رحمانی فضلی در همایش فرماندهان ناجا؛
در پخش زنده مناظره ها، باید همه ابعاد آن در نظر گرفته شود
وزیر کشور: مناظرهای زنده تلویزیونی سال 88 هزینه ها و تبعات بسیار سنگینی داشت و ما برای اینگونه مناظرات باید همه ابعاد آن را در نظر بگیریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، رحمانی فضلی در حاشیه نشست سراسری فرماندهان نیروی انتظامی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره مخالفت کمیسیون تبلیغات انتخابات با پخش زنده مناظرها افزود: پرسش اینجاست که در مناظرها ضبط شده و مناظرهای آزاد (زنده) چه چیزی قابل طرح است که مثلا در مناظرهای آزاد می شود گفت و در ضبط شده نمی شود گفت؟.
وی ادامه داد: ممکن است گفته شود شاید عده ای در مناظرات ضبط شده بخشی از آن را سانسور و یا کم کنند این درحالیست که کمیسیون نظارت و نماینده نامزدها حاضر هستند و هیچ کس حق ندارد کم کند مگر در مواردی که خلاف اخلاق باشد و تهمت و افترایی زده شود یا مغایر با اخلاق عمومی باشد که باید اینها رعایت شود.
رحمانی فضلی گفت: جذابیت برنامه های زنده بسیار زیادتر است و همیشه در صدا و سیما هم که بودم از این روال حمایت کردم و الان هم حمایت می کنم اما در آن جلسه استدلال های دوستان در حوزه امنیت عمومی و رعایت قوانین و مقررات بیان شد .
وی خاطرنشان کرد: باید حق داد که در برنامه زنده هرکسی که حرفی می زند در آن لحظه قابل مدیریت نیست چون ما شاهد نتایج برنامه های زنده سال 88 در افکار عمومی بودیم که چقدر در سیاست داخلی و حوزه های بین المللی کدورت ها و ابهامات و هزینه های بسیار زیادی ایجاد کرد که هنوز هم آثارش را می بینیم.
رحمانی فضلی گفت: در جلسه مذکور از 5 نفر ، 4 نفر به برنامه ضبطی رای دادند البته ضبطی به این معنا که رعایت قانون شود و از مصاحبه ها کم نشود و نمایندگان نامزدها هم ناظر باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه بعد از آن فضایی در رسانه ها ایجاد شد و به جای اینکه برخی از رسانه ها مسئله را از نگاه کارشناسی ، علمی و تجربی ببینند آن را سیاسی کردند و گفتند این کار رحمانی فضلی وزارت کشور است و یا مطرح کردند که من از رییس جمهور در این باره مشورت گرفته ام و این نظر رییس جمهور بوده این درحالی است که در این باره همفکری و نظری از رئیس جمهور نگرفته ام .
وی گفت: البته آقای روحانی نخستین کسی بود که به این موضوع اعتراض کرد حتی در سخنرانی عمومی شیراز مطرح کرد و بلافاصله به ما پیام داد چرا چنین تصمیمی گرفته اید چون که اگر آزاد باشد مخاطب استفاده می کند و مشارکت بالا می رود علاوه بر آن آقای روحانی شب که برگشتند دوباره تماس گرفتند و اعتراضشان را بیان کردند.
رحمانی فضلی افزود: ما هم پاسخ دادیم که این یک نظر کارشناسی بوده و در آن استدلالهایی هم بیان شده من هم در آن جلسه نگران فضای امنیتی و افکار عمومی بودم ، نظر ما هم با این موضوع مثبت بود .
وی با اشاره به درخواست های زیاد برای تجدید نظر در این باره گفت: بازنگری هم راه حلی دارد و در آئین نامه آمده است بنابراین می شود دوباره استدلال و شواهد و قرائن مطرح و رای گیری شود اما درمجموع همه باید اعتماد کنیم.
وزیر کشور خطاب به خبرنگاران خاطرنشان کرد: شما یک طرف قضیه را می بینید در حالیکه من بعنوان یک فرد موافقم شفاف سازی شود و جذابیت و مشارکت بالا رود اما بعنوان وزیر کشور وقتی که انتخابات برگزار می کنم باید آن را در کمال امنیت و سلامت برگزار کنم و همه چیز را در نظر بگیرم.
