گفتگوی ویژه خبری
کوتاهی دستگاه های اجرایی به هشدارهای هواشناسی
رئیس کمیسیون عمران مجلس: امسال با توجه به پیش بینی های دقیق سازمان هواشناسی، دستگاه های اجرایی برنامه ریزی مناسبی برای مهار حجم بارندگی ها و خسارت وارد نشدن به زیرساخت ها انجام ندادند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه این جمعیت دچار مشکل است، گفت: هلال احمر از محل ذخایر احتیاطی اش استفاده می کند.
مصطفی محمدیون افزود: با وجود این مشکلات جمعیت هلال احمر برای امداد رسانی به آسیب دیدگان حوادث پیش رو آمادگی کامل دارد اما باید انبارهای احتیاطی این جمعیت هرچه سریعتر جایگزین شود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به درگیر بودن نیروهای این جمعیت در یک ماه گذشته در حوادث غیرمترقبه همچون سیل، طوفان و کولاک گفت: تنها در سیستان و بلوچستان به 700 شهر و روستا و 18 هزار نفر امداد رسانی کردیم.
وی افزود: با 400 تیم عملیاتی کار اسکان اضطراری 13 هزار نفر در سیستان و بلوچستان انجام شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور گفت: از مجموع اعتبارات هزار و 363 میلیارد تومانی این جمعیت امسال ، تنها 45 درصد اختصاص یافته است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس هم در این برنامه گفت: باوجود اینکه
امسال پیش بینی های سازمان هوا شناسی دقیق تر از سال های گذشته بود و اطلاع
رسانی به موقع صورت گرفته بود اما دستگاه های اجرایی در توجه به هشدارهای
این سازمان کوتاهی کردند، و متاسفانه در این بارندگی ها به علت نبود برنامه ریزی و بی توجهی به پیش بینی ها، مردم ما در استان ها و شهرها به
زحمت افتادند.
محمدرضا رضایی افزود: سدها و بندها را رها کردیم این نشان می دهد که نظارت ها برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه ضعیف است و برنامه ریزی دستگاه های اجرایی و نظارتی در این باره باید تغییر کند.
وی گفت: ساخت و سازها در مسیر رودخانه ها و برداشت مصالح از کف آنها باعث تشدید مشکلات در پی بارش ها شده است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه از 43 بلایای طبیعی در جهان، کشورمان به 35 بلای طبیعی دچار است افزود: بر این اساس سازمان های امدادرسان باید تقویت شوند در حالی که جمعیت هلال احمر خود دچار بحران است و ستاد مدیریت بحران کشور هم، یک ریال اعتبار ندارد.
وی گفت: در سال گذشته کمتر از 25 درصد اعتبارات بحران کشور اختصاص یافت.
رضایی تصریح کرد: امکانات و اختیارات ستاد مدیریت بحران کشور محدود است.
وی با اشاره به میانگین 370 میلی متر بارندگی در پنج روز در جهرم گفت: با کم کاری وزارت نیرو و برنامه ریزی نامناسب آنها سد بالادست جهرم تخریب شد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: زیرساخت های جهرم صد میلیارد تومان خسارت دیده اند، هزار و 400 واحد مسکونی در این شهرستان به طور کامل تخریب شده اند و دو هزار و 500 واحد دیگر نیازمند تعمیرات اساسی هستند.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: با اطلاع رسانی مناسب در پی بارش های اخیر تلفات جانی ناشی از سیلاب ها در استان های سیل زده به حداقل رسید.
اسماعیل نجار افزود: با اختصاص 700 میلیارد تومان در سال های گذشته، هلال احمر توانست شش فروند بالگرد را به خدمت گیرد.
وی گفت: فرآیند تخصیص اعتبار به مدیریت بحران پیچیده است و مجلس شورای اسلامی هم در برنامه ششم عنایت ویژه ای به اعتبارات مدیریت بحران در کشور نداشت.
استاندار خوزستان هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: ماده ضد آب لازم برای مقره های برق این استان از خارج از کشور ثبت سفارش شده است که تا یک ماه دیگر وارد می شود.
علیرضا شریعتی افزود: در روزهای گذشته میزان آلودگی ناشی از گرد و غبار در خوزستان 66 برابر حد مجاز بود که این میزان آلودگی نخستین بار در این استان به وقوع پیوست.
وی گفت: بی سابقه بودن این پدیده با این حجم آلودگی مشکلاتی را برای تأمین برق و آب خوزستانی ها و به ویژه اهوازی ها پیش آورد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: آلودگی هوا در اهواز کمتر شده و در آبادان و خرمشهر آلودگی هوا همچنان وجود دارد.
همایون یوسفی افزود: پیش از این ناپایداری سیستم برق استان خوزستان را به وزارت نیرو گوشزد کرده بودیم و از هم اکنون نگران این وضعیت در فصل تابستان هستیم.
وی گفت: مشکل گرد و غبار در داخل استان خوزستان حل نمی شود بلکه نیاز به کارگروه ملی دارد و باید در سیاست انتقال آب استان به خارج از خوزستان هم تجدید نظر شود.