مصوبات بعد از ظهر مجلس
تعیین مصارف درآمد حاصل از مالیات سیگار
نمایندگان مجلس سهم وزاتخانههای ورزش و جوانان؛ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش را از درآمدهای مالیات سیگار مشخص کردند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال 96 با بخش 4 بند (د) تبصره 7 این لایحه مبنی بر مصارف مالیات سیگار با 149 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس بخش 4 بند (د) تبصره 7 این لایحه، با لازمالاجرا شدن این بند، همه مالیات و عوارض بر تولید و واردات انواع سیگار و محصولات دخانی بهاستثنای مالیات عملکرد موضوع قانون مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، حقوق ورودی، حق انحصار و بند(ب) ماده(69) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(2) در مدت اجرای این قانون موقوفالاجرا میگردد.
مصارف مربوط به درآمد مذکور با رعایت سیاستهای کلی سلامت از محل اعتبارات ردیف 92-530000 به نسبت 50 درصد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 30 درصد به وزارت ورزش و جوانان و 20 درصد به وزارت آموزش و پرورش اختصاص مییابد.
* اختصاص 7000 میلیارد ریال برای تأمین ماشینآلات خدماتی و عمرانی شهرهای کوچک
نمایندگان مردم در خانه ملت، 7000 میلیارد ریال برای تأمین ماشینآلات خدماتی و عمرانی شهرهای زیر یکصدهزار نفر جمعیت و روستاها اختصاص دادند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی جزئیات هزینه ای لایحه بودجه سال 96 با بند (و) تبصره 6 مبنی بر تامین بخشی از هزینه های طرح های تملک دارایی های سرمایه ای شهرهای زیر یکصدهزار نفر جمعیت و روستاها موافقت کردند.
گفتنی است نمایندگان با 146 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع ازمجموع 197 نماینده حاضر در مجلس با این بند از تبصره 6 موافقت کردند.
براساس این بند، به وزارت کشور (سازمان امور شهرداریها و دهیاریهای کشور) اجازه داده میشود در سال 1396 بیست درصد از وجوه تبصره(2) ماده(39) قانون مالیات بر ارزشافزوده معادل 7000 میلیارد ریال را که در اختیار آن وزارتخانه قرار میگیرد برای تامین ماشین آلات خدماتی و عمرانی و تامین بخشی از هزینه های طرح های تملک دارایی های سرمایه ای شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت و روستاها به ترتیب به نسبت 70 درصد و 30 درصد به صورت مستقیم و یا تامین قسمتی از وجوه مورد نیاز خرید ماشین آلات مذکور، به تفکیک سهم هر استان پرداخت و هزینه کند.
2- حکم بند (ب) ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 96 تنفیذ می شود.
* ارجاع بند مربوط به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گروه های مودیان حقیقی به کمیسیون تلفیق
رئیس مجلس شورای اسلامی از ارجاع بند (ح) تبصره (6) مبنی بر اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گروه های مودیان حقیقی به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1396 کل کشور برای رفع ایرادات خبر داد.
آقای علی لاریجانی در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال 96 با بند (ح) تبصره (6) گفت: این بند که در خصوص اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گروه های مودیان حقیقی مشمول این قانون است به کمیسیون تلفیق ارجاع می شود.
در بند (ح) تبصره (6) آمده است: سازمان امور مالیاتی کشور می تواند در سال 1396، مالیات بر ارزش افزوده برخی از گروه های مودیان حقیقی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده را که در حلقه آخر زنجیر مالیات بر ارزش افزوده قرار می گیرند، براساس میزان فروش و اعمال ضریب ارزش افزوده فعالیت آن بخش
* مکان دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی به سیستم اطلاعات تولید و توزیع سیگار فراهم شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف به تامین دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی کشور به سامانه اطلاعات تولید و توزیع سیگار کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی جزئیات هزینه ای لایحه بودجه سال 96 با بند (ب) تبصره 7 این لایحه با 126 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس این بند، گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است به استرداد حقوق ورودی مواد و قطعات وارداتی که در کالاهای صادراتی مورد استفاده قرار گرفتهاند، موضوع مواد (66) تا (68) قانون امور گمرکی مصوب 1390.08.22 ظرف مدت 15 روز از محل تنخواه دریافتی از خزانه که تا پایان سال تسویه مینماید، اقدام کند.
همچنین نمایندگان با جزء 2 بند (د) این تبصره نیز موافقت کردند.
