این گزارش شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی می باشد که به صورت هفتگی رصد می شود.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در 14/ 12/ 95 الی 18/ 12/ 95 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"شناسایی و تمرکز بر فعالیت ها و زنجیره های مزیت دار اقتصادی" ، ” احیا و به حرکت در آوردن تولید داخل"، " خودداری جدی از خریدهای خارجی که قدرت تولید داخل را تضعیف می کند"، "دانش بنیان شدن بخش های مهم اقتصادی"، "مشروط شدن همه معاملات خارجی به انتقال فناوری به داخل ایران"، "مبارزه جدی و واقعی با فساد، ویژه خواری و قاچاق"، " نگاه ویژه و حمایتی به صنایع متوسط و کوچک برای ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی ".
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
*میزان سرمایه گذاری در معادن استان گلستان در 11 ماه گذشته 206 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
*افزایش 28 میلیون دلاری درآمد نفتی ایران پس از برجام
*خارجی ها در زنجان 22 هزار و 790 میلیارد ریال سرمایه گذاری کردند .
*حدود ۹.۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تا اواخر بهمنماه جذب اقتصاد کشور شده است.
*امکان بومی سازی و خودکفایی ۶۵ درصدی در ساخت و تولید انواع کالا و تجهیزات در سطح صنعت نفت و گاز کشور به وجود آمده است،
*با پرداخت تسهیلات رونق تولیددر سال جاری 254 واحد صنعتی و کشاورزی استان مازندران به مدار تولید برگشتند.
*راه اندازی مجدد و بازگشت به چرخه تولید پنج هزار واحد صنعتی راکد کشور در 11 ماه گذشته اقدامی مهم دولت یازدهم در راستای سیاست رونق تولید و حمایت از سرمایه گذاری است.
*رکورد تولید پتروشیمی در ایران شکسته شد . ثبت رکورد جدید تولید ۵۰ میلیون تن محصول پتروشیمی و پلیمری از ابتدای امسال تاکنون .
*شرط بقای برند کالای ایرانی و حفظ و افزایش اشتغال در بنگاه های تولید، خرید ایرانی است و جریان سازی فرهنگی در حمایت از تولید داخل نیازی پایه است .
*امروز شاهد صدور روزانه مجوز شرکت های دانش بنیان هستیم وهم اکنون 1720 شرکت نوپا، 870 شرکت تولیدی و 351 شرکت صنعتی در قالب شرکت های دانش بنیان فعالیت خود را آغاز کرده اند.
*100درصد طرح های آزادراهی کشور با امکانات و تجهیزات ایرانی قابلیت اجرا دارد و هرگونه سرمایه گذاری شرکت های خارجی برای ساخت آزادراه درکشور مستلزم استفاده بیش از 70 درصد مصالح و تجهیزات ایرانی است.
*تشکیل کارگروه فراقوه ای مبارزه با زمین خواری در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادیو پیشنهاد این کارگروه مبنی بر ایجاد پنجره واحد و سامانه یکپارچه برای نظارت الکترونیک بر امور مرتبط با زمین .
*تا نیمه اسفندماه سال جاری حدود ۱۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، به حدود ۲۳ هزار و ۴۱۰ بنگاه کوچک و متوسط پرداخت شده است.