به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛
سردبیر و مدیر مسئول روزنامه اینترنتی رأی الیوم تصریح کرد ارتش سوریه با پس گرفتن شهر تدمر در استان حمص بار دیگر نشان داد که تنها و شایسته ترین قدرت برای مبارزه با تروریست هاست.
عبدالباری عطوان در یادداشتی در روزنامه اینترنتی رأی الیوم که در لندن به روز می شود نوشت موفقیت ارتش سوریه در پس گرفتن [آزادسازی] شهر تاریخی «تدمر» از دست گروه «دولت اسلامی» [گروه تکفیری- صهیونیستی داعش] با حمایت و پوشش هوایی روسیه، موفقیت نظامی و سیاسی بزرگی به شمار می رود. افزون بر این، این موفقیت عامل تقویت روحیه فرماندهان ارتش سوریه شد، امری که بدان نیاز داشتند.
بدیهی است که این موفقیت پیامی به طرف های مختلف با این درون مایه دارد که ائتلاف روسیه و سوریه در عرصه نظامی همچنان در اوج خود قرار دارد. همچنین، این پیام را دارد که ارتش سوریه آماده پس گرفتن شهرهای دیگر و در صدر آنها شهر «الرقه» پایتخت گروه «دولت اسلامی» (داعش) است و ارتش سوریه با وجود شش سال جنگ، توان و قدرت خود را از دست نداده است.
از سوی دیگر، زمان پس گرفتن [آزادسازی] شهر موصل مهر پایانی بر بحث و گمانه زنی هایی است که درباره نیروهایی که علیه نیروهای «دولت اسلامی» (داعش) در الرقه وارد عمل خواهند شد، وجود دارد.
درباره اینکه آیا نیروهای کرد «سوریه دمکراتیک» مورد حمایت آمریکا یا نیروهای «سپر فرات» که مورد حمایت ترکیه است در این عملیات شرکت خواهد کرد یا خیر باید گفت که این اقدام به دست هیچ کدام از آنها صورت نخواهد گرفت بلکه ارتش سوریه است که به چنین عملیاتی اقدام خواهد کرد زیرا در هر حال این شهر، شهر سوری است.
تصور نمی کنیم که بازپسگیری الرقه برای ارتش سوریه کار چندان دشواری باشد زیرا شهر تدمر را «دولت اسلامی» [داعش] تصرف کرد و سپس ارتش سوریه آن را پس گرفت و پس از آن بار دیگر شهر را از دست داد تا اینکه اکنون بار دیگر آن را پس گرفت. این شهر ارزش راهبردی ندارد بلکه صرفاً منطقه ای تاریخی در قلب صحراست و شامل آثار باستانی یونانی با قدمت دو هزار ساله است. مهم ترین آثار موجود در شهر نیز کاخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر پیشین قطر است که در زمان اوج دوستی اش با بشار اسد رئیس جمهور سوریه آن را بنا نهاد.
درباره شهر تدمر و تصرف و بازپس گیری آن روایت های زیادی وجود دارد. مخالفان [تروریست های مسلح] اعلام کردند که ارتش سوریه خود از شهر عقب نشینی کرد. آنها ارتش سوریه را به همکاری و هماهنگی با نیروهای گروه «دولت اسلامی» [داعش] متهم کردند اما باید گفت که بعید نیست ارتش خود از این شهر عقب نشینی کرده باشد؛ زیرا درصدد بوده است تا تمام توان خود را برای پس گرفتن شهر حلب و ریف دمشق متمرکز کند زیرا این دو منطقه در صدر اولویت طرح های نظامی آن بود.
این نویسنده و تحلیلگر سرشناس عرب در ادامه افزود: پس از حلب، تعجبی نیست که میدان جنگ و درگیری به شهر ادلب کشیده شود؛ منطقه ای که نقطه تجمع گروه های تندروی سوری مانند گروه «جبهه الشام» (جبهه النصره سابق)، «احرار الشام»، «جیش الفتح» و گروه های وابسته به «ارتش آزاد» است. یا اینکه عرصه بعدی درگیری ها شهر الباب خواهد بود که نیروهای «سپر فرات» ترکیه در آنجا مستقراند؛ جاییکه مقامات سوریه می گویند ترکیه آن را اشغال کرده است.
گمانه زنی و برداشتی که اکنون درباره تحولات سوریه وجود دارد این است که روسیه، سوریه و ایران به عنوان متحد، راهبردی در پیش گرفته اند که از دو بخش تشکیل شده است: بخش اول مبتنی بر طراحی عملیات نظامی و اجرای آن برای پس گرفتن اراضی سوریه با نام مبارزه با تروریسم است زیرا بیشتر مناطق تحت اشغال، تحت تسلط گروه هایی اسلامی است که در فهرست گروه های تروریستی قرار دارند و بخش دوم این راهبرد نیز طولانی کردن زمان مذاکرات است تا کاسه صبر مخالفان به سرآید و مانند دوره های گذشته از مذاکرات عقب نشینی کنند.
سخنان ماریا زاخاروف سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه که در آن مخالفان مورد حمایت عربستان سعودی را به تخریب مذاکرات صلح ژنو متهم کرد، گواهی بر این مدعاست.
او اعلام کرد: «متأسفانه بر اساس نتایج برآمده از مذاکرات چند روز گذشته اکنون ما درباره توانمندی نمایندگان مخالفان برای امضای توافق شک و تردید داریم.»
مسئله مورد اختلاف این است که مخالفان وابسته به ریاض خواهان بررسی موضوع مرحله انتقالی هستند. روسیه نیز با این خواست آنها مخالفت نمی کند اما به شرطی که سه طیف مخالفان یعنی مخالفان وابسته به ریاض، مسکو و قاهره
در یک گروه ادغام شوند؛ امری که مخالفان ریاض با آن مخالفت می کنند زیرا آنها از مخالفان موجود در قاهره و مسکو بیش از بشار جعفری، رئیس هیئت مذاکره کننده دمشق، متنفرند.
دولت سوریه در حالی بازپس گیری تدمر را جشن می گیرد که بر اساس سخنان مقامات آن، بار دیگر یادآور این نکته است برای شکست دادن تروریست ها شایسته ترین قدرت است. در همین حال، هئیت دمشق در ژنو نظارهگر اختلاف های مخالفان و انتقادهای مسکو و دی میستورا، نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه از آنهاست.
کنترل بازی اکنون در دستان روسیه است و روند آن را بر اساس خواست خود و متحدانش پیش می برد و هر کسی که غیر از این تصور کند، باید از آب خنک و گوارای دریاچه ژنو بنوشد.