فناوری هسته ای برای کشور ضرورت است
رئیس جمهوری در مراسم روز ملی فناوری هسته ای گفت:مدیریت انقلابی و جهادی زمینه ساز دستاوردهای هسته ای شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در مراسم روز ملی فناوری هسته ای افزود: بسیار خوشحالیم که بیستم فروردین امسال گرامیداشت فناوری هسته ای ما با ایام میلاد با سعادت مولایمان امیرالمومنین علی (ع) قرین گشته گرچه کشور و ملت ما هر چه دارد از رهنمودهای قرآن مجید، پیامبر اسلام و مولایمان ، امیرالمومنین و ائمه هدی (ع) بوده و خواهد بود.
وی گفت: یاد همه شهیدان، امام شهیدان و بویژه شهدای هسته ای را در این روز پرافتخار گرامی می داریم هر سال که ما در بیست فروردین در چنین مکان هایی اجتماع کردیم روزهای خوشحال کننده ای بود برای اینکه جوانان غیور و پرتلاش ما با مدیریت انقلابی و جهادیشان گام هایی در مسیر فناوری هسته ای به جلو برداشته بودند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امسال مواجه با حرکت بسیار عظیمی شدیم افزود: 42 پروژه در طول سال 95 یعنی در طول یکسال اخیر به ثمر نشسته است 5 طرح را شما در این سالن شاهد بودید بقیه پروژه ها را هم در نمایشگاه ما دیدیم و از سوی متخصصان راجع به آنها توضیح داده شد.
آقای روحانی گفت: مگر امکان پذیر است یک سازمان، یک ملت و جوانهای غیوری بدون مدیریت علمی، انقلابی، جهادی و بسیجی بتوانند در یک سال 42 پروژه مهم را به ثمر برسانند و برای ملت ما و جهانیان به نمایش بگذارند که انرژی هسته ای در بخش های مختلف زندگی ما بروز و ظهور دارد.
وی خاطر نشان کرد: از این پمپ که در نیروگاه بوشهر استفاده می شود و در زمینه تولید برق هسته ای است تا این سانتریفیوژ سنگ که برای صنعت نفت ما کاربرد دارد و تا پروژه هایی که در ساغند یزد دیدیم که چگونه در انواع معادن ما به کار گرفته می شود و به چه زیبایی سنگ های پرعیار را از کم عیار جدا می ساخت تا پروژه ای که در البرز ، شاهد افتتاح آن بودیم و برای نوعی اسکن جدید، تد اسکن رادیو داروهای لازم را تولید می کند تا سیستم شتاب دهنده در قزوین که می تواند در بسیاری از علوم و فنون به کمک ما بیاید.
رئیس جمهور ادامه داد: همه اینها نشان می دهد فناوری هسته ای برای کشور ضروریست و اینکه رهبر معظم انقلاب ما همواره بر ادامه این فناوری تاکید می کردند تاکید و اصراری درست و به حق بوده است.
دنیا می خواست به بهانه های مختلف، فناوری هسته ای را از ما بگیرد
رئیس جمهور گفت: دنیا می خواست به بهانه های مختلف فناوری هسته ای را از ما بگیرد و می خواست به بهانه های واهی پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ببرد.
آقای روحانی در ادامه مراسم یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته ای افزود: از طرف دیگر، مردم ما که در طول سال ها با فریادها، عمل، صبر و استقامتشان گفته اند که انرژی هسته ای حق مسلم ماست، شعار، سخن و آرمان درستی را دنبال می کردند.
رئیس جمهور افزود: این شعار در خیابان توسط هنرمندان دیپلماسی ما به لوزان، ژنو، وین و نیویورک منتقل شد و این هنرمندی بزرگیست که خواست و شعار مردم در خیابان چگونه به لایحه بین المللی با ابعاد بسیار دقیق فنی و ابعاد دیپلماسی و حقوقی تبدیل شود.
آقای روحانی ادامه داد: گفتن اینکه انرژی هسته ای حق مسلم ماست از جانب یک ملت بسیار مهم است اما در کنار حضور، سخن و خواست مردم، متخصصان هستند که از لحاظ فنی باید آن را به عمل بنشانند و حقوقدانان و دیپلمات های ما هستند که این حق را باید در مجامع ملی و بین المللی به کرسی بنشانند.
رئیس جمهور با بیان اینکه روزهای پرفراز و نشیبی در صنعت هسته ای ما گذشت اظهار داشت: نخستین بار که با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این فناوری ها بازدید و ساعت ها با مسئولان آن گفتگو کردیم، مربوط به سال 1361 است و همچنین نخستین بار که تصمیم گرفتیم با اراده و تصمیم مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، غنی سازی را در ایران آغاز کنیم، مربوط به سال 1366 است، همچنین نخستین بار که سانتریفیوژ وارد کشور ما شد، مربوط به سال 1367 است و آن روز که احساس کردیم به دست پرتوان جوانان غیور ما، قادر هستیم غنی سازی کنیم مربوط به سال 1381 است، آن زمان که با هیئتی در کالا الکتریک، نخستین تلاش های جوانان بسیار غیورمان را شاهد بودیم.
