رئیس جمهور درگفتگوی زنده تلویزیونی درپاسخ به سؤالی درباره برگزاری شانزدهمین نشست سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در تهران،گفت:همه دنیا فهمیدند که این نشست در این مقطع زمانی مهم است و در زمان خوبی و با موضوع خوبی که مسئله روز دنیاست برگزار شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛آقای احمدی نژاد درگفتگوی زنده تلویزیونی با مردم از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران افزود: صلح پایدار در سایه مشارکت جهانی از ابتدا خواسته بشر بوده و بشر همواره به دنبال صلح پایدار بوده است.
وی اضافه کرد: صلح همواره باعث آرامش، پیشرفت و توسعه می شود و همه پیشرفتهای بشری نیز در سایه صلح صورت می گیرد.
رئیس جمهور با طرح این سؤال که چرا اکنون صلح در جهان به مخاطره افتاده است گفت: مهمترین علت این موضوع مدیریت است و همه دعواها سر این موضوع است.
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه مدیریت نقش اساسی در ایجاد صلح ایفا می کند افزود: همه مردم صلح طلب هستند و اختلافی ندارند بلکه همه دعواها از ناحیه مدیریتهاست.
وی با بیان اینکه امروز مدیریت حاکم بر دنیا امنیت و آرامش را از دنیا گرفته و باعث گسترش فقر، کینهورزی، بی عدالتی و درگیریهای مصنوعی شده است اضافه کرد: این همه نابسامانی ناشی از مدیریت نامناسب فعلی حاکم بر جهان است.
رئیس جمهور انحصاری بودن مدیریت و فساد ناشی از آن و قدرتطلبی مدیران فعلی جهان را برای سلطه از مهمترین عوامل این نابسامانی در صلح جهانی دانست و گفت: هر جا درگیری هست یک طرف دنبال قدرت و سلطه طلبی است.
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه قدرت طلبی عامل بسیاری از دعواهاست افزود: حتی در داخل کشور نیز خیلی از دعواها به علت خودخواهی و قدرت طلبی به وجود می آید.وی ساختار و سازماندهی و ادبیات حاکم بر دنیا را ادبیات قدرت طلبی دانست و اظهار داشت: سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی همواره به عنوان ابزار قدرت و سلطه طلبی عمل می کنند که این سومین علت نابسامانی صلح جهانی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه این مدیریت به هم ریخته، بشر را به ورطه بیچارگی کشانده است و باید هر چه سریعتر اصلاح شود، افزود: همه ما به اصلاح نیاز داریم ولی مراتب آن متفاوت است و هر کس به تناسب جایگاه و عملکرد خود باید به اصلاح مدیریت و عملکرد خود بپردازد.
آقای احمدی نژاد گفت: اصلاح مدیریت جهانی در سایه مشارکت عمومی خواسته همه ملتهاست که باید به آن توجه شود.
رئیس جمهور: اصلاح در امور در گروی تصمیم همگانی است
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در گفتگوی مستقیم از شبکه یک سیما به موضوع مشارکت در مدیریت جهانی اشاره کرد و گفت:ما می خواهیم این را اصلاح کنیم که اصلاح آن نیز به مدیریت همگانی نیاز دارد.
به گزارش خبرنگار ما ؛ آقای احمدی نژاد افزود: باید دیدگاه ها ، اندیشه ها ، ذهنیت ها و اراده ها تغییر کند و همه بیایند اما این که گروه اندکی تصمیم بگیرد مسلماً در بازه وجودی خودش آن را اصلاح می کند.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که کی اصلاح کلی انجام می شود گفت: زمانی که همه تصمیم بگیرند و همه در اصلاح مشارکت کنند.
وی اضافه کرد: به طور مثال در ترافیک کی اصلاح صورت می گیرد؟ زمانی که همه رانندگان مقررات را رعایت کنند و تصمیم به اصلاح بگیرند در غیر این صورت اگر درصدی از راننده ها در اصلاح مشارکت نکنند به همان اندازه خرابی خواهد بود.
آقای احمدی نژاد در ادامه گفت: جهان نیز همین گونه است، اگر بخواهیم عدالت را برپا کنیم همه باید وارد شویم اگر دوستی بخواهیم برقرار و حق کشی ها را ریشه کن کنیم همه باید وارد شویم و این همان مدیریت مشترک است.
وی افزود: اگر همه بیایند و بدون ترس، بدون تحمیل در تصمیم گیری های جهانی مشارکت کنند همیشه برآیند عمومی ، مثبت است.
رئیس جمهور گفت: وقتی ملتی آزادانه و آگاهانه بیاید و تصمیم بگیرد برآیند تصمیمش حتماً خوب است و نمی تواند چیز بدی باشد چون فصل مشترک انسان ها فطرت الهی آنان است و فطرت الهی نیز جز خوبی نیست.
رئیس جمهور ادامه داد: درباره دولت ها نیز همین گونه است وقتی عمومی شد و تعداد زیادی آمدند و همه دنیا مشارکت کرد دیگر نمی توان تحمیل کرد و نمی شود تبعیض ایجاد و بی عدالتی کرد چون دولت آمریکا به اندازه خودش است و دولت های دیگر هم به اندازه خودشان هستند و دیگر زورگویی معنا ندارد.
