آجیل تبریز سوغات منحصر به فرد آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی سوغاتی های متنوع و متعددی دارد که یکی از آنها آجیل است و در این بین نوع تبریزی آن زبان زد خاص و عام است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی آجیل
تبریز برای خودش اسم و رسم دارد به طوری که سال گذشته در فهرست آثار معنوی
کشور به ثبت ملی رسیده و تولید خشکبار و آجیل باکیفیت در این خطه از کشورمان ، تبریز را به عنوان یک شاخص در زمینه خشکبار و آجیل
مطرح کرده است.
طبق آمار های موجود بیش از 500 آجیل فروشی در تبریز فعالیت می کنند.
آجیل تبریز انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به آجیل چهارشنبه آخر سال، آجیل عروسی و آجیل عید نوروز اشاره کرد.
بادام، نخود، کشمش، گردو، انواع تخمه (تخم کدو، تخم هندوانه، تخم آفتاب گردان)، فندق از جمله اجزا این آجیل ها هستند که همگی در آذربایجان شرقی تولید می شوند.
آنچه که آجیل تبریز را از سایر آجیل و خشکبار سایر مناطق کشور متمایز
کرده است طعم و خاصیت و نحوه تف دادن و سلیقه خاص شاغلان در حرفه و صنعت
آجیل و خشکبار تبریز است.
باید
گفت از نظرتناسب و مخلوط چهار– پنج نوع آجیل وجود دارد آجیل اعیانی که
مشتریان خاص خود را دارد شامل آجیل 4 رقم پسته ، گردو، بادام هندی و بادام
کاغذی است. آجیل 5 رقم نیز شامل پسته، مغز بادام ،بادام هندی، تخمه و فندق
است.
تنها جزء غیر آذربایجانی آجیل تبریز، پسته است که آن هم از مرغوب ترین پسته های ایرانی تهیه می شود. چرا که تبریزی ها سعی می کنند تا تمامی اجزای آجیل هایشان از بهترین ها باشد تا هم چنان شهرت و اعتبار آجیل تبریز حفظ شود.
آذربایجانی ها به بهانه هر عید و جشن و سروری پای آجیل را هم به خانه هایشان می کشانند و از میهمانان خود با آجیل پذیرایی می کنند.
در چهارشنبه آخر سال نیز بنا بر سنت های قدیمی از آجیل مخصوص این شب به همراه هدایای دیگری برای عروس خانم ها فرستاده می شود. در تزیین این آجیل نیز هنرمندی ویژه ای به کار برده می شود.