آقای روحانی گفت: دنیا می خواست به بهانه های مختلف این فناوری را از ما بگیرد، دنیا می خواست به بهانه های واهی پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ببرد.
رئیس جمهور افزود: تلاش دولت و متخصصان ما در سال 1382 باعث شد که این نخستین پرونده نتواند از وین به نیویورک برده شود و خود آقای صالحی که آن زمان سفیر ما در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین بودند، شاهد بودند که چه تلاش عظیمی برای ایستادگی در مقابل قدرت های جهانی انجام گرفت .
آقای روحانی با بیان اینکه سال 82 نخستین پیروزی ملت ایران در برابر امریکا و قدرت های بزرگ بود اظهار داشت: این پیروزی سدی مستحکم بین نیویورک و وین ساخت و نگذاشت پرونده هسته ای ما به نیویورک ، سازمان ملل و شورای امنیت ارجاع شود.
رئیس جمهور افزود: در همان سال 1382 فرزندان غیور این سرزمین توانستند ucf اصفهان را به ثمر بنشانند و ما در فروردین سال 1383 ucf اصفهان را افتتاح کردیم و در پاییز سال 83 نیز به طور کامل به uf4 و uf6 دست یافتیم تا جایی که آژانس انرژی اتمی که کمیته ای به نام " ام ان ای " تشکیل داده بود و 18 کشور را جمع کرده و هدفش این بود که ایران را از فناوری هسته ای محروم کند.
آقای روحانی ادامه داد: رئیس جمهور وقت امریکا، آقای بوش در مصاحبه ای به صراحت اعلام کرد که به هیچ عنوان کشوری که در فناوری هسته ای تخلف کرده است نمی تواند عضو این کمیته باشد و ما نیز اجازه نخواهیم داد که عضو این کمیته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه این دومین پیروزی ایران در برابر امریکا و قدرت های بزرگ بود اظهار داشت: ما عضو " ام ان ای " شدیم و در گزارشی که این کمیته در پایان سال 1383 صادر کرد که اگر حافظه من اشتباه نکند، این گزارش دارای 111 صفحه بود و در آن به صراحت اعلام شده بود که ایران جزو کشورهای دارنده فناوری غنی سازی است.
کوتاهترین مسیر را برای تثبیت حقوق هسته ای پیمودیم
رئیس جمهور گفت: کوتاهترین، مستقیم ترین، بهترین و کم هزینه ترین راه را برای تثبیت حقوق هسته ای کشورمان پیمودیم.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم روز ملی فناوری هسته ای با اشاره به دستور کار چند سال پیش کمیته ای در آژانس بی المللی انرژی هسته ای برای جلوگیری از دستیابی ایران به غنی سازی اورانیوم افزود: هدف این کمیته برای این بود که بگوید ایران فناوری هسته ای ندارد و هر کسی که این فناوری را ندارد دیگر نباید داشته باشد.
وی اضافه کرد: می خواستند گزارش این کمیته را به شورای حکام آژانس ببرند اما این توطئه کلاً خنثی شد.
روحانی گفت: در گزارش این کمیته به صراحت آمده که چند کشور مانند آلمان، ژاپن، آرژانتین و برزیل در دنیا هستند که زیر نظر آژانس غنی سازی می کنند.
رئیس جمهور افزود: برخی کشورها هم هستند که بدون نظارت آژانس غنی سازی می کنند مانند فرانسه، روسیه، آمریکا، هند و پاکستان که مجموعه این کشورها حدود 13 کشور اعلام شده بود که یکی از این کشورها ایران بود.
وی گفت: این نخستین اعتراف جامعه جهانی به توان کشورمان برای غنی سازی هسته ای در ایران بود.
روحانی افزود: امروز وقتی تلاش جوانان عزیز کشورمان را در بخش های مختلف هسته ای می بینیم مربوط به فعالیت های یک سال گذشته است و آنچه در ساغند، قزوین و البرز دیدیم مربوط به تلاش های یکی دو ساله اخیر در این عرصه است.
رئیس جمهور اضافه کرد: 42 طرحی که مربوط به عرصه هسته ای بازدید کردیم مربوط به یکی دو سال اخیر است که چنین تحول بزرگی روی داده است.
وی گفت: بعضی در ذهنشان آمده بود که در مذاکرات هسته ای با دنیا از متاع فناوری دور مانده ایم و بازداشته شده ایم؛ فناوری هسته ای و خون شهیدانمان را فروختیم و در عوضش زنجیره تحریم را شکاندیم.
