گزارش اختصاصی خبرگزاری صدا و سیما؛
واکنش سران احزاب انگلیس به انتخابات زودهنگام
نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند: انتخابات زودهنگام از مهمترین موضوعات در تاریخ معاصر انگلیس است اما آشکار است که نظر ترزا می، برای منافع کشور ابراز نشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ در پی سخنان غافلگیر کننده امروز نخست وزیر انگلیس مبنی بر انتخابات زودهنگام در این کشور، رهبران احزاب بزرگ سیاسی در این کشور، نظرشان را درباره انتخابات عمومی 51 روز آینده، اعلام کردند.
ترزا می در سخنانی گفت به منظور ایجاد وحدت در فضای سیاسی کشور و مدیریت با ثبات روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، انتخابات زودهنگام را برگزار می کند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس گفت ما از این فرصت استقبال می کنیم زیرا برای مردم انگلیس مفید است.
وی افزود: این فرصت به ما کمک می کند تا بتوانیم در برابر دولت انگلیس بایستیم و برنامه های شکست خورده دولت محافظه کار را در امور بهداشت و درمان و آموزش به چالش بکشیم.
نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند نیز گفت انتخابات زودهنگام از مهم ترین موضوعات در تاریخ معاصر انگلیس است اما آشکار است که نظر ترزا می، برای منافع کشور ابراز نشد بلکه وی فقط برای منافع حزبی اش در صدد برگزاری زودهنگام انتخابات عمومی است.
استورجن افزود: ترزا می در صدد است با این انتخابات، حزب کارگر را در هم بکوبد و صدای مخالفان سیاست هایش را خاموش کند و کشور را به سمتی که می خواهد، سوق دهد.
تیم فارون، رهبر حزب لیبرال دموکرات نیز گفت: مردم انگلیس باید از این موقعیت به منظور نشان دادن مسیر مطلوب برای کشورشان استفاده کنند که قطعا مخالف مسیر مورد نظر نخست وزیر است.
اظهارات:
1 – ترزا می – نخست وزیر انگلیس
2 – جان کرتیس – کارشناس مسائل سیاسی
3 – جرمی کوربین – رهبر حزب کارگر
4 – نیکولا استورجن – رهبر حزب ملی اسکاتلند
5 – تیم فارون – رهبر حزب لیبرال دموکرات
به گفته نخست وزیر انگلیس، قرار است فردا، مجلس این کشور درباره انتخابات زودهنگام، رای گیری کند. انتظار می رود حداقل دو سوم نمایندگان مجلس عوام، به درخواست نخست وزیر رای مثبت دهند.
اگرچه نتایج نظرسنجی های اخیر نشانگر پیش افتادن حزب محافظه کار از حزب کارگر، رقیب اصلی دولت فعلی انگلیس است، پروفسور جان کرتیس، استاد علوم سیاسی دانشگاه استراتکلاید در اسکاتلند گفت: کسب اکثریت کرسی های مجلس، برای هر دو حزب اصلی انگلیس دشوار است و ماجرای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موجب بروز اختلافاتی در ایرلند شمالی و اسکاتلند شده است که بر کسب اکثریت کرسی های مجلس اثر منفی دارد.
وی افزود: در درون حزب محافظه کار نیز تنش ها درباره چگونگی خروج از اتحادیه اروپا رو به فزونی است.