مجری برنامه از آقای احمدی نژاد پرسید: به نظر می رسد این درک مشترک تا حدود زیادی وجود دارد و خواست و حتی شاید اراده نیز وجود دارد اما نگرانی ها و ترس هایی هست که اجازه نمی دهد این اتفاق بیفتد، من در زمانی که هیأت اعزامی شما برای دعوت از مرسی در مصر بودند در قاهره بودم و در آنجا شنیدم که وی به طور رسمی گفته بود من می آیم اما تا نزدیکی های آن اعلام نکنید و یا برخی سران دیگر همین درخواست را از هیأت ایرانی داشتند چطور می شود این قدرت را در این ها ایجاد کرد و یا در سایه همین جنبش غیرمتعهدها چطور می شود از این ها پشتیبانی کرد که جرأت آن را داشته باشند که بگویند ما جایی می رویم یا نمی رویم یا مشارکت می کنیم یا مشارکت نمی کنیم.
آقای احمدی نژاد در پاسخ گفت: اولاً این ادبیات تازه در دنیا مطرح می شود، درست است که خواستی فطری است اما هیچ وقت ظهور و بروز نداشته و به صحنه عمل نیامده بود.
وی افزود: من یادم هست در سال اول که به سازمان ملل رفتیم این را مطرح کردیم و اکنون در سال هشتم عمومیت پیدا می کند و خیلی ها آن را می گویند ، مثل عدالت سال اول ، دوم ، سوم ما بودیم.
رئیس جمهور در ادامه گفت: باید ادبیاتش درست شود و خود مدیران باید اصلاح شوند تا خواستار عدالت شوند و مردم باید دنبال عدالت باشند تا مدیران عادل را انتخاب کنند و یک تحول مبنایی است.
وی افزود: اکنون خوشبختانه ادبیاتش آمده و در حال تبدیل شدن به خواست است اما لوازمی دارد.
آقای احمدی نژاد گفت: فرض کنید دولت ایران می خواهد این موضوع را دنبال کند اول باید خود را اصلاح کند عادل باشد و به نسبتی که عدالت را در خود ایجاد کند می تواند در محیط بین الملل اثر بگذارد.
وی افزود: این عنوانی است که لوازمی دارد و گام به گام لوازمش مطرح خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: در غیر این صورت فرض کنید 200 حاکم ظالم دیکتاتور در دنیا باشند و اینها دور هم جمع شوند خروجی آنها چه می شود؟ خروجی آنها مثبت نیست.
وی افزود: اصلاً شعار این اجلاس دو تا مخاطب دارد،مخاطب اصلی آن مدیران هستند نگاه مردم به مردم است در انتخابات درمطالبات در اثرگذاری ها.
رئیس جمهور گفت: در اینجا نقش مدیریت اصلی است اما همه جامعه بشری باید به آن نقطه برود که اکنون ادبیاتش درست شده است و امیدواریم در اجلاس مجمع عمومی نیز انعکاس خوبی داشته باشد.
رئیس جمهور:700 بند تصویب شده دراجلاس حرف دل همه ملتها بود
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید با هم کار را جلو ببریم، گفت: این 700 بندی که تصویب شد، حرف دل همه ملتهاست و درباره بسیاری از مسائل عالم اظهار نظر قاطع و صریح با اجماع حاصل شد.
آقای احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که این نشست چه تفاوتی با نشستهای قبلی داشت، افزود: حرفهایی که در هر اجلاس زدیم یکی است، گرچه نوع بیان متفاوت بوده است.وی گفت: ما از روز اول بر عدالت ،کرامت انسانی، احترام به انسانها و حقوق برابر در سایه مدیریت مشترک تاکید کردیم.
رئیس جمهور افزود: این هم یک ظرافتی دارد و ما معتقدیم وقتی حکومت جهانی برپا شود همه در آن مشارکت میکنند و اصلا حکومت فردی معنا ندارد و او پرچمدار است و کاری که می کند همه انسانها را در جهت اصلاح فعال می کند.وی اضافه کرد: همه باید عاشق عدالت و پایبند به آن باشند تا عدالت برپا شود.رئیس جمهور گفت: الان این ادبیات تازه در سطح کشورهای غیرمتعهد آمده است و ما هنوز با کل دنیا فاصله داریم و جنبش عدم تعهد یک ظرفیت بوده و اصولی داشته و دنبال همینها بوده اما همهگیر نشده است و حالا به محض اینکه چیزی را تصویب کردند به این معنی نیست که تمام شد و آن اجرایی می شود که هرگز این گونه نمی شود چرا که سازوکار و ساختار می خواهد.وی افزود: اراده های 120 کشور باید در محیط های سیاسی بین المللی جاری شود.
