به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدرضا پاورسی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت:: برنامه ریزیهای توسعهای و پیشرفت به سمت تعالی و تکامل انسانی و اجتماعی، از سه سطح کلان، میانی و خرد تاثیر میپذیرد. این سه سطح، هم به تحولات متمایز در سیاستگذاری و اجرا و هم به فرهنگ سازی نیاز دارد، تا همه برنامهها در سطح فردی و جمعی عملیاتی شود و در نهایت به تحقق اهداف کلان و ملی کمک کند. هر نوع سند بالادستی مانند برنامه ششم و سند چشم انداز بیست ساله، سیاستهای کلی اصل ۴۴ و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و مانند آن در سطح کلان و راهبردی، ارزشمند و بسیار عالی است. اما باید در سطح میانی به (نهادهای و دستگاههای اجرایی و تشکلهای حقوقی و تخصصی و...) هم توجه داشت و هر نهادی حتی تا سطح فردی وظایف خود را انجام دهد.
نمایشگاه دهم بورس، بانک و بیمه (فاینکس ۲۰۱۷) نیز در بعد میانی مسیر فرهنگ سازی را به خوبی طی کرد و در این میان حضور دانش آموزان، دانشجویان و ذینفعان و استقبال گسترده بازدیدکنندگان سبب شد فاینکس دهم به اولین رویداد فرهنگ ساز اقتصادی سال ۹۶ تبدیل شود.
امروز از یک سو عصر اطلاعات و دانایی یا به معنایی دست یابی به اطلاعات و دانش است و از سوی دیگر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برای ایران ضروری است و هر دو اصل تنها با فر هنگ سازی محقق خواهد شد.
یکی از عرصههای مهم کشور که به فرهنگ سازی نیاز دارد بازار سرمایه است. بازار سرمایه با افزایش سرمایه گذاری توسعه خواهد یافت و این فرآیند مستلزم بهره برداری از روانشناسی مثبت اقتصادی و حذف انگیزههای منفی اقتصادی است.
روانشناسی اقتصادی به معنی تحلیل عوامل و رفتارهایی است که بتواند از یک سو انگیزه مثبت همه ارکان مستقیم و غیر مستقیم بازار سرمایه را افزایش دهد و از سوی دیگر مسیرهای افزایش ارزش افزوده یا ثروت واقعی را هموار کند تا از طریق آن امیدواری به رشد و توسعه و رونق اقتصادی به حداکثر برسد.
برگزاری نمایشگاههای تخصصی در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد میتواند در کنار فرهنگ سازی گامی مهم برای دست یابی به اطلاعات و دانش محسوب شود.
در این مسیر بازار سرمایه میتواند به عنوان بزرگراه رشد و توسعه مطرح باشد و برگزاری نمایشگاه بورس و بانک و بیمه نیز فرصتی بود تا بتوانیم در این بزرگراه وارد شویم.
اما مهمترین بخش فرهنگ ساز فاینکس ۲۰۱۷ شاید برگزاری دومین رویداد فین استارزی بود. فین استارز به تنهایی ارزش بالایی دارد. برگزاری این رویداد تحولی بزرگ برای تامین مالی حوزه فن آوری است و جسارت ورود به حوزه نوآوری و فرهنگ سازی در کشور را تقویت میکند.
اختصاص یک سالن مستقل به این رویداد نیز ضمن تاثیر گذاری قویتر به ارتباط منسجمتر بین مخترعین و فنآوران و سرمایه گذاران کمک کرده است و آغاز گر مسیری نهضت توسعه دانش است. باید در مسیر فرهنگ سازی چتر حمایت استارتاپها گسترده شود تا این فرآیند به مرحله تجاری سازی برسد. استارتاپها در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال میتوانند تحولات بزرگی در اقتصاد کشور ایجاد کنند.
راه نجات اقتصاد کشور و پیاده سازی اقتصاد مقاومتی همان مسیر توسعه فعالیتهای دانش بنیان و تامین مالی مطمئن برای آنهاست. اقتصاد دانش بنیان، نظام مالی جدیدی طلب میکند و فین استارز ۲۰۱۷ نسبت به ۲۰۱۶ رویکردی متفاوت داشت و امسال ۱۴۰۰ متر فضا در اختیار شرکت کنندگان و اعضای فین استارز قرار گرفت.
حسابداری فرهنگ سازی، فراتر از هزینههای ریالی است و آنها که درباره هزینههای ریالی برگزاری نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۷ مطرح کردند یا نوشتند به تاثیر بلند مدت فرهنگ سازی و بازدهی آتی آن توجهی نداشتند.