این روزها بازار خرید ماهی قرمز یا ماهی گلی داغ است. کارشناسان برای نگهداری از این ماهی توصیههایی دارند.
دکتر محمد مهدی سیمرونی، نگهداری ماهی در آبی با دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد، جلوگیری از تغییرات ناگهانی دما و دست نزدن به ماهی برای پیشگیری از احتمال آلودگی سطح بدن با عوامل بیماریزا را از جمله مواردی عنوان کرد که باید هنگام نگهداری از ماهی قرمز عید رعایت کنیم.
وی در مورد تغذیه ماهی قرمز گفت: باید به ماهی غذاهای کم پروتئین با کربوهیدرات بالا داد آن هم دو بار در روز به میزانی که پس از یکی دو دقیقه ماهی آن را بخورد.
به گفته سیمرونی، پس ازغذا دادن به ماهی باید نصف آب تنگ را با آب بدون کُلُر عوض کرد.
وی ادامه داد: آب آشامیدنی شهری کلر دارد که باید 48 تا 72 ساعت در فضای باز قرار گیرد تا کلر آن خارج شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان بوشهر از مردم خواست ماهی قرمز شب عید را از مراکز تحت نظارت شبکههای دامپزشکی بخرند.
وی درباره بهداشت آکواریوم نیز توصیه کرد: شستوشوی دورهای آکواریومها و ضدعفونی آنها با محلولهای نمک طعام 3 درصد، ترکیبات یده به مقدار 200 میلیگرم در لیتر به مدت 10 ثانیه (فقط آکواریوم و نه ماهی)، شستوشوی کامل دستها با آب و صابون و جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و جداسازی ماهیهای بیمار و ارجاع به دامپزشک در موارد بروز بیماری از نکات مورد توجه در نگهداری ماهی قرمز است.
دکتر سیمرونی گفت: رعایت دورهای حداقل دو هفتهای قرنطینه برای ماهیهای جدید به آکواریوم خانگی و رهاسازی ماهی در منابع آبی مطمئن از دیگر نکات مهم برای نگهداری ماهی قرمز است.