رئیس جمهور گفت: یک ماموریت بزرگ ما این است که ساختارها را ایجاد کنیم.آقای احمدی نژاد در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه انتقادی بر ساختار نم می شود و آن این است که دبیر کل و دبیرخانه و ساختار سازمانی ندارد و ما شاهد چه تاثیر جدی در این زمینه هستیم، گفت: این مطلب درست است و باید ظرفت های دنیا را فعال کنیم اما خود نم ساختار می خواهد.وی افزود: من از اعضا اجازه گرفتم و گفتم ما ساختار ایجاد می کنیم ولی با کمک خود شما و رایزنی ها را آغاز کرده ایم و به زودی برنامه هایمان را شروع می کنیم و یک کارهایی طراحی کردهایم که به مرور به مردم می گوییم.رئیس جمهور با بیان اینکه این اجلاس گل کرد، گفت: بیش از یک سال و نیم است که تمرکز تبلیغاتی شده است و رسانه های غربی و استکباری استاد کار فضاسازی و از ما خیلی قوی تر هستند و ما به لحاظ تبلیغات بین الملل در یکی از نامناسبترین نقاط اجلاس را در تهران برگزار کردیم، حتی تا 15 روز قبل خیلی ها تردید داشتند که بیایند.وی افزود: بالاخره خدا عنایت کرد و ما رفتیم مکه و حرف هایی زده شد و موضع گیری که ایران درباره مسائل منطقه و جهان کرد، خیلی ها فهمیدند که باید به ایران بیایند.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که خیلی ها می گفتند شما نباید به مکه می رفتید، گفت: برخی ها در سیاست خارجی دخالت بیمورد می کنند سیاست خارجی نمی شود که تکه پاره شود دولت مسئول است و دنبال می کند و نباید هر کس که تریبون پیدا کرد نیش به کسی بزند و اینها بد است و همه دنیا بداندکه دولت این کارها را قبول ندارد.وی با بیان اینکه ما با همه دوست هستیم، گفت: یک رژیم هست که ما از اساس آن را قبول نداریم و یک دولت جعلی است که همه می دانند و یک دولت هم هست با آن رابطه نداریم نه با ملتش و ما با مردم امریکا دعوا نداریم و آنها را دوست داریم.
رئیس جمهور اظهار داشت: گروه هایی حاکم هستند و کاری کردند که رابطه قطع شود ما وقتی می گوییم دوست هستیم واقعا دوست هستیم و می گوییم عدالت، این را برای همه می خواهیم.رئیس جمهور گفت: برخی مواقع رسانه ها آزاد هستند و نقد می کنند اما آنها نباید به مسئولان کشور توهین کنند.
آقای احمدی نژاد با بیان اینکه ما تابع یک سیستم هستیم، افزود: چرا نباید مکه برویم؟ چرا باید غایب باشیم؟ ما عربستان را دوست داریم و دشمن نیستیم و چرا باید دشمن باشیم؟
رئیس جمهور با بیان اینکه ما همه را به دوستی دعوت می کنیم، گفت: برخی دشمنان با خیلی از دوستان ما تماس گرفته بودند که در اجلاس تهران شرکت نکنید اما آمدند و یک اتفاق بزرگ بود و یک نه بزرگ به آنها گفتند و این یک پدیده شیرین و مثبت در یک روند بود و هنر ما این است که این روند را در مسیر خودش جلو ببریم.وی افزود: آنها دیدند ایران کشور امن و مقتدری است و دیدند ایران به همه احترام می گذارد.رئیس جمهور گفت:ما معتقد بودیم اگر بناست تفاهمی شود باید همه بحث کنند تا همه قانع شوند و فرصت دادیم همه حرف بزنند و 140 سخنرانی شد، بدون اینکه به کسی توصیه و اخمی کنیم.رئیس جمهور افزود: هر کنفرانسی شیرین تمام نمی شود اما شما دیدید که این اجلاس خیلی خوب برگزار شد.
رئیس جمهور:اجلاس موفق تهران مدیریت ایران را درعرصه جهانی نشان داد
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم گفت: در اجلاس غیرمتعهدها، همه این نشست را متعلق به خودشان می دانستند که این بسیار مهم است.آقای احمدی نژاد افزود: در دیگر اجلاسها که در جهان برگزار میشود شرکت کنندگان آنها را متعلق به خودشان نمی دانند اما در این اجلاس زمانی که پایان یافت شرکت کنندگان به همدیگر تبریک می گفتند و این روحیه باید حفظ شود.وی اضافه کرد: مهم حفظ ادبیات مشترک اعضاست البته این به معنای نبود اختلاف نظر نیست از سوی دیگر باید با حفظ آرمانها به اصول مشترک برای دسترسی به اهداف پایبند بود و هنر باید این باشد که دوستان را حفظ کنیم.رئیس جمهور با بیان اینکه 45 ملاقات رسمی با سران حاضر در اجلاس در حاشیه آن انجام دادم گفت: آنان با عشق و امید آمدند و رفتند و برخی از مشکلات نیز در حاشیه این اجلاس در ملاقاتها حل و فصل شد .وی با تقدیر از مردم در مدت برگزاری این اجلاس خاطر نشان کرد: خوشبختانه با همراهی مردم هیچ مشکلی در برگزاری این اجلاس نداشتیم ودر واقع مردم به خوبی همراهی کردند این در حالی است که در سایر اجلاسها در جهان اعتراضها و گله ها مشکلاتی بهوجود می آورد .
