بهروز جنت:
سیب سلامت و پروانه بهداشت با هم تفاوت دارد
مدیر کل نظارت بر فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نشان سیب سلامت با پروانه ساخت تفاوت دارد رسانهها در فضای مجازی این قدر سیاه نمایی نکنند.
بهروز جنت در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره مطالبی که اخیراً در فضای مجازی درباره نشان ایمنی و سلامت یا همان علامت سیب سلامت به فراورده هایی همچون پفک؛ نوشابه؛ آبلیمو و سرکههای مصنوعی افزود: نشان سازمان غذا و دارو بدین معناست که محصول پروانه تولید را بر اساس ضوابط دریافت کرده است، در حالی که نشان سیب سلامت یعنی شرایط فراورده به گونهای بوده که علاوه بر پروانه ساخت موفق به اخذ گواهینامه سلامت و ایمنی نیز شده است.
وی گفت: توصیه مسئولان غذا و دارو به مردم و مصرف کنندگان محصولات سلامت، این است که اطلاعات مطمئن و قابل وثوق را از منابع و مراجع رسمی دریافت و از استناد به اخبار فضای مجازی پرهیز کنند.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه محصولاتی مانند انواع اسنک و پفک و چیپس، فراوردههای پروتئینی مانند سوسیس و کالباس و همبرگر و نیز نوشابههای گازدار به همراه محصولاتی دیگر که در ماده 37 قانون پنجم توسعه آمده است در گروه کالاهای آسیب رسان به سلامت قرار گرفته است افزود: توصیه عمومی ما همواره مصرف نکردن یا مصرف حداقلی آنهاست و این توصیه نیز صرفاً -هشدار تغذیه ای- است و به معنای ممنوعیت مصرف نیست چنانکه فلسفه وجودی درج چراغ راهنمای تغذیه بر محصولات غذایی نیز بدین منظور بوده است.
جنت درباره آبلیمو و سرکههای تولیدی نیز گفت: بر واحدهای تولید کننده این محصولات نیز همانند سایر فراوردهها؛ مسئولان فنی و نیز معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نظارت دائم دارند که با سختگیری تمام، کوچکترین تخلفی را بر نمیتابند.
وی تأکید کرد: این گونه محصولات در طرحی کشوری تحت عنوان PMS، سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار میگیرند و در صورت مشاهده هرگونه انطباق نداشتن با ضوابط، با آنها برخورد قانونی به عمل می آید.