بوشهر در آستانه بهار، چشم به راه میهمانهایی است که میخواهند روزهای نخستین فصل سال را در این دیار سپری کنند.
این استان با وسعت 23 هزار و 167 کیلومترمربع برکرانه خلیج فارس آرام گرفته است. استان بوشهر براساس سرشماری سال 95، یک میلیون و 163 هزار و 400 نفر جمعیت دارد و کمی بیش از یک درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.
استان بوشهر علاوه بر همنشینی با خلیج فارس با استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و هرمزگان نیز همسایه است.
همسایگی دیرینه بوشهر با خلیج نجیب و نیلگون فارس بیش
از 900 کیلومتر ساحل ماسهای، صخرهای و مرجانی را پدید آورده است، ساحلی که قرون
متمادی است صدای لنگر قایق لنج و کشتیهای تاجران و صیادان زمزمه گوشش است.
بهار بوشهر زودتر از دیگر مناطق کشور سر میرسد با بوی گردههای نخل و
بهار نارنج و لیمو.
نخلداران از اواسط اسفند گرده افشانی یا به اصطلاح محلی «بودادن» شش و نیم میلیون اصله نخل را آغاز می کنند. نخلستانها بیشتر در شهرستانهای دشتستان، دشتی، تنگستان و جم قرار دارند.
استان بوشهر به علت دارا بودن زیستگاههای متفاوت، تنوع کمنظیری از گونههای گیاهی و جانوری را در خود جای داده است بوستان ملی- دریایی نایبند، پناهگاه حیاتوحش خارگ و خارگو و مناطق حفاظت شده حله و مُند از جمله این زیستگاههاست.
جاذبههای گردشگری استان بوشهر
از 10 شهرستان استان بوشهر هشت شهرستان ساحلی هستند و ساحل مهمترین جاذبه
برای جلب گردشگری در بهار است.
قلعه و آثار محوطه باستانی ریشهر، موزه مردمشناسی و دریانوردی، بافت و بازار قدیم در بوشهر، امامزاده ابراهیم(ع)، اثر تاریخی گور دختر،کوشک اردشیر ، کاخ هخامنشی بردک سیاه و کوروش،کاروانسرای مشیر، چشمه زیراه و آبشار فاریاب در دشتستان قلعه محمدخان ، نیایشگاه صخرهای مُند، عمارت شیرینه و جنگل چاه چاهو در دشتی موزه شهید رئیسعلی دلواری ، قلعه زائرخضرخان، چشمه آبگرم، تفرجگاه سرسبز خاییز در تنگستان، بندر باستانی سیراف، گور دخمههای ساسانی دره لیر و قلعه نصوری در کنگان، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و منطقه حفاظت شده نایبند با جنگل حرا در عسلویه، قلعه و مسجد بردستان، بقعه امامزاده سیدجمال الدین، چشمه آبگرم و جنگل حرا در دیر، امامزاده سلیمان بن علی(ع)، جزیره میرمهنا و مراکز خرید گناوه، قلعه حصار، بندر تاریخی مهرویان، امامزاده حسن (ع)، شهر تاریخی سی نیز و بوستان عامری در دیلم حمام قاجاریه، امامزاده پیربیراهه، حسینیه خان از آثار دوره قاجاریه، قلعه حیدری، کوه پَدری، جنگل گلوبردکان ریز و منطقه تفریحی چگاسه درجم، از جمله جاذبههای تاریخی و گردشگری استان بوشهر است که گردشگران بهار میتوانند از آنها دیدن کنند.
صنایع دستی و سوغات بوشهر
گردشگرانی که روزهای اول سال را به بوشهر میآیند نباید از غذاهای محلی این استان بگذرند غذاهایی که طعم آنها در ذهن مسافران ماندگار خواهد شد.
قلیه ماهی و میگو، ماهی سرخ کرده و شکم گرفته، دال عدس(ترکیبی
از عدس قرمز، سیر و گوجه فرنگی)، لَلَک یا بلغور گندم، رنگینک، ارده، حلوا راشی (حلوا
ارده) و مسقطی از جمله غذاها و شیرینی های مخصوص استان بوشهر است.
گبه، قالی عبا، گلیم، حصیرو
سبدهای بافته شده از برگ نخل، سفال، صنایع دستی دریایی، انواع خرما و فرآورده های
آن، پنیر نخل و میوه کُنار از جمله سوغاتیهایی است که مسافران بهار میتوانند از
بوشهر با خود به ارمغان ببرند.