امروز هجدهم اسفند، روزی است که در تقویم مناسبتهای کشورمان روز بوشهر نام گذاری شده است.
مدرسه سعادت که مادر مدارس جدید جنوب ایران به شمار میرود در سال ۱۲۷۸ خورشیدی به همت دو برادر به نامهای محمد حسین و عبدالکریم سعادت ایجاد شد.
آنها خودشان نخستین معلمان مدرسه بودند و آموزش به سبک نوین را در مدرسه خود بنیان گذاشتند. بزرگان زیادی در این مدرسه به فراگیری علم و دانش پرداختند.
مدرسه سعادت بوشهر صد سال پس از تاسیس، یعنی سال 1378 به شماره 2578 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این مدرسه در فهرست مدارس ماندگار کشور قرار دارد.
دکتر ایرج نبی پور پزشک بوشهری و عضو انجمن دوستداران میراث فرهنگی بوشهر و خلیج فارس در مقاله پنج هزار سال پزشکی در بوشهر، مینویسد:
«درمدرسه سعادت بوشهر نیز که همسنگ دارالفنون تهران بود تلاشی صورت گرفت که آن را به یک کالج تخصصی ارتقاء دهند. سند با ارزشی در آرشیو سری اسناد مدرسه سعادت است که نشان میدهد تلاشی برای آموزش پزشکی در مدرسه سعادت نیز به انجام رسیده است. همچنان که در دارالفنون، طب پس از یک سال آموزش تئوری به صورت بالینی در بیمارستان آموزش میدادند. اکنون در آرشیو تاریخی کتابخانه مدرسه سعادت، ۳۶ جلد کتاب تخصصی علوم پزشکی در زمینه بیماریهای داخلی، جراحی، زنان و زایمان، چشم پزشکی، آناتومی، فیزیولوژی، پاتولوژی و بیوشیمی بالینی موجود است که ۳۱ جلد از این کتب به زبان فرانسه بوده که در سالهای ۱۸۲۳ الی ۱۸۷۵ میلادی در پاریس به چاپ رسیدهاند. »
مدرسه قدیمی سعادت حالا به مجموعه تاریخی- فرهنگی تبدیل شده است. این مجموعه با هزار و 500 مترمربع زیربنا ، اردیبهشت امسال به بهره برداری رسید و برای ایجاد آن در مدت 18 ماه، 20 میلیارد ریال هزینه شد.
امسال نهمین سال است که برنامههای فرهنگی هنری و ورزشی ویژه نکوداشت روز و هفته بوشهر، در این شهر برگزار میشود. مراسم روز بوشهر امشب با معرفی چهرههای ماندگار این شهر برگزار خواهد شد.
بندر بوشهر در بخش مرکزی استان بوشهر، در ارتفاع ۱۸ متری از سطح دریا و در منطقه ساحلی خلیج فارس قرار دارد. این شهر از سمت شمال، غرب و جنوب به خلیج فارس محدود شده و در واقع شبه جزیره است.
بر اساس سرشماری سال 90، بیش از 195 هزار نفر در این شهر زندگی میکنند.
بوشهر در کتابها و اسناد تاریخی، با نامهای مختلفی نظیر «رام اردشیر»، «ابوشهر»، «لیان» و «ریشهر» به ثبت رسیده است. بندر امروزی بوشهر را نادرشاه افشار در ۱۷۳۶ میلادی رونق دوباره بخشید.