سازمان انتقال خون ایران در زمینه سلامت خون بالاتر از آمریکا
رئیس سازمان انتقال خون: اکنون سازمان انتقال خون در بستری قرار گرفته که نه تنها فعالیتهای خود را انجام میدهد بلکه وارد فعالیتهای نوینی شده است و با کسب دستاوردهای بزرگ در زمینه سلامت خون هم سطح کشورهای اروپایی و بالاتر از کشور آمریکا است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران؛ دکتر علی اکبر پورفتح اله در دیدار نوروزی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های سازمان انتقال خون ایران افزود: سازمان انتقال خون در زمینه سلامت خون دستاورد های بزرگی کسب کرده و توانسته است در زمینه کنترل هپاتیت B ،C و HIV در پلاسمای ارسالی همتای کشورهای اروپایی و بهتر از کشور آمریکا باشد.
وی با اشاره به طرح غربالگری در اهداکنندگان بار اول گفت: در این طرح بر روی خون اهدا کنندگان بار اول آزمایش های اختصاصی انجام میشود زیرا دو سوم موارد هپاتیت B و C و HIV گزارش شده در اهداکنندگان بار اول دیده میشود و بعد از 4 ماه با توجه به نتایج آزمایش ها در صورت داشتن شرایط اهدا می تواند خون اهدا کند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به هزینههای اجرای این طرح افزود: اگر چه انجام این طرح هزینه پرسنلی و هزینه کار را افزایش میدهد ولی باعث افزایش ضریب امنیت و سلامت خون می شود و با توجه به اجرای این طرح در 15 استان کشور در سال 96 ضریب سلامت خون بیش از گذشته افزایش می یابد.
وی با تأکید بر اقتصاد انتقال خون گفت: امروز انتقال خون توانست روی پای خود بایستد و با ارسال 200 هزار لیتر پلاسما در سال 95 شاهد درآمد ارزی بودیم.
دکتر پورفتح اله با اشاره به اهمیت تولید پلاسما تصریح کرد: ایجاد مراکز جامع اهدای پلاسما بستر مناسبی را برای تولید پلاسما به روش فرزیس فراهم کرد و توانست تأثیر مثبتی بر افزایش کیفیت خون وکاهش مصرف آن داشته باشد.
مدیر عامل سازمان با بیان اهمیت مدیریت مصرف خون بیمارستانی گفت: خوشبختانه در بیمارستان هایی که مدیریت مصرف خون اعمال شده است شاهد کاهش درخواست تزریق خون هستیم و این امر کمک بزرگی به کاهش مصرف خون و عوارض آن کرده است.
دکتر پور فتح اله در ادامه با بیان فعالیت های سازمان انتقال خون افزود: پارسال سازمان انتقال خون وارد فعالیت های جدیدی شده است و پذیره نویسی سلول های بنیادی یکی از آنها است که با همکاری بیمارستان شریعتی بیش از 30 هزار پذیره نویسی سلول های بنیادی انجام شده که اطلاعات پایه آن موجود است.
وی با اشاره به اهمیت فعالیتهای بینالمللی سازمان انتقال خون گفت: امروز سازمان انتقال خون ایران یک نشان (برند) بینالمللی است و توانسته در تدوین برنامههای راهبردی و انتشارات مقالات علمی در منطقه نقش اصلی را داشته باشد.
در پایان دکتر پور فتح اله ضمن قدردانی و تشکر از فعالیت کارکنان سازمان انتقال خون بیان کرد: سازمان انتقال خون ایران به عنوان یک برند بین المللی در جهان و همکار سازمان جهانی بهداشت در ژنو شناخته شده و مورد تأیید قرار گرفته است و همه اینها را مدیون حمایت وزارت بهداشت و تلاش همکاران در سراسر کشور است.