاعات مکانی است.
وی سپس خواهان تامین نیازهای کمیته نقشه از سوی سازمان های ذیربط در چارچوب روند اجرای پروژه شد.