وی با اشاره به خبر برخی رسانه ها مبنی بر مخالفت مجدد کمیسیون تصمیم گیرنده در جلسه دیشب گفت: جلسه شب گذشته ، جلسه کمیسیون اصلی تبلیغات نبود بلکه کمیسیون نظارت بود که اصلا حق ورود به این مسائل را ندارد.
رحمانی فضلی ادامه داد: اگر در جلسه کمیسیون تبلیغات استدلال ها بیان شود و رای بر آزاد بودن مناظرات را داد همان می شود اما اگر غیر از آن بود ما حتما بر نظرمان پافشاری خواهیم کرد چون که امنیت عمومی و افکار عمومی و ریسک مسئله را باید مدیریت کرد.
وزیر کشور در پایان خطاب به خبرنگاران با بیان اینکه شما با حفظ امانت و اصول اخلاقی خبرنگاری کار رسانه ای را انجام می دهید به آنها توصیه کرد: از تهییج بی موقع جامعه و همچنین بیان حدسیات و گمانه زنی هایی که قطعیت ندارد بپرهیزید و قلم و کاغذ را در مسیری قرار دهید که باعث رنجش افکار عمومی و ابهامات و کدورت ها نشود.
پخش زنده مناظرهها در جلسه امروز مشخص میشود
وزیر کشور با اشاره به اینکه امنیت انتخابات برای ما مهم تر از خود انتخابات است گفت: پخش مناظره های کاندیداها به صورت زنده ریسک را بالا می برد.
رحمانی فضلی در حاشیه همایش فرماندهان و رؤسای ناجا در جمع خبرنگاران افزود: من هم خود، صدا و سیمایی هستم و می دانم که پخش مناظره به صورت زنده برای مردم جذاب است اما چند نفر از اعضای کمیته در آن جلسه با ذکر دلایل اقناعی نظرشان بر این قرار گرفت که این مناظره ها ضبط و به صورت ضبطی پخش شود.
وی گفت: شاید سؤال شما این باشد که در این صورت برخی از سخنان ممکن است سانسور شود که باید بگویم فقط مواردی که خلاف باشد، سانسور می شود و اصل ماجرا ، شفاف اطلاع رسانی خواهد شد.
رحمانی فضلی مجدداً پخش شدن مناظره ها به صورت زنده را خواسته بحق رسانه ها دانست و افزود: با توجه به اینکه رئیس جمهور مستقیم با بنده تماس گرفته و بنده نیز توضیح دادم که با توجه به دلایل استدلالی و اقناعی اعضا، این تصمیم گرفته شده است اما قرار شد در جلسه دیگری که امروز برگزار می شود باز این موضوع مورد بررسی و در نهایت برای ضبطی یا زنده بودن مناظره ها تصمیم گیری شود.
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که البته بعد از پایان یافتن مصاحبه تلویزیونی از وی پرسیده شد، در رابطه با ممنوع التصویر بودن آقای احمدی نژاد در حالی که محل مصاحبه را ترک می کرد با صدای بلند گفت: به هیچ وجه چنین چیزی نیست و این موضوع را تکذیب کرد.
تلاش برای برگزاری انتخاباتی سالم
وزیر کشور گفت: تلاش همه ما این است که انتخابات در کمال سلامت برگزار شود.
رحمانی فضلی در همایش سراسری فرماندهان، رؤسا و مدیران ناجا افزود: انتخابات یک شیوه ، راه و طریق است برای جابجایی قدرت در کشور در حالی که هدف ما در این عرصه، تقویت دین خداست زیرا معرفت الهی می تواند ما را به مراحل عالی انسانیت برساند.
وی گفت: حکومت جمهوری اسلامی ایران ساختاری است که بر مبنای دین حرکت می کند و ما هم از این ساختار دفاع می کنیم زیرا طریق جمهوری اسلامی ایران؛ طریق خداست و هدف ما در مرحله اول حفظ نظام و ولی امر مسلمین است.
