بدون شک تکواندو ایران در سال 95 بهترین ها در بخش بانوان و ضعیف ترین نتایج در بخش مردان را تجربه کرد.
به دنبال نتایج ضعیف بخش مردان در المپیک ریو و مصاحبه های جنجالی پس از آن، حذف از جام جهانی باکو و انتقاد خانواده تکواندو از عملکرد مدیریتی فدراسیون، سال گذشته را باید پرحاشیه ترین سال تکواندو در سال های اخیر نامید.
تنها سهمیه المپیکی بانوان
در آغاز سال 95 کیمیا علیزاده و اکرم خدابنده در مسابقات کسب سهمیه المپیک قاره ای به میدان رفتند. کیمیا علیزاده هوگوپوش وزن دوم المپیکی با کسب مدال طلا موفق شد جواز حضور در المپیک ریو را کسب کرد.
قهرمانی و یک عنوان سومی در قاره
در چهارمین دوره مسابقات پومسه قهرمانی آسیا ایران در مجموع با کسب 2 مدال طلا، پنج نقره و پنج برنز بر سکوی سوم آسیا ایستاد و آتوسا فرهمند با کسب یک مدال طلا و یک نقره عنوان فنی ترین پومسه رو آسیا را بدست آورد.
بیست و دومین دوره مسابقات تکواندو قهرمانی آسیا پس از سه روز پیکار 239 تکواندوکار از 36 کشور در شهر "مانیل" فیلیپین، در حالی به پایان رسید که تیم ملی ایران با کسب سه مدال طلا و 2 نقره و 56 امتیاز برای چهارمین بار سکوی قهرمانی قاره را کسب کرد.
همچنین در بخش بانوان هم ناهید کیانی، مهسا جدی و ملیکا میرحسینی سه مدال برنز بدست آوردند. سیدنعمت اله خلیفه عنوان بهترین مربی آسیا و آرمین هادی پور عنوان فنیترین بازیکن را به خود اختصاص دادند ضمن آنکه هادی پور با کسب مدال طلای وزن 54- کیلوگرم، نخستین طلای تاریخ ایران در سبک وزن آسیا را بدست آورد.
پس از این مسابقات برکناری مینو مداح از سرمربیگری تیم ملی بانوان و انتخاب مهرو کمرانی دستیار وی به عنوان سرمربی کیمیا علیزاده در المپیک ریو، با انتقادات و مصاحبه های جنجالی همراه شد.
جام فجر با قهرمانی ایران
بیست و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی جام فجر هم با حضور 10 کشور در اوزان المپیکی برگزار شد که در پایان، تیم ایران با سه مدال طلا، 2 نقره، چهار برنز و 42 امتیاز عنوان قهرمانی را بدست آورد، تیم افغانستان با یک مدال نقره و دو برنز و 16 امتیاز دوم شد و تیم روسیه با یک مدال طلا و 12 امتیاز بر سکوی سوم ایستاد.
26 مدال هان مادانگ
در بیست و دومین دوره مسابقات هان مادانگ قهرمانی جهانی، ایران با 30 ورزشکار توانست 26 مدال رنگارنگ (11 طلا، چهار نقره و 11 برنز) کسب کند.
بدترین نتایج مردان در المپیک
فرزان عاشورزاده در وزن اول المپیکی، مهدی خدابخشی در وزن سوم المپیکی کیلوگرم، سجاد مردانی در وزن چهارم المپیکی همراه با کیمیا علیزاده در وزن دوم المپیکی بانوان، نمایندگان ایران در المپیک 2016 ریو بودند که برخلاف انتظارات تکواندوکاران ایران در بخش مردان نتوانستند به مدالی برسند و در همان دورهای اول و دوم از دور مسابقات کنار رفتند.
با این وجود کیمیا علیزاده با دست یافتن به مدال برنز توانست نخستین بانوی مدال آور در تاریخ ورزش ایران در بازی های المپیک لقب بگیرد.
حاشیه های تکواندو بعد از المپیک با مصاحبه های جنجالی مسئولان فدراسیون و خانواده این رشته همراه شد.
14 مدال پومسه
در دهمین دوره مسابقات پومسه قهرمانی جهان 2 مدال طلا، سه نقره و 9 برنز رهاورد پومسه کاران از این پیکارها بود.
قهرمانی دختران نوجوان
نوجوانان دختر هوگوپوش در یازدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان در کانادا با 2 مدال طلا (مبینا نژاد کتهسری و زهرا پور اسماعیل)، 2 برنز (مبینا بابالو و پریسا جوادی) و 55 امتیاز قهرمانی جهان را به نام ایران ثبت کردند و فاطمه صفرپور هم بهترین مربی جهان لقب گرفت.
مبینا نژاد تکواندوکار وزن 42- کیلوگرم با پنج پیروزی و بدون از دست دادن امتیاز به مدال طلای این وزن رسید و رکوردشکن شد.
در بخش پسران هم ایران با یک مدال طلا (امیرمحمد بخشی)، یک نقره (ابراهیم صفری)، یک برنز(علی باصری) و 47 امتیاز به عنوان چهارمی جهان رسید.
یک دوپینگ جنجالی
اما آبان ماه سال گذشته خبر دوپینگ امید عمیدی ملی پوش سابق تکواندو ایران با وجود دعوت به اردوی تیم ملی، شرکت در دور رفت لیگ برتر و مسابقات قهرمانی کشور به علت استفاده از ماده ممنوعه "بتامتازون" در تورنمنت سال 94، امارات منتشر شد.
در صورتیکه فدراسیون جهانی تکواندو نامه دوپینگ وی را اوایل سال گذشته به فدراسیون تکواندو ارسال کرده بود و خواستار توضیح مسئولان فدراسیون ایران و این ورزشکار شده بود. با این حال دوپینگ غیرعمد این تکواندوکار با محرومیت چهار ساله همراه شد.
حذف از جام جهانی و اوج انتقادات
در مسابقات جایزه بزرگ باکو با حذف همه نمایندگان ایران تنها سجاد مردانی در سنگین وزن به مدال طلا رسید تا تلخی های ریو را فراموش کند.
اما یک روز بعد از رقبت های جایزه بزرگ، اوج حواشی تکواندو در بیستمین دوره مسابقات جام جهانی 2016 به میزبانی باکو اتفاق افتاد. ایران در این رقابتها با سه تیم کره جنوبی، روسیه و ترکیه هم گروه و در نهایت پس از پیروزی مقابل روسیه، با نتایج ضعیف مقابل کره جنوبی و ترکیه بازنده شد و از دور رقابت ها کنار رفت.
با بازگشت تیم ملی از این پیکارها و افزایش انتقادات به مدیریت فدراسیون تکواندو، غلامحسن ذوالقدری مدیر سازمان تیم های ملی و بیژن مقانلو سرمربی تیم ملی از سمت خود استعفا دادند و کار به تشکیل شورای فنی کشیده شد. شورایی که پس از المپیک ریو هم تشکیل شده بود اما خروجی نداشت و سرانجام با گذشت بیش از 2 ماه از این استعفاها، مهدی بی باک و فریبرز عسکری به عنوان سرمربیان تیم های ملی برای مسابقات جهانی و بازی های کشورهای اسلامی معرفی شدند.
قهرمانی مجدد دانشگاه آزاد
لیگ برتر تکواندو در روزهای پایانی سال با شکست طلسم قهرمانی سه ساله شهرداری ورامین، خاتمه یافت. دانشگاه آزاد با کسب پنجمین عنوان قهرمانی در این لیگ، عنوان پرافتخارترین تیم لیگ برتر را به خود اختصاص داد.