در جزء 2 بند (د) تبصره 7 لایحه بودجه سال 96 کل کشور آمده است: وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است امکان دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی کشور به سامانه(سیستم) اطلاعاتی واردات، تولید و توزیع سیگار و انواع محصولات دخانی را فراهم نماید.
* تامین اجتماعی مکلف به ایجاد حساب مجزا جهت واریز سهم درمان بیمه شدگان شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، سازمان تامین اجتماعی را مکلف به ایجاد حساب مجزا برای واریز سهم درمان بیمه شدگان کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی جزئیات هزینه ای لایحه بودجه سال 96 با بند الحاقی 2 تبصره 7 مبنی بر ایجاد حسابی برای تفکیک سهم درمان بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی این لایحه موافقت کردند.
براساس این بند الحاقی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است تمام سهم درمان از مجموع مأخذ کسر حق بیمه موضوع مواد(28) و (29) قانون تأمین اجتماعی و سایر منابع مربوط را در حسابی با عنوان بیمه درمان تأمین اجتماعی متمرکز کند. دیوان محاسبات کشور عملکرد این حساب را در چارچوب قانون تأمین اجتماعی مورد پایش قرار میدهد و ضمن لحاظ کردن در گزارش تفریغ بودجه، هر سه ماه یک بار نتیجه را به مجلس شورای اسلامی ارائه میکند.
* سازمان امور مالیاتی موظف به ارائه گزارش عملکرد سهماهه مالیاتی استانها شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، سازمان امور مالیاتی را موظف به ارائه گزارش عملکرد سهماهه مالیاتی استانها به هیئت وزیران و کمیسیونهای برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی جزئیات هزینه ای لایحه بودجه سال 96 با بند الحاقی 3 تبصره 6 مبنی بر جلوگیری از فرار مالیاتی و چگونگی افزایش مالیات ها موافقت کردند.
نمایندگان با 126 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع ازمجموع 195 نماینده حاضر در مجلس با بند 3 از تبصره 6 موافقت کردند.
براساس بند 3 تبصره 6، به منظور اجرای بودجهریزی مبتنی بر عملکرد و بهبود و افزایش کارآیی بخش مالیاتی کشور، سازمان امور مالیاتی موظف است ظرفیت بالقوه و بالفعل(عملکرد) مالیاتی هر استان را در مقاطع سهماهه در بخشهای مالیاتی، مالیات بر اشخاص حقوقی( غیردولتی و نهادها و بنیادها)، مالیات بر درآمد (مالیات کارکنان بخش خصوصی، مالیات مشاغل و مالیات بر مستغلات) مالیات بر ثروت (مالیات بر نقل و انتقال سرقفلی و املاک) و مالیات بر ارزش افزوده مشخص و نتیجه را پس از تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی به هیئت وزیران و کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی گزارش نماید.
در سنجش عملکرد مالیاتی، باید میزان تأثیرات نرخ تورم، نرخ رشد اقتصادی (اعلامی توسط بانک مرکزی یا مرکز آمار ایران برای سهماهه پیش از برآورد) و کوشش مالیاتی به تفکیک، مشخص شود و براساس عملکرد سهماهه چهارم سال 1395 بهعنوان پایه سنجش مورد مقایسه قرار گیرد.
پرداخت 50 درصد از هزینههای موضوع ماده (217) قانون مالیاتهای مستقیم(یک درصد هزینه از محل درآمد اختصاصی) منوط به تأیید کوشش مالیاتی هر استان به میزان بیش از 5 درصد بدون افزایش نرخهای مالیاتی است.
* تخصیص 27 صدم از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه ورزش
نمایندگان مردم در خانه ملت با تخصیص 27 صدم از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه ورزش در بخش های مختلف مطابق قانون برنامه ششم توسعه موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال 96 با بند الحاقی 2 تبصره 6 این لایحه با 132 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس بند الحاقی 2 تبصره 6 لایحه مذکور، دولت مکلف است 27 صدم درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را پس از واریز به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف های 110512، 110513 و 110514 جدول شماره(5) این قانون در راستای ماده 109 قانون برنامه ششم هزینه شود.
گفتنی است بند الحاقی یک این تبصره مبنی بر نحوه هزینه کرد منابع حاصل از عوارض ساخت و ساز برای رفع ایرادات به کمیسیون تلفیق و بودجه ارجاع شد.