رحمانی فضلی افزود: بعد از این مردم به عنوان حامیان و عاملان اصلی انقلاب و نظام و پس از آن کارآمدی نظام برای ما اولویت دارد.
وی گفت: اگر ما فقط در رابطه با مردم سالاری دینی، واگذاری و چرخش دولت آن هم با نظر و دخالت مردم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سالهاست انجام می شود؛ شبانه روز به درگاه الهی شکر کنیم باز هم نمی توانیم شکر این نعمت بزرگ را به جا بیاوریم.
وزیر کشور افزود: هیچ وقت کلمه مردم و مردم سالاری در ادبیات سیاسی تاریخ گذشته ما قرار نداشته و در گذشته از مردم و ملت به عنوان رعیت نام برده شده است.
رحمانی فضلی گفت: انتخابات در خدمت همه ماست و ما نباید به عنوان مسئول به گونه ای عمل کنیم که خدای نکرده شائبه طرفداری و حب و بغض نسبت به کسی داشته باشیم.
وی افزود: ناجا وظیفه دارد از ساختار جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری ولایت فقیه حمایت کند.
رحمانی فضلی گفت: همه ما سلایق و گرایش های سیاسی فردی داریم اما حق بالاتر؛ حق مردم است بنابراین به هیچ وجه نباید طرفدار و حامی یا نسبت به فردی بغض داشته باشیم تا ان شاء الله با رعایت این نکات ظریف انتخابات سالم و سلامتی برگزار کنیم.
وی خطاب به فرماندهان و کارکنان نیروی انتظامی افزود: درایت، هوشمندی، تجربه و قدرت تحلیل فرماندهان ناجا و کارکنان آن به حدی است که این مسئله را نه به عنوان یک نگاه بلکه به عنوان یک باور و یقین نگاه می کنند، بنابراین همه ما در راه پیاده کردن منویات رهبری، سربازی خواهیم کرد.
وزیر کشور گفت: قدرت ملی ما بسته به مردم و حمایت و پشتیبانی آنهاست بنابراین هر چقدر به مردم امید و نشاط و روحیه مشارکت پذیری بدهیم ، انقلاب ما بیمه می شود زیرا نقش مردم در حمایت و پیروزی انقلاب بر همگان کاملاً روشن است.
رحمانی فضلی افزود: ما به عنوان نیروهای حاکمیتی نباید با مردم غیر صادقانه و سیاسی رفتار کنیم بلکه باید صادقانه رفتار کنیم تا مشارکت مردم را بیشتر کنیم.
وی گفت: همه باید مرّ قانون را رعایت کنند و تابع قانون باشند زیرا حادثه سال 88 خسارت ها و کدورت هایی را بر ما وارد کرد که هنوز زخم های آن بهبود نیافته است.
رحمانی فضلی افزود: ملاک؛ سلامت و رفتار صحیح است که این مهم به همه بر می گردد چه کاندیداها، چه مردم و چه مسئولان دست اندرکار برگزاری انتخابات، بنابراین همه باید تابع مرّ قانون باشیم.
امنیت انتخابات برای ما، اصل و بنیان است
وزیر کشور با اعلام آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات گفت: امنیت انتخابات به عنوان اصل و بنیان در اولویت قرار دارد.
رحمانی فضلی در بیست و دومین همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران ناجا افزود: ما برای امنیت هر کاری که لازم باشد انجام می دهیم و در برابر افراد یا جریان ها و عناصر داخلی که بخواهند امنیت عمومی را متزلزل کنند قاطعانه برخورد می کنیم و در این زمینه هیچ گونه اغماض و چشم پوشی نخواهیم داشت.
وی گفت: نیروی انتظامی نیز در حوزه امنیت انتخابات نقش بسیار مهم در تامین این امنیت را بر عهده دارد و به عنوان وظیفه و اولویت اصلی این نیرو مطرح است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه برای برقراری امنیت کامل انتخابات از شش ماه قبل برنامه ریزی شده است، افزود: از لب مرز تا کف خیابان ها با هر خلاف ضد امنیتی قاطعانه برخورد می شود و با توجه به موقعیتی که در حال حاضر در داخل کشور داریم می توانیم انتخاباتی امن و سالم برگزار کنیم.