سید حسن قاضی زاده هاشمی:
میزان افسردگی در ایران بیشتر از متوسط دنیا نیست + فیلم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان افسردگی در ایران بیشتر از متوسط دنیا نیست؛ این آمار در خانمها ۱۶ درصد و در آقایان ۱۰ درصد است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید حسن قاضی زاده هاشمی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران با اشاره به اهمیت نماز جمعه در وحدت و اتحاد بیشتر مردم به فعالیتهای سه سال و هشت ماه وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: یکی از اولویتهای این دولت توجه به سلامت مردم بود که حاصل آن در مرحله اول کاهش پرداخت و دغدغه مردم در مراجعه به مراکز درمانی بود.
وی افزود: در این دولت ۱۱ میلیون نفر به صورت رایگان بیمه شدند که ۲۰ سال قبل از ما قانون آن تصویب شده بود، اما در دوران ما اجرایی شد، در عین حال هزاران هزار میلیارد تومان به جای اینکه مردم از جیب پرداخت کنند دولت به ویژه برای روستاییان و حاشیه نشینان در بخش بهداشت و درمان پرداخت کرد.
هاشمی گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت از جیب مردم در روستاها به سه درصد و در شهرستانها به شش درصد رسید و حضور پزشکان و متخصصان در شهرستانها و روستاها پررنگتر و نقایصی که در بخش دارو و واکسن بود برطرف شد.
وزیر بهداشت در ادامه به تجهیزات بیمارستانی اشاره کرد و گفت: در این دولت به اندازه ۲۰ سال تخت بیمارستانی ساخته و تحویل شده است یا درحال تحویل است و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان هم تجهیزات به بیمارستانها دادیم که از شرکتهای دانش بینان داخلی با نگاه ضرورت حمایت داخل تهیه شد.
هاشمی افزود: بیش از ۳ هزار خانه بهداشت و ۷ هزار مرکز جامع سلامت و در بخش حمایت داخل نیز هر ماه دو داروی جدید تولید کردیم که در مجموع ۱۰۰ داروی جدید در این مدت تولید شده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ۶۰ درصد میزان ریالی داروها را از داخل تولید میکردیم گفت: در این سه سال و ۸ ماه سهم تولید داخل به ۷۰ درصد رسید و ۳۵۰ میلیون دلار کاهش واردات داشتیم و افزایش صادرات به منطقه و خارج منطقه را در پرونده کاری خود داریم.
سید حسن قاضی زاده هاشمی در ادامه به آغاز هفته سلامت اشاره کرد و گفت: امسال شعار روز جهانی سلامت متمرکز بر سلامت روان است.
وی گفت: کشورما در یک منطقه آشوب زده قرار دارد که الحمدلله امن است، اما عوارضی که در عراق و افغانستان و پاکستان وجود دارد اثرگذر است، همچنین حوادث طبیعی سیل و زلزله یا مرگ سالانه ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر در تصادفات در سلامت روان مردم تاثیر دارد.
وی افزود: میزان افسردگی در ایران بیشتر از متوسط دنیا نیست؛ این آمار در خانمها ۱۶ درصد و در آقایان ۱۰ درصد است که عوامل آن علاوه بر کم سوادی و فقر و مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی و اجتماعی است.
وی گفت: یکی از عوامل اصلی اختلالات روان، اضطراب است که از جمله علل آن دروغ است، هر چقدر در جامعه دروغ، چشم و هم چشمی، طمع به دنیا و مال دنیا بیشتر شود استرس و اضطراب بیشتر میشود که نتیجه آن باعث توسعه خشم در جامعه میشود.
وی افزود: یاس یکی دیگر از مشکلاتی است که در جامعه ما تبلیغ میشود، امام بارها میگفت: یاس از جنود ابلیس است، اگر یاس در جامعهای تبلیغ شود ناامیدی رواج مییابد.
هاشمی گفت: یکی از مواردی که باید توجه شود پرهیز از ناامید کردن و تبلیغ یاس است؛ در جامعه و کشور آن را تبلیغ میکنند که مسیر غلط و اشتباهی است.
وی افزود: علاوه بر این موارد، مشکلات حوزه اقتصادی نظیر بیکاری و مشکلات معیشتی میتواند باعث گرفتاریهای روحی و روانی شود، اختلافات شخصی و منطقهای و اختلافات بین شهرهای مختلف که گاهی دامن زده میشوند نیز در مسائل روحی روانی تاثیرگذار است.
هاشمی گفت: برخی از نمایندگان همین شوراهای شهر میخواهند مستقل شوند که خوب نیست و یا چشم و هم چشمی به زندگی و درامد هم دارند که اگر قناعت که در دین ما به آن تاکید شده است مورد توجه نباشد باعث بیماریهای و گرفتاریهای روحی و روانی میشود.
وزیر بهداشت افزود: گرفتاریهای اعصاب و روان به معنی دیوانگی نیست، بلکه باعث اختلال خواب و گوشه گیری در مردم و حتی مسئولین میشود که باعث بی حوصلگی در روابط اجتماعی آن هاست.
قاضی زاده هاشمی گفت: به ازای هر ۴۰ هزار نفر یک مشاور اعصاب و روان گذاشتیم، اما هنوز فرهنگ مشاوره بین مردم گسترش نیافته است؛ بی توجهی در خانواهها فرزندان را منزویتر میکند و نتیجه آن رو آوردن به اعتیاد، الکل و سیگار است.
وی گفت: در ۲۶ سال گذشته آمار افسردگی دو برابر شده است که در همه جای دنیا این آمار مشابه است، اما در کشور اسلامی زندگی میکنیم که نباید در آن دروغ و غیبت و تهمت باشد.
وی گفت: باید مراقبت کنیم تا روز به روز کنترل خشم عمومی و برطرف کردن یاس عمومی با کمک رسانهها و صدا وسیما صورت پذیرد.
هاشمی با اشاره به این که اگر میخواهیم کشوری آباد و انقلابی موثر داشته باشیم باید به بخش سلامت روح و روان و کاهش آسیبهای اجتماعی اهمیت دهیم گفت: مردم هم باید به بخشهای پیشگیری توجه کنند و کسانی که در خانواده هایشان مشکلاتی در این زمنیه دارند به متخصصان و مشاوران این حوزه مراجعه کنند.
هفته سلامت سال ۹۶ با شعار «زندگی سالم؛ با نشاط و امید» از اول تا هفتم اردیبهشت برگزار میشود.