کاوش در تپه هفت هزار ساله سرخنکلاته
سرپرست کنونی هیئت کاوش و گمانه زنی دیوارهای تاریخی گرگان و تمیشه گفت: با توجه به تعرضاتی که در تپه 7هزار ساله سرخنکلاته گرگان شده است، کاوشهای باستان شناسی در این اثر ارزشمند تاریخی انجام میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حمید عمرانی رکاوندی افزود: آغاز سکونت بشر در تپه سرخنکلاته از دوران نوسنگی آغاز شده و پس از آن برای هزاران سال محل سکونت بوده است.
وی با بیان اینکه این تپه به شماره 11282 در تاریخ 10 بهمن 1383 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده گفت: بخش بزرگی از عرصه تاریخی این اثر به منظور توسعه زمین های کشاورزی، ساخت جاده و ساختمان «مرکز فنی و حرفه ای» تخریب شده است.
عمرانی رکاوندی مشخصات تپه را مدور با قطر 108 متر و به ارتفاع از سطح زمین های اطراف 12 و نیم متر اعلام کرد و افزود: مواد فرهنگی مشهود در این تپه باستانی شامل قطعات شکسته سفال نوسنگی، سفال نوع چشمه علی، سفال های خاکستری عصر مفرغ و قطعات سفال قرمز رنگ دوره تاریخی است.
وی با اشاره به اینکه تپه سرخنکلاته در بخش بهاران از دهستان استرآباد شمالی شهر سرخنکلاته قرار گرفته است گفت: این تپه برای نخستین بار توسط آرن سوئدی در سال 1945 و سپس توسط شیومی ژاپنی در سال 1978 در نقشه باستان شناسی ناحیه گرگان ارائه شد و مورد شناسایی و بررسی باستان شناختی قرار گرفت.
وی تأکید کرد: این محوطه باستانی به دولت تعلق دارد و هرگونه دخل و تصرف، ساخت و ساز، تعرض، تغییر کاربری و ... در عرصه و حریم آثار باستانی عطف به ماده 558 تا 568 قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده و پیگرد قانونی خواهد داشت.