استفاده از شبکه های اجتماعی بدون سواد رسانه ای، راهی برای ارتباط با دوستان و پرکردن تنهایی و در نهایت اعتیاد اینترنتی شده است.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا وسیما،با فراگیر شدن گوشی های هوشمند در کشور، کمتر کسی است که حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی عضو نباشد و وقتش را به این مسئله اختصاص ندهد.
برخی از روانشناسان میل به نوجویی و هیجان، محبوبیت و خودشیفتگی، حفظ ارتباط با دیگران درعین تنهایی، فرارازمحرکهای تنش زا، ارضای نیازهای روانی، ایجاد حس پیشرفت و غرور، اضطراب اجتماعی و در نهایت اعتیاد اینترنتی را از عللی می دانند که کاربران را به سمت شبکه های اجتماعی می کشاند.
طبق آمار بیش از 50 درصد کاربران برای باخبر شدن از فعالیت و کارهای دوستان خود به شبکه های اجتماعی سر می زنند و کمتر از 50 درصد هم برای اطلاع یافتن از آخرین اخبار و رویداد ها وارد این فضا می شوند . پرکردن اوقات فراغت و بیکاری و سرگرمی و تفنن هم آمار بالایی را به خود اختصاص داده است.
به ترتیب به اشتراک گذاشتن عقاید و افکار،عکسها و ویدئوها ، حضور دوستان صمیمی در این فضا، ارتباط برقرار کردن با دیگران،آشنایی با افراد جدید و اشتراک فعالیت روزانه هم درجه پایین تری نسبت به تفنن و سرگرمی دارد ولی آنچه جای خالی اش در این فضا هنوز دیده می شود، داشتن سواد رسانه ای و استفاده هدفمند و هوشمند از شبکه های اجتماعی است.