نخستین مشعل صنعت گاز کشور در مجتمع گاز پارس جنوبی خاموش شد تا گاز بدون مصرف هدر نرود و محیط زیست آلوده نشود.
سید محمد مهدی هاشمی افزود: کاهش مشعل سوزی در منطقه عسلویه نه تنها یک برنامه استراتژیک برای ما بلکه از آرزوهای مردم منطقه، سازمانهای مردم نهاد و مسوولان زیست محیطی استان بوده است.
در همین حال، معاون مدیرکل پدافند غیرعامل وزرات نفت گفت: خاموشی مشعل سوزی در پالایشگاه اول پارس جنوبی نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای دارد.
محمدتقی جعفرزاده، افزود: یکی از سیاستهای مهم وزارت نفت توجه به مسائل زیست محیطی است و ما در کنفرانس پاریس متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانهای شدیم.
وی ادامه داد: در پالایشگاههای کشور در زمینه کاهش ارسال گاز به مشعل تلاشهای خوبی در حال انجام است .
مجتمع گاز پارس جنوبی مسوولیت بهره بردارى از تاسیسات خشکى فاز هاى میدان گازى پارس جنوبى را بر عهده دارد و اکنون 60 درصد گاز کشور را تامین میکند.
مدیرعامل این مجتمع چندی پیش گفته بود، میزان مشعل سوزی ۱۰ فاز نخست پارس جنوبی(پنج پالایشگاه اول) در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ به میزان ۴۲ درصد و نسبت به سال 90 78 درصد کاهش داشته است.
به گفته مسعود حسنی در سال 90، میزان مشعل سوزی در این فازها، یک میلیارد و 900 میلیون مترمکعب در سال بوده که در سال 94 این میزان به ۴۱۶ میلیون مترمکعب رسیده است.
مشعل سوزی یا فِلِرینگ، پدیدهای است که معمولا در تاسیسات نفتی، پالایشگاههای گاز و صنایع پتروشیمی دیده میشود و آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد.
رهبر معظم انقلاب نیز در سفر نوروز سال 90 به عسلویه، با اشاره به فلرهای روشن در این منطقه، از مسوولان وزارت نفت خواستند که این مشعلها هرچه زودتر خاموش شود تا هم آلودگی زیست محیطی ایجاد نکنند و هم بتوان از گازی که سوزانده می شود، استفاده بهینه کرد.