رئیس جمهور گفت : ملت ایران به درستی با میهمانان، میهماننوازی کرد زیرا خود را در برگزاری اجلاس شریک می دانست و بسیاری از میهمانان نیز بارها می گفتند که مردم بسیار خوبی دارید .وی خاطر نشان کرد : مردم احساس می کردند که خود در سالن اجلاس حضور دارند و این سرمایه عظیمی است که باید آن را حفظ کرد .آقای احمدی نژاد افزود : حتی برخی از شرکت کنندگان در اجلاس که با هم اختلاف نظر داشتند با مدیریت اجلاس اتفاق نظر داشتند که این موفقیت از ظرفیت ایران برای مدیریت در عرصه جهانی حکایت دارد .آقای احمدی نژاد در ادامه به بعد رسانه ای اجلاس غیرمتعهدها اشاره کرد و گفت: تا به حال سابقه نداشته است که این اجلاس از 20 تا 30 نقطه مستقیم پخش شود و این یعنی اطمینان خاطر مدیریت اجلاس.وی افزود : البته 300 شبکه به طور مستقیم سالن را پخش می کردند اما اینکه از زوایای مختلف بتوان اجلاس را زنده پخش کرد نشان از اعتماد به نفس بالای مدیریت دارد .
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه این تنها آغاز راه است گفت : نمی خواهیم بگوییم که همه چیز بعد از این عالی خواهد بود چرا که یک راه طولانی در پیش داریم و می خواهیم جنبش غیرمتعهدها را با کمک اعضا احیا کنیم .آقای احمدی نژاد در ادامه در خصوص هزینه های اجلاس و برخی اظهار نظرها در این باره گفت: یعنی چه که برخی می گویند خرج کردیم؟ چرا نباید خرج کنیم؟ ایران می خواهد در تراز بالای جهان بنشینید البته منظور ما در خرج اشرافیگری نیست اما باید برای مهمانها بهترین ماشینها را تهیه کرد.وی افزود: البته من احمدی نژاد نباید برای خودم اشرافیگری کنم اما میهمان احترام خاص خودش را دارد .رئیس جمهور گفت: برگزاری این اجلاس معادلات را به نفع ملت ایران عوض کرد و شرکت کنندگان نیز صداقت ایران را قبول و از مهمان نوازی ایران تشکر کردند چرا که همه می دانیم ایرانیها در میهمان نوازی شهره جهانند.
رئیس جمهور:700 بند تصویب شده دراجلاس حرف دل همه ملتها بود
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید با هم کار را جلو ببریم، گفت: این 700 بندی که تصویب شد، حرف دل همه ملتهاست و درباره بسیاری از مسائل عالم اظهار نظر قاطع و صریح با اجماع حاصل شد.آقای احمدی نژاد در ادامه سخنانش در گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما در پاسخ به این سوال که این نشست چه تفاوتی با نشستهای قبلی داشت، افزود: حرفهایی که در هر اجلاس زدیم یکی است، گرچه نوع بیان متفاوت بوده است.
وی گفت: ما از روز اول بر عدالت ،کرامت انسانی، احترام به انسانها و حقوق برابر در سایه مدیریت مشترک تاکید کردیم.
رئیس جمهور افزود: این هم یک ظرافتی دارد و ما معتقدیم وقتی حکومت جهانی برپا شود همه در آن مشارکت میکنند و اصلا حکومت فردی معنا ندارد و او پرچمدار است و کاری که می کند همه انسانها را در جهت اصلاح فعال می کند.وی اضافه کرد: همه باید عاشق عدالت و پایبند به آن باشند تا عدالت برپا شود.رئیس جمهور گفت: الان این ادبیات تازه در سطح کشورهای غیرمتعهد آمده است و ما هنوز با کل دنیا فاصله داریم و جنبش عدم تعهد یک ظرفیت بوده و اصولی داشته و دنبال همینها بوده اما همهگیر نشده است و حالا به محض اینکه چیزی را تصویب کردند به این معنی نیست که تمام شد و آن اجرایی می شود که هرگز این گونه نمی شود چرا که سازوکار و ساختار می خواهد.وی افزود: اراده های 120 کشور باید در محیط های سیاسی بین المللی جاری شود.
رئیس جمهور گفت: یک ماموریت بزرگ ما این است که ساختارها را ایجاد کنیم.
آقای احمدی نژاد در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه انتقادی بر ساختار نم می شود و آن این است که دبیر کل و دبیرخانه و ساختار سازمانی ندارد و ما شاهد چه تاثیر جدی در این زمینه هستیم، گفت: این مطلب درست است و باید ظرفت های دنیا را فعال کنیم اما خود نم ساختار می خواهد.وی افزود: من از اعضا اجازه گرفتم و گفتم ما ساختار ایجاد می کنیم ولی با کمک خود شما و رایزنی ها را آغاز کرده ایم و به زودی برنامه هایمان را شروع می کنیم و یک کارهایی طراحی کردهایم که به مرور به مردم می گوییم.رئیس جمهور با بیان اینکه این اجلاس گل کرد، گفت: بیش از یک سال و نیم است که تمرکز تبلیغاتی شده است و رسانه های غربی و استکباری استاد کار فضاسازی و از ما خیلی قوی تر هستند و ما به لحاظ تبلیغات بین الملل در یکی از نامناسبترین نقاط اجلاس را در تهران برگزار کردیم، حتی تا 15 روز قبل خیلی ها تردید داشتند که بیایند.
