ووشوکاران ایران در سال 95 با حضور در چهار میدان معتبر بین المللی سه عنوان نایب قهرمانی را بدست آوردند.
مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا، قهرمانی جوانان جهان، جام جهانی ساندا و نخستین دوره جام جهانی تالو، چهار رویداد مهم ووشو در سال گذشته بود که تیم ملی ایران سه عنوان نایب قهرمانی از این پیکارها بدست آورد.
نایب قهرمانی قاره با تیمی جوان
مسابقات قهرمانی آسیا که شهریور ماه با حضور نمایندگان 20 کشور در شهر تایپه پایتخت چین تایپه برگزار شد و در مجموع ساندا و تالو مردان و بانوان تیم ملی ووشو ایران با کسب هفت مدال طلا، سه نقره و پنج برنز به مقام نایب قهرمانی دست یافت و تیم های چین و ویتنام هم عناوین قهرمانی و سومی را به خود اختصاص دادند.
تیم ایران با ترکیبی جوان راهی این پیکارها شد ضمن آنکه تالوکاران بهترین نتیجه تاریخ تالو ایران در رقابت های آسیایی را به ثبت رساندند.
سانداکاران ایران که اکثر آنها برای نخستین بار آزمون آسیایی را تجربه می کردند نیز عملکرد خوبی داشتند.
مدال طلا:
تیم دوئلین با ترکیب محسن احمدی، رضا خلف زاده و امیر محمدرضایی، مرتضی عظیمی، معین تقوی، یزدان میرزایی، عرفان آهنگریان، شهربانو و الهه منصوریان.
مدال نقره:
سعید فاضلی، رضا خلف زاده و فرشاد عربی
مدال برنز:
سهیلا منصوریان، صدیقه دریایی، مریم هاشمی، اشکان دلفانی و مهدی محمدی.
نایب قهرمانی جوانان با درخشش کیانی
تیم جوانان ووشو ایران در مسابقات جهانی که مهرماه در بلغارستان برگزار شد در مجموع تالو و ساندا دختران و پسران با کسب هفت مدال طلا، هفت نقره و پنج برنز بر سکوی نایب قهرمانی جهان ایستاد.
تیم چین که قهرمان بلامنازع تمامی ادوار مسابقات جهانی و قاره ای محسوب می شود، با کسب 19 مدال طلا و سه نقره به عنوان قهرمانی رسید و ماکائو با کسب پنج مدال طلا، چهار نقره و سه برنز به مقام سومی رسید.
در پایان این رقابت ها، زهرا کیانی که 2 مدال طلا و یک نقره در این پیکارها کسب کرد، عنوان پرافتخارترین ووشوکار را به خود اختصاص داد.
مدال طلا:
زهرا کیانی 2 مدال طلا، تیم دوئلین متشکل از محمد حسینی و حسین رحمانی، یوسف صبری، محمدمهدی گرشاسبی، شاهین بنی طالبی و محمدعلی مجیری.
مدال نقره:
نازنین بازدار 2 نقره، طاها بدیعی 2 نقره، حمیدرضا سهندی، فاطمه جزینی و زهرا کیانی.
مدال برنز:
فاطمه جزینی 2 برنز، فاطمه ویسی، محمدعلی مجیری و آرمین افراز.
جام جهانی و یک نایب قهرمانی دیگر
پیکارهای جام جهانی ساندا آبان سال گذشته به میزبانی شهر «شین» چین برگزار شد و مدال آوران مسابقات قهرمانی جهان در سال 2015 در اندونزی، در جام جهانی ساندا به میدان رفتند که تیم ایران با هفت سانداکار (چهار نفر در بخش مردان و سه نفر در بخش بانوان) در این رویداد شرکت کرد.
در پایان این مسابقات تیم ایران با کسب چهار مدال طلا و سه نقره بر سکوی نایب قهرمانی ایستاد.
چین هم با کسب 10 مدال طلا، قهرمان شد و فیلیپین با 2 مدال طلا، یک نقره و یک برنز به مقام سومی رسید.
مدال طلا:
صدیقه دریایی، شهربانو منصوریان، محسن محمدسیفی و حمیدرضا قلی پور.
مدال نقره:
مریم هاشمی، عرفان آهنگریان و امیر فضلی.
نخستین دوره جام جهانی تالو هم آذرماه در شهر «فوژو» چین برگزار شد که تیم ایران با ترکیب فرشاد عربی، رضا خلف زاده، زهرا کیانی و هانیه رجبی در این رویداد شرکت کرد و با کسب یک مدال نقره و سه برنز به کار خود پایان داد.
زهرا کیانی تالوکار جوان ایران که در 2 سال اخیر در مسابقات مختلف موفق به کسب مدال شده است در جام جهانی تالو هم 2 مدال نقره و برنز کسب کرد. کیانی در فرم «چانگ چوان» نقره گرفت و در فرم «جین شو» به نشان برنز رسید.
فرشاد عربی تالوکار باتجربه تیم ملی ووشو ایران یک مدال برنز را از نخستین دوره جام جهانی تالو به کلکسیون افتخارات خود اضافه کرد. وی در فرم «نن دائو» موفق به کسب مدال شد.
مصدومیت قلی پور
اما پس از رقابت های جام جهانی و در لیگ برتر ووشو، حمیدرضا قلی پور پرافتخارترین ووشوکار ایران به علت پارگی رباط صلیبی زانو مجبور به انجام جراحی زانو شد تا حدود 6 ماه از میادین دور شود. او از حدود سه ماه آینده به تمرینات تیم ملی بازمی گردد تا خود را برای حضور در پیکارهای جهانی آماده کند.
قهرمانی پارس جنوبی
سومین قهرمانی متوالی پارس جنوبی در لیگ برتر ووشو هم در روزهای پایانی اسفند بدست آمد و در حاشیه هفته آخر مسابقات، سجاد عباسی سانداکار سابق تیم ملی از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد، هر چند که زمزمه هایی برای بازگشت وی وجود دارد.
ووشوی ایران امسال هم میادین حساس و مهم بین المللی چون بازی های کشورهای اسلامی، رقابت های جهانی بزرگسالان، یونیورسیاد دانشجویان جهان و مسابقات قهرمانی آسیا را پیش رو دارد.