24 درصد مهارت آموزان جذب بازار کار می شوند
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: 24 درصد مهارت آموختگان وارد بازار کار میشوند .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سیدعلی موسوی در نشست خبری مراسم اختتامیه نخستین جشنواره محتوای الکترونیکی با طعم مهارت افزود: اخیرا در شورای عالی اشتغال دو مصوبه به تصویب رسیده که یکی از مصوبات کارآموزی در محیط واقعی کار و دوم کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی است که انتظار داریم با ابلاغ آن ارتقای مدل فعالیت سازمان را شاهد باشیم و مدل کار ما از تضمین بیشتری به لحاظ کیفی برخوردار شود.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه در دنیا سه سیستم آموزشی رسمی ، غیررسمی و سازمان یافته وجود دارد افزود : تمام کشورهای پیشرفته توان خود را به آموزش مهارت اختصاص داده اند و اقتصاد در تمام این کشورها به مهارت گره خورده است .
وی ادامه داد : در واقع کشورهای پیشرفته الگوهای آموزشی خود را در حوزه مهارتآموزی توسعه می دهند که یکی از این الگوها آموزش بدون محدودیت زمان و مکان است .
موسوی با بیان اینکه ما اقتصاد دانشبنیان را برای خود تعریف کرده ایم تا دانش را به مهارت کار تبدیل کنیم گفت : نباید اینگونه استنباط شود که اقتصاد تنها با دانش پیش میرود بلکه با توسعه مهارت نیز می توان به این اهداف رسید و باید به سمت توسعه مهارت ها پیش برویم و آن را دنبال کنیم .
وی با بیان اینکه این الگوی آموزش(توسعه مهارت) قرار نیست که جای هیچ الگوی دیگری را بگیرد افزود : سازمان آموزش فنی و حرفهای متولی آموزشهای غیررسمی است و برای آنکه این قید را از مهارتآموزی بردارد به این سمت که فرد بدون محدودیت زمانی و مکانی مهارتهای مورد نیاز خود ، جامعه و بازار کار را به دست آورد ، گام برداشته است.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت : باید ظرف مهارتی خود را به گونهای طراحی کنیم که مهارت پیشران اقتصادی باشد، زیرا آنچه در کشور ما مغفول مانده و باید به سمت آن برویم مهارتآموزی است.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای در پاسخ به این سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه چه تعداد از کارآموزان وارد بازار کار می شوند افزود: 24 درصد مهارت آموزان جذب بازار کار می شوند که البته گروه های هدف ما در ارائه آموزش متفاوت است بطوری که بخشی از آموزش های سازمان به کارجویان ، دانشجویان ، سربازان و زندانیان می شود .
وی ادامه داد : بخش دیگر از آموزش ها نیز به (کارگران) کارگاه ها ، شاغلان واحدهای صنفی ، اتحادیه ها و صنوف ارائه میشود اما قسمت اعظم آموزه های ما به فراگیران مهارتی داده میشود.
موسوی گفت : مدت زمان آموزش مهارتی ما حداقل 20 ساعت و حداکثر 2700 ساعت است و بهطور نسبی میتوان گفت که 24 درصد مهارت آموختگان پس از طی یک دوره مهارتی وارد بازار کار می شوند.
وی افزود : البته در جذب کار یکسری ریزش نیز داریم و دلیل آن این است که نیمی از کار آموزان ما خانمها هستند که با مخالفت خانواده ها برای کار مواجه می شوند .
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای با بیان اینکه تنها آموزشگاهی هستیم که آموزشهای شغلی و نحوه انجام کار(آموزش عملی) را به کارآموزان برعهده داریم افزود:آموزشهای ما با آموزش های فنی حرفه ای هنرستان ها و دانشگاه ها تفاوت دارد زیرا سازمان ،محیط واقعی کار را در کارگاه های خود شبیه سازی میکند و از این جهت بسیاری از هزینه ها کاهش مییابد و در شناخت کارآموزان از محیط واقعی کار موثر است.
وی افزود: امیدواریم با اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان در سال آینده آموزشهای سازمان فنی و حرفهای تضمین کیفیت بیشتری داشته باشد.