در مراسم دومین سالگرد طرح تحول سلامت دهان و دندان مطرح شد؛
وجود 13 دندان پوسیده، کشیده و پر شده در افراد گروه سنی 35 تا 44 سال
مراسم دومین سالگرد طرح تحول سلامت دهان و دندان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونان و رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی در محل هتل المپیک آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در این مراسم با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان در برابر دیگر بیماریها شیوع بیشتری در همه دنیا دارد گفت: بنابر آخرین نتایج پیمایشی که انجام شد؛ dmf (نسبت دندانهای پوسیده، پرشده و کشیده) افراد 35 تا 44 سال در کشور 13 است که (شامل 3 دندان پرشده، 6 دندان کشیده و 4 دندان پوسیده) است.
عسگری افزود: این آمار در کودکان 5 تا 6 سال بالاتر از 5 بود و در افراد بالاتر از 12 سال 2 و 9 صدم بود.
وی گفت: طرح تحول سلامت دهان و دندان در جهان با میانگین دی ام اف، یک و 86 صدم بوده است در حالی که ما با 2 و 9 صدم شروع کردیم.
دبیر شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه استفاده از فلوراید بین 20 تا60 درصد میزان پوسیدگی را کاهش می دهد که در راستای اجرای تفاهمنامه بین وزیر بهداشت و وزیر آموزش و پرورش و وارنیش فلورایدی که در مدارس انجام شده امیدواریم پوسیدگی ها کاهش و میزان دی ام اف نیز کاسته شود.
وی با تأکید بر اینکه سال 96 با شعار «همگامی با پویش ملی سلامت عمومی با دندان های سالم» خاطر نشان کرد: ایرانیان بیش از 200 میلیون دندان پوسیده دارند، نیمی از جمعیت 15 تا 65 ساله جامعه چاق هستند و 5 میلیون نفر دیابت دارند و 5 میلیون نیز در معرض دیابت هستند؛ بنابراین باید مصرف شکر که یک عامل مهم در این بیماریهاست کاهش یابد زیرا مصرف شکر طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی روزانه 40 گرم و در کشور ما 66 گرم است.
وی کاهش مصرف شکر و 2 بار مسواک روزانه را از برنامههای مهم برای سلامت دهان و دندان به عنوان برنامه های امسال عنوان کرد و گفت: باید با خود مراقبتی و استفاده از مسواک و خمیر دندان به صورت مرتب 2 بار در روز و دوری از ریسک فاکتورها خودمان هم در سلامت دهان و دندان نقش مؤثری داشته باشیم.
وی از واگذاری کلینیک های سیار دندانپزشکی در آینده نزدیک به دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و از بخش های خصوصی و خیریه ها در این مسیر دعوت کرد.