دفن زباله استانهای شمالی در 458 هکتار از مناطق جنگلی
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزدار گفت: 458 هکتار اراضی جنگلی و مرتعی استانهای شمالی کشور به دفن زباله اختصاص یافته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، عباسعلی نوبخت در مراسم رونمایی از کمپین "همین یک زمین را داریم" با شعار زباله پاداش جنگل نیست با اشاره به اینکه عملاً در 471 هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی زباله دفن می شود افزود: براساس گزارش های موجود روزانه در استان مازندران 3150 تن زباله تولید می شود که 1450 تن آن در محدوده روستایی و 1700 تن نیز در محدوده شهری است.
وی گفت: میزان تولید زباله در استان گیلان روزانه دو هزار تن و در گلستان نیز 1100تن است که در عرصه های منابع طبیعی دفن می شود.
معاون سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری افزود: میزان تولید زباله در استان مازندران در اوقاتی که میزان گردشگر در این استان افزایش می یابد سه برابر می شود یعنی 9450 تن می رسد.
نوبخت گفت: سرانه تولید زباله در استان مازندران برای هر فرد یک کیلو گرم در استان گیلان 850 گرم و در استان گلستان 750 گرم است.
وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده در استان مازندران روزانه 753 هزار لیتر شیرابه به زباله تولید می شود که سبب خشک شدن درختان در عرصه های پایین دست جنگلی می شود.
معاون سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری درباره سرنوشت اجرای طرح نصب دستگاه های زباله سوز در استانهای شمالی گفت: براساس ماده قانونی اجرایی پسماندها این طرح باید تا پایان برنامه چهارم اجرای می شد و بحث دفن زباله به پایان می رسید اما این اتقاق نیفتاد گفت: شیرابه زباله حوزه شهرستان ساری درحدود 6 سال پیش سبب آلودگی آب رودخانه ها شده بود که با ایجاد مرکز تصفیه مشکل رفع شد.
وی تعداد دامهای مجاز موجود در عرصه های جنگل های طبیعی شمال کشور را 2 میلیون و 954 هزار راس اعلام کرد و افزود: واحدهای دامی9 ماه از سال یعنی 270 روز در جنگل هستند و اگر روزانه یک اصله نهال را از بین ببرند در این مدت 797 میلیون و 743 هزار و 80 اصله نهال جنگلی را از بین می برند.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تراکم وجود معادن در عرصه های جنگل های طبیعی شمال کشور را از دیگر عوامل تخریب این عرصه ها دانست گفت: 452 واحد معدنی در 3518 هکتار از جنگل های شمال کشور وجود دارد که 259 واحد فعال ، 269 واحد غیر فعال و 14 واحد نیز متروکه است.
معاون سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری درباره آمار قاچاق چوب نیز در جنگل های شمال کشور افزود: یگان حفاظت بطور میانگین سالانه 500 تا 600 متر مکعب چوب قاچاق را کشف و ضبط می کنند اما آمار بیش از این یعنی هزار متر مکعب است.
نوبخت گفت: علاوه بر قاچاق چوب خانوارهای ساکن اراضی جنگلی نیز سالانه 2 تا 3 میلیون متر مکعب چوب جنگلی را برای مصارف روزانه تخریب می کنند.
وی افزود: البته در سالهای اخیر به علت اجرای طرح های سوخت رسانی میزان مصرف چوب های جنگلی درخانوارها در 150 هزار هکتار کاهش یافته است.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: این روزها حال جنگل های کشور خوب نیست این در حالی است که متولیان صنعت با کمال تعجب می گویند اگر بهره برداری از جنگل ها قطع شود چرخه اقتصاد فلج می شود.
نوبخت سطح جنگل های منطقه زاگرس را بیش از 14 میلیون و 600 هزار هکتار و جنگل های شمال را 2 میلیون 400 هزار هکتار اعلام کرد و درباره ارزش های طبیعی مناطق جنگلی کشور گفت: 40 درصد از آب مورد نیاز کشور معادل 3 میلیون و 600 هزار متر مکعب در جنگل های شمالی کشور تولید می شود علاوه بر این ارزش تولید اکشیرن نیز در جنگل های شمال بیش از 12 هزار میلیارد تومان و در جنگل های منطقه زاگرس نیز 90 هزار میلیون تومان است.
شیوع آفت شب پره شمشاد در جنگل ها اقدام بیوتروریستی
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: شیوع آفت شب پرده شمشاد در جنگل های شمال کشور اقدامی بیوتروریستی از سوی بنگاه های تولید داروهای ضد ایدز و ضد سرطان است.
عباسعلی نوبخت در مراسم رونمایی از کمپین "همین یک زمان را داریم" با اشاره به اینکه شیره درخت شماد دارو و درمان سرطان پستان است و درخت با ارزشی است افزود: آفت شب پره از سال 2017 برای اولین بار در مناطق جنگلی نمک آبرود مشاهده شد و بیوتروریسم بودن این مسئله نیز با توجه به خصوصیات طبیعی این حشره ثابت شده است.
وی گفت: شب پره شمشاد حشره تنبلی است و وسعت پرواز آن حداکثر فقط پنج کیلومتر است در حالی که پراکندگی این حشره در عرصه های جنگلی کشور خلاف این خصوصیات ذاتی حشره را نشان می دهد.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری تصریح کرد: شب پره شمشاد در مناطق جنگلی آستارا، 400 کیلومتری غرب استان مازندران و 600 کیلومتری جنگل های هیرکانی استان گلستان پراکنده است و این پراکندگی مسئله بیوتروریسم را اثبات می کند.
وی گفت: به منظور مدیریت و کنترل این آفت با بخش خصوصی برای تولید دو میلیون اصله نهال شمشاد قراردادی منعقد کردیم و تاکنون 800 هزار اصله نهال شماد تولید شده است.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: سال گذشته نیز با همکاری شهرداری های شهرهای استانهای شمالی 5 هزار اصله نهال جنگلی شمشاد کشت شده است.
نوبخت گفت: این آفت برگ، پوست درخت و حتی بذر شمشاد جنگلی را از بین می برد.
وی افزود: برای مدیریت جمعیت شب پره شمشاد محلول پاشی بویژه در عرصه های جنگلی که پذیرایی گردشگران است انجام شده است.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری همچنین از شیوع بیماری زنگ شمشاد نیز خبر داد.