آقای روحانی افزود: آن روز هم با بیان ساده می گفتیم که این حرکت بزرگ از جانب مردان بزرگ در این کشور انجام می شود مردانی که به خوبی می دانند چه می کنند و با چشم بینا و دقت راه را می پیمایند اما بعضی ها دلهایشان گاهی واپس می شد؛ تقصیر ما نبود شاید تقصیر آنها هم نبود.
وی تصریح کرد: دلها که واپس شد می گفتند فناوری و غنی سازی چه می شود؟ فردو که حتماً سه قفله می شود و کلیدی هم نداریم که قفل هایش را بگشاییم، نطنز حتماً تعطیل، سوخت راکتور تهران نیز خاموش می شود، از تأسیسات اراک آثاری نمی ماند و بعید است که چیزی از آب سنگین در دسترس باشد.
رئیس جمهور گفت: این در حالیست که اکنون همه شاهدیم که مسیر ما مسیری صحیح بوده است و راه درستی را انتخاب کردیم، کوتاهترین، بهترین و کم هزینه ترین راه برای تثبیت حقوق هسته ای و ادامه آن طی شد.
وی افزود: در نمایشگاهی که امروز دایر شده است سانتریفیوژ آی آر 8 را مشاهده کردیم که با تزریق گاز یو اف 6 با حدود 70 هزار دوز و با قطر 25 کار می کند که نشان می دهد سرعت خطی اش چقدر زیاد است اینها کارهای بزرگی است.
آقای روحانی گفت: این تلاش ها نشان داد که حقوق ملت ایران از کف خیابان به لوزان، ژنو و وین و از آنجا به سازمان ملل متحد برده شد و در همان نقطه ای که حقوق ملت تضییع شده بود حقوقمان تصویب شد که این کاری عظیم است.
رئیس جمهور افزود: اگر ایستادگی ملت ایران، رهنمودهای مقام معظم رهبری و هنرمندی دیپلمات های ارزشمند کشورمان و در رأس آن آقای دکتر ظریف نبود این کار ممکن نمی شد.
وحدت و انسجام ما عامل پیروزی در برابر تحریم ها بود
رئیس جمهور گفت: با وحدت، انسجام، صبر، تحمل و ایستادگی توانستیم در برابر فشار و تحریم بایستیم.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در روز ملی فناوری هسته ای افزود: اگر تلاش دانشمندان و متخصصان کشورمان و در راس آنها آقای دکتر صالحی نبود این کار هم شدنی نبود.
رئیس جمهور گفت: خیلی های دیگر زحمت کشیده اند تا این پرونده ما و حقانیت ملت ایران را به اثبات برسانند.
وی افزود: وزارتخانه های دفاع، اقتصاد و نفت و بانک مرکزی همه اینها در قدم های بعدی برجام را ساختند.
رئیس جمهور برجام را به ابر تشبیه کرد و گفت: اگر بخواهد باران ببارد و این ابر سرزمین ما را پرآب کند این درخت های سرو و بلند و جنگل ها و مراتع است که ابر را وادار به باران می کند.
آقای روحانی افزود: اگر پایین سبزه و گل و درخت باشد باران می بارد و اگر کویر باشد ابر نمی بارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بارش این ابر با این گل ها در بخش های مختلف همه آمدند و از ابر برجام استفاده کردند.
آقای روحانی گفت: حالا بعضی ها گفتند صدای رعد و برقش را نشنیدیم یا شنیدیم، آن مربوط به چیز دیگری است، حالا بارانش را که شما می بینید اگر صدای رعد و برق آن بالا بود شما ممکن است خواب بودید. ولی امروز بارانش را که می بینید بر این مردم نازل شده است.
رئیس جمهور افزود: شما می بینید بسیاری از طرح هایی که امروز افتتاح شد مهمش این است که برخی از این طرح های مهم با همکاری کشورها و شرکت های خارجی به ثمر نشست.
آقای روحانی گفت: این یعنی همان باران برجام.
وی افزود: بسیاری از آنچه ما امروز از فناوری هسته ای تولید می کنیم در بازار تجاری عرضه می کنیم.
رئیس جمهور گفت: تجاری شدن صنعت هسته ای ما مربوط به باران رحمت برجام است اگر این باران رحمت نبود آب سنگین صادر نمی شد.
آقای روحانی افزود: امروز یکی از متخصصان برای من توضیح می داد که این آب سنگین ما در برابر آب سنگینی که دیگران تولید می کنند از لحاظ خلوص چه ویژگی دارد که برخی از کشورها مایلند از ما آب سنگین بخرند.