وی افزود: بالاخره خدا عنایت کرد و ما رفتیم مکه و حرف هایی زده شد و موضع گیری که ایران درباره مسائل منطقه و جهان کرد، خیلی ها فهمیدند که باید به ایران بیایند.رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که خیلی ها می گفتند شما نباید به مکه می رفتید، گفت: برخی ها در سیاست خارجی دخالت بیمورد می کنند سیاست خارجی نمی شود که تکه پاره شود دولت مسئول است و دنبال می کند و نباید هر کس که تریبون پیدا کرد نیش به کسی بزند و اینها بد است و همه دنیا بداندکه دولت این کارها را قبول ندارد.
وی با بیان اینکه ما با همه دوست هستیم، گفت: یک رژیم هست که ما از اساس آن را قبول نداریم و یک دولت جعلی است که همه می دانند و یک دولت هم هست با آن رابطه نداریم نه با ملتش و ما با مردم امریکا دعوا نداریم و آنها را دوست داریم.رئیس جمهور اظهار داشت: گروه هایی حاکم هستند و کاری کردند که رابطه قطع شود ما وقتی می گوییم دوست هستیم واقعا دوست هستیم و می گوییم عدالت، این را برای همه می خواهیم.رئیس جمهور گفت: برخی مواقع رسانه ها آزاد هستند و نقد می کنند اما آنها نباید به مسئولان کشور توهین کنند.آقای احمدی نژاد با بیان اینکه ما تابع یک سیستم هستیم، افزود: چرا نباید مکه برویم؟ چرا باید غایب باشیم؟ ما عربستان را دوست داریم و دشمن نیستیم و چرا باید دشمن باشیم؟
رئیس جمهور با بیان اینکه ما همه را به دوستی دعوت می کنیم، گفت: برخی دشمنان با خیلی از دوستان ما تماس گرفته بودند که در اجلاس تهران شرکت نکنید اما آمدند و یک اتفاق بزرگ بود و یک نه بزرگ به آنها گفتند و این یک پدیده شیرین و مثبت در یک روند بود و هنر ما این است که این روند را در مسیر خودش جلو ببریم.وی افزود: آنها دیدند ایران کشور امن و مقتدری است و دیدند ایران به همه احترام می گذارد.
رئیس جمهور گفت:ما معتقد بودیم اگر بناست تفاهمی شود باید همه بحث کنند تا همه قانع شوند و فرصت دادیم همه حرف بزنند و 140 سخنرانی شد، بدون اینکه به کسی توصیه و اخمی کنیم.رئیس جمهور افزود: هر کنفرانسی شیرین تمام نمی شود اما شما دیدید که این اجلاس خیلی خوب برگزار شد.
رئیس جمهور:اجلاس موفق تهران مدیریت ایران را درعرصه جهانی نشان داد
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم گفت: در اجلاس غیرمتعهدها، همه این نشست را متعلق به خودشان می دانستند که این بسیار مهم است.آقای احمدی نژاد افزود: در دیگر اجلاسها که در جهان برگزار میشود شرکت کنندگان آنها را متعلق به خودشان نمی دانند اما در این اجلاس زمانی که پایان یافت شرکت کنندگان به همدیگر تبریک می گفتند و این روحیه باید حفظ شود.
وی اضافه کرد: مهم حفظ ادبیات مشترک اعضاست البته این به معنای نبود اختلاف نظر نیست از سوی دیگر باید با حفظ آرمانها به اصول مشترک برای دسترسی به اهداف پایبند بود و هنر باید این باشد که دوستان را حفظ کنیم.رئیس جمهور با بیان اینکه 45 ملاقات رسمی با سران حاضر در اجلاس در حاشیه آن انجام دادم گفت: آنان با عشق و امید آمدند و رفتند و برخی از مشکلات نیز در حاشیه این اجلاس در ملاقاتها حل و فصل شد .
وی با تقدیر از مردم در مدت برگزاری این اجلاس خاطر نشان کرد: خوشبختانه با همراهی مردم هیچ مشکلی در برگزاری این اجلاس نداشتیم ودر واقع مردم به خوبی همراهی کردند این در حالی است که در سایر اجلاسها در جهان اعتراضها و گله ها مشکلاتی بهوجود می آورد .
رئیس جمهور گفت : ملت ایران به درستی با میهمانان، میهماننوازی کرد زیرا خود را در برگزاری اجلاس شریک می دانست و بسیاری از میهمانان نیز بارها می گفتند که مردم بسیار خوبی دارید .وی خاطر نشان کرد : مردم احساس می کردند که خود در سالن اجلاس حضور دارند و این سرمایه عظیمی است که باید آن را حفظ کرد .آقای احمدی نژاد افزود : حتی برخی از شرکت کنندگان در اجلاس که با هم اختلاف نظر داشتند با مدیریت اجلاس اتفاق نظر داشتند که این موفقیت از ظرفیت ایران برای مدیریت در عرصه جهانی حکایت دارد .آقای احمدی نژاد در ادامه به بعد رسانه ای اجلاس غیرمتعهدها اشاره کرد و گفت: تا به حال سابقه نداشته است که این اجلاس از 20 تا 30 نقطه مستقیم پخش شود و این یعنی اطمینان خاطر مدیریت اجلاس.وی افزود : البته 300 شبکه به طور مستقیم سالن را پخش می کردند اما اینکه از زوایای مختلف بتوان اجلاس را زنده پخش کرد نشان از اعتماد به نفس بالای مدیریت دارد .