بند الحاقی یک تبصره 6 لایحه مذکور ارجاع شده به کمیسیون تلفیق بودجه عبارت است از: وزارت کشور (استانداریها) مکلف است عوارض ساخت و ساز و جرایم تخلفات ساختمانی خارج از حریم شهرها و خارج از محدوده روستاهایی که دارای طرح هادی مصوب هستند را اخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید.
درآمد حاصله تا سقف 3000 میلیارد ریال از محل ردیف 162-550000 جدول شماره(9) این قانون در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همان استان قرار میگیرد تا با هماهنگی فرمانداریها و مشارکت دهیاریها صرف توسعه و عمران روستاها گردد.
ماده 109 قانون برنامه ششم توسعه عبارت است از: دولت مکلف است 27 صدم درصد از کل 9 درصد مالیات ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیر ساخت های ورزش به ویژه در حوزه معلولین و جانبازان اختصاص دهد. این مبلغ در ردیف های مربوط به وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتی پیش بینی و پس از مبادله موافقتنامه در اختیار این وزراتخانهها قرار میگیرد.
* بند مربوط به بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر توسط تامین اجتماعی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد نمایندگان مردم در خانه ملت بند مربوط به بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر توسط تامین اجتماعی را به کمیسیون ارجاع دادند.
نمایندگان
در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در
بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال 96 با ارجاع بند الحاقی یک
تبصره 7 این لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
براساس
بند الحاقی یک تبصره 7، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است کشاورزان،
روستاییان و عشایر را از محل منابع خود از 10 درصد درآمد حاصل از
قراردادهای عمرانی موضوع ماده(38) قانون تأمین اجتماعی با حداقل نرخ، تحت
پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهد.
گفتنی است در بررسی این بند از
تبصره 7 لایحه بودجه، مصری نماینده کرمانشاه و پورابراهیمی نماینده کرمان
با استناد به اصول 3، 46، 52، 57، 43 و 75 قانون اساسی طرح این موضوع را
خلاف عدالت دانستند و تاکید کردند: تامین اجتماعی حق الناس است و نمیتوان
از منابع موجود در این سازمان برای بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر
استفاده کرد زیرا برای این موضوع صندوقی به نام بیمه روستاییان و عشایر
وجود دارد.
* ارجاع بند مربوط به کنترل های مالیاتی انواع خودرو در زمان نقل و انتقال به کمیسیون تلفیق
نمایندگان مردم در خانه ملت بندمربوط به کنترل های مالیاتی انواع خودرو در زمان نقل و انتقال را به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در بررسی بخش هزینه ای جزئیات لایحه بودجه سال 96 با ارجاع بند (ط) تبصره 6 این لایحه به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
براساس بند (ط) تبصره 6 لایحه بودجه، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است قبل از تعویض پلاک انواع خودرو موضوع ماده (42) قانون مالیات بر ارزش افزوده، به کنترل قبض دریافت مالیات نقل و انتقال موضوع ماده یادشده مطابق جدول اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور از معامل و یا وکیل وی اقدام کند.
در بررسی این بند پس از اظهارات موافق و مخالف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طرح این موضوع در لایحه بودجه ضرورتی ندارد ضمن اینکه این بند دارای ابهاماتی است که برای بررسی بیشتر باید به کمیسیون تلفیق ارجاع شود.
آقای لاریجانی افزود: برای مثال در ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکید بر خودروهای دولتی شده است که در این ماده هیچ اشاره ای به این موضوع نشده است بنابراین برای بررسی بیشتر و رفع ابهامات باید این بند به کمیسیون ارجاع شود ضمن اینکه در ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده بحث نقل و انتقال مطرح است و اشاره ای به تعویض پلاک نشده است.
* تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور/ تذکر 136 نماینده به وزیر ارشاد به دلیل مطالب منتشره در روزنامه قم
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
اکبر رنجبرزاده در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 9 اسفند) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را به این شرح قرائت کرد:
- تذکر امیرآبادی فراهانی و نادر قاضی پور نمایندگان مردم قم و ارومیه به اتفاق 134 نفر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص درخواست تشکیل هیات نظارت بر مطبوعات و برخورد صریح با روزنامه شاخه سبز برای توهین آشکار به مردم شهرستان قم و منطقه نیروگاه که موجب بروز تفرقه و قومیت گرایی شده است.
- تذکر محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان به وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص عدم تعیین تکلیف پرداخت خسارت بیمه شدگان شرکت بیمه توسعه بعد از گذشت چند سال از مشکل پیش آمده برای این شرکت و در خصوص تعیین تکلیف سپرده گذاران موسسه مالی اعتباری کاسپین و فرشتگان.