بورس کالا در مسیر بورسهای جهانی
فعالیت بورس کالا متکی به معاملات فیزیکی بود، اما امروزه فراتر رفته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در گفتگو با «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به ابزارهای مالی بورس کالا اشاره کرد و گفت: در بازارهای مالی اتفاقات و ابزارهای جدید نشانه پیشرفت آن بازار است به طوریکه سال گذشته شاهد راه اندازی قراردادهای آپشن، رونق معاملات آتی و همچنین در دهمین نمایشگاه بورس شاهد راه اندازی تالار مجازی معاملات مشتقه بودیم تا همه با خدمات جدید این بازار مالی آشنا شوند.
روح الله میرصانعی افزود: طراحی سامانه تالار مجازی برای معامله گران جذاب بوده و به طور حتم میتواند در رونق هر چه بیشتر معاملات مشتقه در بورس کالا اثرگذار باشد.
وی راه اندازی بازار آتی ارز را نیز یکی از برنامههای آینده بورس کالا عنوان کرد و گفت: راه اندازی بازار آتی ارز به سیاستهای بانک مرکزی برمی گردد، اما ماههای گذشته مباحث گستردهای در رابطه با این موضوع مطرح شد حتی راه اندازی این بازار در شورای عالی بورس نیز به تصویب رسیده و به نظر میرسد رفته رفته باید در انتظار آغاز بکار بازار مشتقه ارز بود.
بورس کالا در مسیر بورسهای جهانی
دبیر کل کانون کارگزاران پیشی گرفتن ارزش بازار مشتقه بورس کالا از بازارهای فیزیکی طی سال ۹۵ را اتفاقی بزرگ و مثبت در مجموعه بازار سرمایه دانست و گفت: در سالهای ابتدایی فعالیت بورس کالا اینکه روزی ارزش بازار مالی این بورس از معاملات فیزیکی فراتر رود به یک رویا شبیه بود، اما امروز شاهد تحقق این اتفاق مهم در تالار نقرهای هستیم.
میرصانعی در پایان گفت: اساسا در بورسهای کالایی که در کشورهای پیشرفته نیز وجود دارد عمده معاملات در بازارهای مالی و عموما در قراردادهای مشتقه مورد دادوستد قرار میگیرد و بخش کمی از حجم معاملات به قراردادهای فیزیکی اختصاص دارد که خوشبختانه بورس کالای ایران نیز در این حوزه مسیر بورسهای معتبر جهانی قرار گرفته است.