فازهای 17-18، 19، 20-21 پارس جنوبی که معادل 6 فاز استاندارد هستند، فردا در شهرستانهای عسلویه و کنگان به بهره برداری می رسند.
ساخت فاز 17-18 سال 86 و فازهای 19 و 20-21 سال 89 شروع شد.
فازهای 17- 18 که قرار بود 52 ماهه ساخته شوند تکمیلشان به علت تحریمها عقب افتاد و در ابتدای دولت یازدهم جزء فازهای اولویت دار قرار گرفت.
این فازها در عسلویه هستند و توان تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون و ۵۰ تن گاز مایع (ال پی جی، پروپان و بوتان) و یک میلیون تن گاز اتان به منظور تامین خوراک صنایع پتروشیمی را دارند.
متخصصان داخلی در طراحی، مهندسی و نصب و راه اندازی این فازها در مجموع 76 درصد نقش داشتهاند اما نقش آنها در بخش نصب و راه اندازی نزدیک به 100 درصد است.
ساخت فاز 19 پارس جنوبی نیز، سال 89 آغاز شد. فازی که معادل دو فاز استاندارد پارس جنوبی محصول تولید میکند و توسعه آن به علت قرار گرفتن در بلوک مرزی با قطر اهمیت زیادی داشت.
فاز 19 در کنگان قرار دارد و میتواند روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز غنی، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد و همچنین سالانه یک میلیون و 50 تن گاز مایع (ال پی جی، پروپان و بوتان)و یک میلیون تن اتان تولید کند.
سهم بخش داخل در اجرای طرح فاز ۱۹ پارس جنوبی ۶۹ درصد بوده است.
مجری فاز ١٩ پارس جنوبی، این فاز را یکی از طرحهای پیشرو پارس جنوبی عنوان میکند و میگوید: بهره برداری سه ردیف پالایشگاهی در کمتر از شش ماه این فاز را در رده یکی از فازهای پیشرو قرار داده است.
حمیدرضا مسعودی از رکوردی دیگر خبر میدهد و اضافه میکند: همچنین توانستیم ٧٠ روز پس نصب سکوی ١٩A در دریا گاز را به پالایشگاه منتقل کنیم که در نوع خود رکورد به شمار میرود.
فاز 20- 21 پارس جنوبی دیگر فازی است که فردا به بهره برداری خواهد رسید. ساخت این دو فاز هم سال 89 در عسلویه آغاز شد.
این فازها نیز مانند فازهای پیشین، میتوانند روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون و ۵۰ تن گاز مایع و یک میلیون تن گاز اتان تولید کنند.
با بهره برداری از این فازها 150 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اضافه میشود.
بنابرآمارهای وزارت نفت، از سال 81 که نخستین فاز طرح توسعه میدان پارس جنوبی آغاز شده تا کنون نزدیک بههزارمیلیارد مترمکعب گاز از این میدان تولید شده است و اکنون روزانه ٥٥٠میلیون مترمکعب گاز از این میدان برداشت میشود.
تولید از این میدان در چهار سال گذشته بیش از دو برابر شده است. در این مدت، فاز12 ( معادل سه فاز استاندارد) و فازهای 15-16 پارس جنوبی به بهره برداری رسیده است.
طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در24 فاز برنامه ریزی شده که از این تعداد شش فاز 11، 13، 14، 22،23 و 24 هنوز وارد عرصه تولید نشدهاند.
گزارش وزارت نفت حاکی است تولید قطر از میدان پارس جنوبی هماکنون حدود ٦٠٠میلیون مترمکعب در روز است و پیشبینی میشود تولید ایران با افتتاح فازهای ١٤، ٢٢، ٢٣ و ٢٤ سال آینده از قطر پیشی بگیرد.
با بهره برداری کامل از همه فازهای پارس جنوبی روزانه 800 میلیون مترکعب گاز از این میدان تولید خواهد شد.
بنا بر اعلام وزارت نفت، سال 97 همه فازها به بهره برداری خواهند رسید.