گفتگوی ویژه خبر شبکه دو سیما:
اجرای طرح آماک، حلال بخشی از مشکلات استان خوزستان است
رئیس سازمان محیط زیست از مزایایی طرح آماک که مورد بازدید رئیس جمهور هم قرار گرفت به مرتفع شدن بخشی از مشکلات استان خوزستان اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما ،خانم ابتکار در برنامه گفتگوی ویژه خبری که از استان خوزستان به صورت زنده پخش می شد افزود: در طرح آماک قرار است طی دو هفته 18 میلیون فوت گاز های گوگردی از استان خوزستان و به خصوص اهواز جمع آوری شود.
او ادامه داد: این طرح جنبه اقتصادی و زیست محیطی دارد و همچنین مانع از انتشار گاز های گلخانه ای می شود.
ابتکار در مورد بحث گرد و غبار به 40 هزار هکتار کانون فوق بحرانی اشاره کرد و گفت: قرار است این میزان اراضی تحت پوشش نهال قرار گیرد.
شریعتی استاندار خوزستان در ارتباط با قطعی برق استان خوزستان در روزهای اخیر، در این گفتگو به اشکال های محدودی در حوزه شبه توزیع اشاره کرد و افزود: در مدت زمان کوتاهی ایرادات رفع و قطعی برق پایان یافته است.
او همچنین به فرا خواندن مولد های زیادی از نقاط کشور به استان خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: برق اضطراری و اورژانسی در شهر اهواز تامین شده و می توان برای آب رسانی تعدادی از پمپ ها را روشن نگه داشت.
شریعتی خاطرنشان کرد: اتفاقی که رویداد نادر و غیر قابل پیش بینی بود، این حادثه جرقه ای بود به ذهن آب و فاضلاب کشور تا در کنار ژنراتورهای موجود مولد های یدکی هم مستقر کنند.
رئیس سازمان محیط زیست کشور به استقرار 22 دستگاه پایش آب و هوا در استان خوزستان اشاره کرد و افزود: تا به حال 17 شهر از این استان مورد پایش اقلیمی قرار گرفته اند البته این میزان فعالیت مطلوب نیست و 12 دستگاه دیگر نیاز داریم و تمام این استان را پوشش دهیم.
او ادامه داد: سال قبل با همکاری دانشگاه ها و سازمان های مربوطه کانون های گرد وغبار این استان شناسایی و طبق آن وظایف هر ارگان
( سازمان جنگلداری و مراتع ، هواشناسی و جهادکشاورزی ) تعیین شد که در همان سال هشت هزار هکتار عملیات انجام شد امسال هم در فصل جاری حدود 40 هزار هکتار درختکاری انجام خواهد شد.
ابتکار از بررسی و ارزیابی مالچ های بیولوژی و غیر نفتی و اندکی نفتی برای عملیات مالچ پاشی خبر داد و افزود: آنچه تابه حال حاصل شده از دوام بالای برخوردار نیست.
استاندار خوزستان گفت: قرار نیست 700 یا 800 هکتار از اراضی این استان تحت پوشش درختکاری قرار گیرد.
شریعتی ادامه داد: با کارشناسان خبره ای در حوزه زمین شناسی داریم که طبق تحقیقات ایشان ممکن است 18 عملیات برای رفع یا دفع گرد وغبار انجام شود که درختکاری و مالچ پاشی یکی از اینها است.
ابتکار در ادامه این گفتگو به کاهش سطح بارندگی در استان خوزستان و افزایش دما هوا در همه اقلیم کشور اشاره کرد و افزود: استان خوزستان با افزایش سه درجه ای دمای هوا نسبت به مدت مشابه سال قبل از شرایط خاص و ویژه ای برخوردار است پس نباید طرحی را پیشنهاد کنیم که شدنی نباشد.
شریعتی استاندار گفت: درحال حاضر برنامه ای داریم که طی آن تا دهم فروردین 96 ، ده هزار هکتار از اراضی این استان تحت نهال کاری قرار گیرد و برای آْبیاری درختان نیز از کارون کانالی زده خواهد شد که 42 هزار هکتار را پاسخگو باشد اما مشکل اصلی ما تامین آب برای روستاهای استان خوزستان است.
همایون یوسفی نماینده استان خوزستان در ارتباط تلفنی با این برنامه از اهم دستورات ریاست جمهوری در سفری به این استان به تخصیص سه درصد از پول حاصل فروش نفت و دومیلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای رفع مشکل گرد و غبار و همچنین آب و فاضلاب استان خوزستان اشاره کرد.
خانم ابتکار احیای تالاب های این استان را از مهمترین رویکرد های دولت یازدهم درحوزه محیط زیست عنوان کرد و گفت: با مذاکرات میان سازمان محیط زیست و وزارت نفت، دایکهای مستقر بر روی تالاب هورالعظیم برداشته شده و می توان گفت با این اقدام 70 درصد از معیشت مردم به این منطقه بازگشته است.
او همچنین به افتتاح طرح انتقال آب از کارون به اراضی استان خوزستان خبرداد.