رئیس جمهور با بیان اینکه آب سنگین ما صادر شد، گفت: دنیا آب سنگین ما را دید و از آن استفاده کرد و در نخستین قدم آب سنگین را به امریکا و روسیه به عنوان دو قدرت بزرگ جهانی فروختیم.
آقای روحانی افزود: امروز قادریم کیک زرد را وارد کنیم، موضوعی که سازمان انرژی اتمی معنی آن را بهتر درک می کند.
رئیس جمهور گفت: کیک زردی که از روز اول پیروزی انقلاب تا سال گذشته یک گرم خارج نشده بود و کیک زردهایی که داشتیم مال قبل از انقلاب بود.
وی افزود: اینکه 360 تن کیک زرد پارسال وارد این کشور شده به معنای این است که ما در بازار تجاری دنیا وارد معاملات صنعت هسته ای شده ایم، هم می فروشیم و هم می خریم.
روحانی گفت: نه تنها در کیک زرد، رادیوداروهای ما هم به ده ها کشور دنیا صادر می شود.
وی افزود: بسیاری از صنایع ما این چنین است و صادر می شود.
رئیس جمهور گفت: می خواهم یک نتیجه ای در اینجا بگیرم و به شما و ملت عزیز ایران بگویم که هر جا ما با هم بودیم پیروز شدیم.
وی افزود: شعار «ما می توانیم» درست است؛ ما می توانیم اگر با هم باشیم.
آقای روحانی گفت: اگر ما در کنار هم اختلافات را کنار بگذاریم و به تعبیر عامیانه، اگر ما با هم بسازیم می توانیم کشورمان را به خوبی بسازیم.
رئیس جمهور افزود: چرا توانستیم در برابر فشار و تحریم دنیا بایستیم؟ به علت وحدتمان، انسجاممان، صبرمان، تحملمان، ایستادگی مان و به قول معروف جا نزدیم و عقب نشینی نکردیم، ایستادیم و از رهبری اطاعت کردیم.
آقای روحانی گفت: به خاطر انسجام و وحدتمان و حمایت ملتمان توانستیم در مذاکرات هسته ای پیروز شویم.
نوبت تشویق کنندگان تجاوز آمریکا به سوریه هم می رسد
رئیس جمهور گفت: با وحدت و انسجام و یکپارچگی می توانیم به پیروزی های برتر در منطقه و جهان برسیم هرچند که دنیای ما متاسفانه دنیای قانون نیست.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش روز ملی فناوری هسته ای تاکید کرد: صاحبان قدرت در جهان اگر راست می گفتند و قانون دوگانه نداشتند و اگر همه از قوانین تبعیت می کردند، کار ما راحت بود اما معیارهای دروغین، بلای جان دنیا شده است.
رئیس جمهور مجددا با محکومیت حمله موشکی امریکا به سوریه بدون اجازه مجامع بین المللی گفت: رئیس جمهور امریکا با چه حقی و منطقی از دریای مدیترانه به یکی از شهرهای سوریه دستور پرتاب موشک می دهد؟ معلوم است دنیای امروز دنیای قانون نیست و از آن بدتر، کشورهایی در منطقه خاورمیانه هستند که علاوه بر تروریست ها در سوریه برای تجاوز امریکا و رئیس جمهور این کشور کف می زنند و تشویق می کنند. نوبت شما هم می رسد؟ چرا متجاوز و دشمن را تشویق می کنید؟
وی در ادامه با اشاره به در پیش بودن انتخابات گفت: ملت فهیم ایران باید در سایه انتخابات پیش رو، قدرت خود را به رخ جهانیان بکشد.
آقای روحانی افزود: هدف ما در انتخابات، تبلور مردم سالاری دینی است و می خواهیم جمهوریت و اسلامیت را در پای صندوق ها ببینیم و می خواهیم اخلاق و رقابت سالم را در انتخابات ببینیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: نباید اجازه دهیم شبیه انتخابات امریکا در ایران مشاهده شود. دموکراسی و تبلیغات توام با اجرای قانون در ایران ما وجود دارد و می خواهیم در سایه قانون و اخلاق و انسجام و وحدت ، انتخاباتی عظیم با مشارکت حداکثری به نمایش بگذاریم تا یکبار دیگر اخلاق و فهم و درک ملت ایران در جهان طنین انداز شود.
امروز همچنین رئیس جمهوری از سه دستاورد خاص که یک مورد در استان قزوین، دیگری در استان البرز و سومی راه اندازی کارخانه سورتینگ در استان یزد با ویدئو کنفرانس بهره برداری کرد.
نمایشگاهی از فعالیت های هسته ای هم در حاشیه این نشست بر پا شده است.
بیستم فروردین سال 1385 خبر دستیابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی زنجیره کامل غنی سازی در نطنز اعلام شد.