400 بیمارستان در کشور در حوزه گردشگری سلامت فعال است
دکتر محسن اسدی لاری افزود: بیشتر گردشگران سلامت در ایران از کشورهای همجوار نظیر: عراق، آذربایجان، ارمنستان، افغانستان و عمان مراجعه می کنند که در این میان عراق بیشترین گردشگر سلامت را دارد.
او پذیرش بیماران از کشورهای مختلف به ویژه عراق و مشخص نبودن قیمت خدمات و مشکل تبادلات مالی را از چالش های مهم در حوزه گردشگری سلامت اعلام کرد و گفت: در چند سال اخیر اقدامات مختلفی برای رفع مشکلات گردشگری سلامت از جمله هماهنگی بین انجمن گردشکری سلامت و شرکت های گردشگری انجام شده تا به جای تقرق و تقابل در کنار هم فعالیت کنند.
اسدی لاری ادامه داد: حوزه گردشکری سلامت محدود به بخش پزشکی نیست و صادرات دارو و خدمات، ارائه بسته های آموزشی، مراودات علمی و تقویت نظام سلامت در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است از این رو در بخش صادرات دارو نیز وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو برنامه ریزی و ساماندهی انجام داده است و اکنون 106 شرکت دارویی قابلیت صادرات دارند.
سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: از 118 شرکت خصوصی که برای فعالیت در زمینه گردشگری سلامت اعلام آمادگی کرده اند، تاکنون 27 مورد با تایید سازمان میراث فرهنگی اجازه فعالیت گرفته اند.
وحید رضا محب پور افزود: هم اکنون علاقه مندی بخش خصوصی به سرمایهگذاری در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد اما اخذ مجوز مربوط نیازمند طی کردن فرایندها و بررسی های کارشناسی است.
او افزود: هم اکنون خدمات پزشکی در ایران با کیفیت بالا برای گردشگران سلامت ارائه می شود و خدمات ارائه شده قابل رقابت با دیگر کشورهاست و باید قیمت ها مشخص و واقعی شود.
همایش یک روزه چشم انداز و برنامه های حوزه بین الملل وزارت بهداشت در کلان منطقه های علوم پزشکی کشور با حضور مسئولان و مدیران گردشکری سلامت کشور و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اتاق کنفرانس بیمارستان قائم (عج) مشهد برگزار شد.