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه این تنها آغاز راه است گفت : نمی خواهیم بگوییم که همه چیز بعد از این عالی خواهد بود چرا که یک راه طولانی در پیش داریم و می خواهیم جنبش غیرمتعهدها را با کمک اعضا احیا کنیم .آقای احمدی نژاد در ادامه در خصوص هزینه های اجلاس و برخی اظهار نظرها در این باره گفت: یعنی چه که برخی می گویند خرج کردیم؟ چرا نباید خرج کنیم؟ ایران می خواهد در تراز بالای جهان بنشینید البته منظور ما در خرج اشرافیگری نیست اما باید برای مهمانها بهترین ماشینها را تهیه کرد.وی افزود: البته من احمدی نژاد نباید برای خودم اشرافیگری کنم اما میهمان احترام خاص خودش را دارد .رئیس جمهور گفت: برگزاری این اجلاس معادلات را به نفع ملت ایران عوض کرد و شرکت کنندگان نیز صداقت ایران را قبول و از مهمان نوازی ایران تشکر کردند چرا که همه می دانیم ایرانیها در میهمان نوازی شهره جهانند.
رئیس جمهور:مدیریت همگرایی، نخستین برنامه ما درجنبش غیرمتعهدها
رئیس جمهور گفت: ما اصلاً دنبال این نیستیم که مسائل جمهوری اسلامی ایران را در دنیا حل کنیم و می گوییم مسائل همه که حل شود، مسائل ما هم حل می شود و این نگاه زیبایی است که باید تا آخر حفظ کنیم.آقای احمدی نژاد در پاسخ به این سؤال که برنامه شما برای بهره برداری از فرصت ریاست بر جنبش در سه سال آینده چیست؟ افزود: جزئیات برنامه را درست نیست اکنون بگویم ، ما درباره دبیرخانه و ساختارهای پیگیری برای بخش های گوناگون اقتصاد ، فرهنگ ، جوانان ، زنان ، اصلاح سازمان ملل و همگرایی اعضا برنامه هایی تنظیم کرده ایم.وی گفت: هر یک از این ها که بخواهد قطعی و اجرا شود باید توافق همه را داشته باشیم و اولین کاری که انجام می دهیم مدیریت همگرایی است و طراحی کردیم که چگونه نظرها را جمع و هماهنگ کنیم و این ظرافتی دارد که از همین سفر به سازمان ملل کار عملیاتی آن را آغاز می کنیم.رئیس جمهور افزود: امیدوارم اتفاقات خوبی بیفتد و تأکید می کنم همه خوبی ها اینجا نیست، این فرصت و ظرفیتی برای هر120 کشور است .آقای احمدی نژاد گفت: افرادی بودند که به ما فشار می آوردند تا از این اجلاس بهره برداری موردی و خاص داشته باشیم البته ما زیر بارنرفتیم و گفتیم این سوء استفاده است زیرا ما شعارهایی داده ایم که باید با عمل ما مطابقت داشته باشد.وی افزود: ما اصلاً نمی خواهیم به نفع موضع خاص خودمان بهره برداری داشته باشیم ، ما آرمان هایی داریم که معتقدیم حق است ازجمله عدالت، کرامت و صلح جهانی و اکنون که جنبش عدم تعهد وجود دارد و ما هم فعلاً در آن مؤثریم، هنر ما این است که در آرمان های بزرگمان هر قدر بتوانیم همراهی ایجاد کنیم و هر چه این همراهی بیشتر شود، بهتر خواهد بود.رئیس جمهور گفت: هنر ما این نیست که بیاییم مثلاً در موضوع هسته ای این را خرج کنیم زیرا ما اصلاً نیازی به این کار نداریم.آقای احمدی نژاد تأکید کرد: این کوته بینی است که مدام فشار می آوردند این بند را بیاورید زیرا ما هر بندی بخواهیم بگذاریم باید توافق همه باشد و ما گفتیم به نظر همه احترام می گذاریم و شاید به خاطر این نگاه بود که اجلاس برای اعضا شیرین شد.
