مایک پنس در پاسخ به برخی نگرانی های توکیو ،
آمریکا، همچنان حامی اقتصادی ژاپن
مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا ،برای رفع نگرانی های توکیو ، از نقش شرکت های ژاپنی در رونق اقتصادی کشورش قدردانی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از توکیو، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا ،برای آنکه نگرانی های ژاپن درباره سیاست حمایت گرایی اقتصادی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را از بین ببرد روز چهارشنبه از نقش شرکت های ژاپنی در رونق اقتصادی کشورش قدردانی کرد.
مایک پنس که در جمع شماری از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دو کشور در توکیو سخنرانی می کرد گفت:«آمریکا قدردان ژاپن به خاطر سرمایه گذاری هایش در آمریکا و نقش شرکت های این کشور در رونق اقتصادی آمریکاست.»
معاون نخست وزیری آمریکا در همین باره به ویژه از شرکت خودروسازی تویوتا نام برد که ترامپ در ماه ژانویه از اتخاذ اقداماتی علیه آن سخن گفته بود. با توجه به آنکه تویوتا برنامه ریزی کرده است فعالیت های خود را در مکزیک با هدف صادرات بیشتر به آمریکا بیشتر کند ترامپ در ماه ژانویه امسال هشدار داده بود اگر تویوتا این کار را انجام دهد دولت وی عوارض گمرکی برای واردات محصولات تویوتا از مکزیک را به شدت افزایش خواهد داد.
همزمان شرکت خودروسازی تویوتا قول 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری بیشتر در خاک آمریکا را داده است. این شرکت ژاپنی در نظر دارد کارخانه های مونتاژ خودرو خود را در آمریکا نوسازی کند و به دامنه آنها بیشتر بیفزاید. تویوتا هم اکنون 10 کارخانه و تاسیسات در آمریکا دارد که همه آنها در حال فعالیت هستند.
پنس در ادامه سخنان خود در همین باره چنین گفت:« من این فرصت را پیدا کردم تا با روسای شرکت های بزرگ آمریکایی و ژاپنی مانند شرکت بیمه آفلاک ، آی بی ام ، جنرال موترز، تویوتا و غیره دیدار کنم. باید به شما بگویم که شما ستون های رونق اقتصادی در کشور ما و در ژاپن هستند. فعالیت های شما باعث افزایش اشتغالزایی در کشور ما شده است و در همین راستا نوآوری در فناوری ها را در هر دو کشور به پیش خواهید برد.
سهم بیشتر آمریکا و ژاپن در تولید ناخالص داخلی
این مسئول آمریکایی در ادامه افزود حجم داد و ستد های میان ما کلید موفقیت ما بوده است . به طوری که اکنون آمریکا و ژاپن به تنهایی یک سوم کل تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده اند. از همین رو، شراکت اقتصادی و همکاری های راهبردی اقتصادی میان ژاپن و آمریکا ادامه و گسترش خواهد یافت.
معاون رئیس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه این هفته به همراه تارو آسو، معاون نخست وزیر ژاپن مذاکرات اقتصادی دو کشور را آغاز کردند که انتظار می رود این مذاکرات به توافقنامه دو جانبه ای برسد.
دولت آمریکا امیدوار است که این توافقنامه دو جانبه جای پیمان شراکت راهبردی بازرگانی آزاد کشورهای دو سوی اقیانوس آرام موسوم به پیمان شراکت ترنس-پسیفیک (TPP)،پیمانی که رکن اصلی همکاری های بلند مدت بازرگانی آزاد بین کشورهای دوسوی اقیانوس آرام را تشکیل می دهد بگیرد. ژاپن خیلی مایل بود که این پیمان به نتیجه برسد اما از زمانی که ترامپ در آمریکا به قدرت رسیده است مذاکرات درباره این طرح به طور کلی کنار گذاشته شد.