ژان مارک ارو ؛
آمریکا موضع خود را درباره سوریه مشخص کند
وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد پاریس امیدوار است دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در هفته های آینده مواضع و نیات خود را درباره سوریه به روشنی بیان کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، در شرایطی که حلقه محاصره گروه تکفیری صهیونیستی داعش در رقه سوریه هر روز تنگتر می شود، وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد پاریس امیدوار است دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در هفته های آینده مواضع و نیات خود را درباره سوریه به روشنی بیان کند.
ژان مارک ارو وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد:" برای من قضاوت درباره موضع دولت جدید آمریکا در خصوص سوریه و انتخاب واشنگتن درباره نیرویی که باید تهاجم به رقه را انجام دهد، مشکل است و نمی دانم که دولت دونالد ترامپ درباره وضعیت آینده این شهر و دیگر مناطق آزاد شده سوریه چیست."
وزیر امور خارجه فرانسه که در پایان نشست ائتلاف کشورهای ضدداعش در واشنگتن در کنفرانسی مطبوعاتی سخن می گفت، افزود:" من امیدوار هستم که پیدا کردن پاسخ این سوالات بیش از حد طول نکشد چرا که موضوع از فوریت بالایی برخوردار است. "
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) طرح جدیدی را برای تسریع مبارزه با گروه داعش در اختیار کاخ سفید قرار داد اما واشنگتن هنوز مشخص نکرده این طرح چه گزینه هایی را مد نظر قرار داده است.
ژان مارک ارو تصریح کرد در هر صورت فرانسه بر این عقیده است که شهر رقه پس از آزاد سازی نباید در اختیار نیروهای مسلح دولت سوریه قرار گیرد و امیدوار است که این شهر توسط "نیروهای مخالف میانه رو" اداره شود.
وزیر امور خارجه فرانسه خاطر نشان کرد:" قرار نیست در شهر رقه نیروهای تروریست جدیدی را جایگزین نیروهای داعش کنیم. تلویحا این که نمی خواهیم نمایندگان رژیم بشار اسد را در رقه مستقر کنیم. لازم است که دولت آمریکا مواضع خود را در مذاکرات مربوط به سوریه در ژنو به صراحت اعلام کند تا بتوانیم تلاشها را برای پیدا کردن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه تسریع کنیم."
وزیر خارجه فرانسه ادامه داد:" ما امیدوار هستیم که دولت دونالد ترامپ برای اتخاذ یک تصمیم روشن درباره آزادسازی سوریه و آینده مناطق آزاد شده این کشور از اشغال تروریست ها بیشتر از ماه آوریل همه را منتظر نگذارد."
ژان مارک ارو افزود روز سه شنبه به اتفاق نمایندگان کشورهای عرب و همچنین ترکیه در نشستی در واشنگتن شرکت کرده است تا درباره تصرف رقه و آینده این شهر با آنها گفتگو و تبادل نظر کند. در این نشست نمایندگان عربستان سعودی، قطر، امارات عربی متحده و اردن حضور داشتند.
دولت آمریکا هنوز تصمیم نگرفته است که در عملیات آزادسازی شهر رقه از اشغال تروریستهای داعش از چه نیرو یا نیروهایی حمایت خواهد کرد. نظامیان آمریکایی به ائتلاف عربها و کردها موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" گرایش دارند اما ترکیه با آن مخالف است.
ترکیه در عملیات نظامی در شمال سوریه وارد شده و امیدوار است بتواند در تهاجم گروههای مسلح مخالف سوریه با پشتیبانی آمریکا به شهر رقه که مرکز خلافت داعش محسوب می شود، شرکت کند. این درخواست ترکیه مشکلاتی برای گروههای شورشی سوریه به وجود آورده و درباره مداخله شبه نظامیان کرد موسوم به "یگانهای مدافع خلق" نیز که کارآیی خود را در مبارزه با گروهای افراط گرا ثابت کرده اند، سوالاتی مطرح کرده است. در واقع مقامات آنکارا مخالف آن هستند که شبه نظامیان کرد در این عملیات راهبردی مشارکت کنند چرا که از نظر دولت ترکیه این گروه شاخه ای از حزب کارگران کردستان (پ ک ک) هستند که برای استقلال کردها در ترکیه مبارزه می کند.
ارتش ترکیه بیست و چهارم اوت عملیات بی سابقه ای را تحت عنوان "سپر فرات" در شمال سوریه آغاز کرد. ترکیه در این عملیات دو هدف عمده را دنبال می کند: بیرون راندن افراط گرایان داعش از مناطق مرزی سوریه و ممانعت از پیشروی شبه نظامیان کرد سوری به طرف غرب فرات.مقامات آنکارا می گویند هدف از حمله به شبه نظامیان کرد سوری این است که این گروه فرصت پیدا نکنند یک کمربند تحت کنترل خود در طول مرزهای ترکیه ایجاد کنند و امنیت ترکیه را به خطر اندازند.