رئیس جمهور:جهان فعلی فرصتی برای جهت دادن به مطالبات مردمی
رئیس جمهور در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی در پاسخ به سؤالی در مورد تلاش برخی جریان های سیاسی برای مصادره جنبش های اسلامی در منطقه گفت: معتقدم همه تحولات در مسیر کمال و عدالت بشری است و مناسبات ظالمانه باید هر چه سریع تر لغو شود .آقای احمدی نژاد با بیان اینکه هر چه سطح مطالبات مردم به عدالت و کرامت نزدیک تر شود به نفع مردم است افزود: اگر بخواهیم تحلیل درستی داشته باشیم باید میان مطالبات مردم و مدیریت کنندگان این جریان ها تفکیک ایجاد کنیم .رئیس جمهور با بیان اینکه در همه جا مردم همواره به دنبال کرامت ،بزرگی و صلح هستند گفت: مقدار بهره گیری هر یک از آنها از این تحولات به عمق نگاه آنها بستگی دارد .آقای احمدی نژاد با بیان اینکه نتیجه گیری این جریان ها با مدیریت هاست و لزوما مدیریت ها همان چیزی نیست که مردم می خواهند گفت: بررسی ها نشان می دهد در بعضی جاها مدیریت ها بهتر شده و برخی جاها نیز تغییر چندانی نکرده است .رئیس جمهور با بیان اینکه همه ما به دنبال عدالت هستیم گفت: باید در برخورد با این جریان ها به دقت عمل کنیم و تحلیل مناسب داشته باشیم و با هر کسی متناسب با خود او برخورد کنیم تا دچار مشکل نشویم .رئیس جمهور در ادامه در مورد تحولات اروپا نیز گفت: بیداری عمومی اتفاق افتاده و این موضوع نقطه عطفی در تاریخ بشر است که نشان می دهد انسان معاصر دیگر نظم و مدیریت فعلی را پاسخگوی نیازهای خود نمی داند .اقای احمدی نژاد با بیان اینکه شرایط فعلی جهان فرصت تاریخی برای ما ایجاد کرده است تا به جهت دادن مطالبات مردمی همت گماریم گفت: ما در این باره هیچگاه به دنبال سیطره بر مردم نیستیم زیرا مردم خود باید راهشان را انتخاب کنند و ما در این میان فقط باید راه درست را به انها نشان دهیم .رئیس جمهور با اشاره به اینکه بهترین اعمال اگر اجباری و تحمیلی باشد ارزش ندارد گفت: توده های مردم در دنیا خود باید به این تصمیم برسند زیرا تغییرات بیرونی تابعی از تغییرات درونی است .وی با بیان اینکه در موضوع عدالت به دنبال الگوی غربی و دموکراسی به شیوه آنها نیستیم گفت: ما حقیقتا به دنبال عدالت هستیم حتی اگر عدالت علیه خودمان باشد .رئیس جمهور با اشاره به مباحث معرفت شناسی انسان گفت: اساس مدیریت غربی ، انسان را مادی می داند در حالی که در تفکر ما عظمت انسان به عشق ، عدالت و بزرگی است .وی افزود: غربی ها همواره در بحث انسان به دنبال تنازع بقا هستند ولی ما به دنبال تعاون برای بقا هستیم .
آقای احمد نژاد با بیان اینکه فطرت های بشری در حال بیداری است و بیداری فعلی بیداری جهانی است گفت: اگر همه انسان ها به ریشه های اعتقادی خود برگردند به تعبیری می توان گفت که بیداری ، بیداری اسلامی است زیرا همه پیامبران اعم از پیامبر اسلام ، حضرت مسیح و حضرت موسی مبلغ اسلام هستند .رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه مردم در جهان با همدیگر مشکلی ندارند گفت: اگر کسی تابع و در مسیر خدا باشد هیچ مشکلی پیش نمی آید و این دعواهای فعلی تحمیلی است بنابراین باید نگاه ما جهانی شود و فارغ از مذهب و نژاد به حل مشکل بپردازیم .وی با رد این که گفته مشکل دنیا مذهبی است گفت: باید در دنیا محبت حاکم شود و همگی باید روی اصول با هم کار کنیم و این راه را گسترش دهیم .آقای احمدی نژاد با اشاره به برخی جنبش ها در امریکا گفت: اگر کسی در امریکا به دنبال عدالت و پاکی باشد آیا این غیر از بیداری اسلامی است؟ آیا ماهیت آن چیزی غیر از اسلام است که خواهان از بین رفتن دروغ و رشد انسانیت باشد؟وی گفت: دعوا سر اصل حقیقت انسان است و ما باید این را ترویج و تلاش کنیم این در دنیا تقویت شود زیرا همه دنیا در حال بیداری است .
رئیس جمهور:مسئولان باید در تراز ملت ایران بیندیشند
رئیس جمهور در ادامه سخنانش گفت: مسئولان باید در تراز ملت ایران بیندیشند.
وی گفت: خوشبختانه از المپیک و پارالمپیک از جمله از ورزشکاران جانباز و معلول خبرهای خوشی به مردم می رسد که مردم را خوشحال کرده است اما برخی نتایج ضعیف نیز ممکن است مردم را دچار سرخوردگی کند برای بهبود این وضع و موفقیت بیش از پیش ورزشکاران در عرصه های بین المللی توصیه شما به ورزشکاران و معلولان در این زمینه چیست؟آقای احمدی نژاد پاسخ داد: واقعاً در المپیک و پارالمپیک نتایج خوبی به دست آوردیم و سرعت رشد ما بسیار خوب بود.وی افزود: مسئولان باید در تراز ملت ایران باشند و موانع را بردارند تا راه برای ملت باز شود در آن صورت اگر این ملت در هر عرصهای وارد شود خواهد درخشید.رئیس جمهور در همین زمینه رشد دو یا سه برابری در تولیدات صنعتی در هفت سال گذشته را نمونه ای از این دست دانست و گفت: البته هر جا مشکلی بوده است مسئولان بودهاند و با نگاه های کوتاه و برخی مسائل مواردی پیش آمده است که البته باید خودشان را با مردم تطبیق دهند.آقای احمدی نژاد تأکید کرد: مسئولان باید توانمندی های ملت ایران را باور کنند.
