دمدمی مزاجی دولتمردان ترامپ در قبال ایران
سردرگمی و تناقض در مواضع مقام های امریکایی در مورد ایران می تواند نتیجه تطمیع بازیگران غیر امریکایی از جمله مافیای صهیونیستی وسعودی در جهت دادن به سیاست خارجی دولت ترامپ باشد.
در روزهای اخیر دونالد ترامپ و تنی چند از مسئولان دولت وی از جمله رکس تیلرسون وزیر امور خارجه و جیمز ماتیس وزیر دفاع امریکاچند بار درباره ایران موضع گیری کرده اند که بررسی آن چند نکته را آشکار می کند:
نخست اینکه گویا تقسیم کاری بین وزارت امور خارجه و وزارت دفاع مشاهده می شود که در آن ظاهرا وزارت امور خارجه مسئولیت مقابله با اجرای توافق هسته ای ایران (برجام)و وزارت دفاع مسئولیت مهار قدرت منطقه ای ایران را برعهده دارد. درخواست تیلرسون برای بازنگری در توافق هسته ای در کنار تشدید تحریم های غیرهسته ای علیه ایران و تاکید جیمز ماتیس بر نفوذ منطقه ای ایران در این راستا قرار دارد.
دوم اینکه مواضع مسئولان امریکایی دچار چرخش های لحظه ای شده اند و در آن سردرگمی و تناقض موج می زند.
در یکی از این موارد وزارت امور خارجه امریکا در گزارش خود به کنگره بر پایبندی ایران به توافق هسته ای صحه گذاشت اما بلافاصله از لزوم بازنگری در برجام و حتی تشدید تحریم های غیرهسته ای سخن گفت. در مورد دیگر ،جیمز ماتیس در آغاز سفر خود به عربستان از لزوم حل سیاسی بحران یمن سخن گفت اما بعد از دیدار با مسئولان این کشورضمن حمایت از رویکرد نظامی این کشور در جنگ یمن ،بر مهار نفوذ و قدرت منطقه ای ایران تاکید کرد. در اینجا به روشنی می توان نقش تهدید و تطمیع بازیگران غیرآمریکایی از جمله مافیای صهیونیستی و سعودی را در جهت دادن به سیاست خارجی دولت ترامپ و ایجاد انحراف در آن مشاهده کرد. این بدین مفهوم است که مسئولان دولت ترامپ در انتخاب میان منافع امریکا و مطالبات گروههای فشار وابسته به مافیای صهیونیستی و سعودی در کشاکش و تعارض هستند .
سوم اینکه افزایش اتهام پراکنی های مسئولان امریکایی علیه ایران با روزهای پایانی دوره 100 روزه اعلامی ترامپ نشان می دهد که دولت ترامپ از این اتهام پراکنی ها برای فرافکنی اذهان داخلی از ناکارایی های داخلی خود بهره می جوید کما اینکه از صدور فرمان موشکی به سوریه نیز همین هدف را دنبال می کرد که اکنون مشخص شده دولت ترامپ در این زمینه فریب خورده است.
-----------------------
احمد کاظم زاده