وی با اشاره به تدوین سند چشم انداز خاطر نشان کرد: برای تدوین آن زحمات بسیاری کشیده شده است اما پیش از این نیز گفته ام که آنان دریافت کاملی از توانمندی های ملت ایران نداشتند چرا که مثلاً در موضوع اول شدن ایران در عرصه علم در منطقه ما به جای بیست سال در هفت سال اول جایگاه نخست را کسب کردیم.رئیس جمهور پیشرفت در زمینه های علم، تولید مقالات، اختراعات، تحقیقات ، فناوری ، داروها ، ماهواره و هسته ای را نمونه هایی از پیشرفتهای زودهنگام ایران نسبت به سند چشم انداز 20 ساله دانست و گفت: در مقایسه با سایر کشورها اقتصادمان درونزاست و دست خودمان است که این موضوعی مهم است.وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: باید رودربایستی را کنار بگذاریم ملت ایران دنبال عدالت است اگر من نوعی دنبال قدرت باشم به نسبت دنبالهروی برای کسب قدرت برای ملت و جامعه مضرم حتی با هر شعاری باشد.
رئیس جمهور افزود: من نوعی باید به ملت و کرامت آن احترام بگذارم اما برخی دنبال قدرت طلبی و دعواهای سیاسی هستند و حد و مرزی نیز نمی شناسند.وی تصریح کرد: من احمدی نژاد نوکر ملتم و به خدا قسم شأنی بالاتر از نوکری ملت نمی دانم و این بالاترین افتخار برای من در همه جای جهان است که خود را نوکر مردم بدانم البته این خود منطق و استدلالی قوی دارد و باید ملت را پذیرفت.رئیس جمهور افزود: البته مردم خیلی بزرگواری کردند که اختیار مملکت را به امثال ما سپردند و اعتماد کردند بنا بر این باید قدر اعتماد مردم را بدانیم.رئیس جمهور در باره وجود مشکلات اقتصادی گفت: بالاخره فشارهایی از بیرون وارد می شود اما در داخل نیز همراهی می کنند اما ما مدیریت می کنیم تا مشکلات برطرف شود.
رئیس جمهور: باید التهاب بازار را مهار کرد
رئیس جمهور گفت: مهمترین کاری که باید انجام دهیم این است که التهاب بازار را از بین ببریم.آقای احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید بورس ارز راه حل تنظیم بازار ارز است، افزود: سال قبل 60 میلیارد دلار صادرات داشتیم و بیش از این نیاز نداریم و امسال هم صادرات و واردات داریم و یک التهاب کاذب درست شده است و یک عده ارز در انبارها گذاشتند و البته کم هستند اما این بالاخره اثر می گذارد.رئیس جمهور با بیان اینکه علت دیگر، یک جنگی روانی سنگین است، گفت: البته برخی از همکاران من اشتباه کردند و با اینکه به آنان بارها تذکر داده بودم که این روش را اصلاح کنید اما عمل نکردند و بعد موقعی متوجه شدند که یک مقدار ما ضربه خوردیم.وی افزود: این التهاب باید کنار برود چرا که اقتصاد ما اقتصاد قدرتمند و قوی است.رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما درباره نرخ ارز چقدر است و عده ای شایعه 3000 تومان را مطرح می کنند، گفت: این همان جنگ روانی است و ما داریم تدبیر می کنیم.آقای احمدی نژاد افزود: باید یک مقدار آرامش پیدا کنیم و ما 75 میلیون نفر هستیم که باید به یکدیگر کمک کنیم.وی با بیان اینکه این کار اتفاق ویژه ای نیست که نتوانیم آن را مدیریت کنیم، گفت: البته دشمن به شدت با جنگ روانی و قفل کردن مسیرهای فروش نفت و انتقال ارز، جنگ تمام عیار و پنهانی به راه انداخته است.رئیس جمهور افزود: البته ما هم درحال کار کردن هستیم و این خارج از تحمل مدیریت ملت ایران نیست.وی اضافه کرد: ما نفت و انرژی داریم و دنیا هم احتیاج دارد و حجم فروش نفت ما در مقابل نیاز ارزی و اقصاد ما بزرگ نیست و می توانیم به سرعت جایگزین کنیم.آقای احمدی نژاد گفت: یکی از مشکلات نیاز دولت به نفت بوده است که ما داریم به سرعت این را مدیریت می کنیم.رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا می خواهید به مجلس اصلاحیه بودجه بدهید، گفت: من فعلا این فکر را ندارم البته در برخی برنامه های اقتصادی ممکن است نیازمند اصلاحات باشیم و برای این با مجلس و قوه قضاییه در حال گفتگو هستیم و یک برنامه های اولیه تهیه شده است.وی افزود: امیدواریم ظرف یک ماه به یک بسته مورد توافق همه بخش های اداری کشور برسیم.رئیس جمهور گفت: به لحاظ موجودی کالا در کشور کالا درکشور خیلی زیاد است و برخی کالاها ممکن است کم شود که قبلا هم این بوده است.