چرخش چرخ اقتصاد با همت بانوان گیلانی
بانوان هنرمند قاسم آبادی با خلق هنری دستی به نام چادرشب به خوداتکایی اقتصادی رسیده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان چادرشب از صنایع دستی اصیل گیلانی است که از نخ و پنبه بافته می شود.
این هنر دستی در سال های دور فقط بعنوان چادر کمر زنان هنگام کار در شالیزار و یا یکی از اقلام جهیزیه نوعروسان بود اما همت بانوان قاسم آبادی آن را تبدیل به هنری کاربردی کرد.
خانم صادقی که کارآفرین و بافنده چادر شب در روستای قاسم آباد رودسراست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت : تا10سال پیش این هنر به فراموشی سپرده شده بود و زنان این روستا به خاطر نبود بازار فروش ، آشنا نبودن مردم با این هنر زیبا و اصیل گیلانی ، قیمت بالای چادر شب و کاربردی نبودن چادرشب چرخ های چادر شب بافی یا پاچال را کنار گذاشته بودند و این هنر در حال فراموشی بود.
وی افزود : این وضعیت باعث شد تا من و بسیاری از بافنده های قدیمی به فکر افتادیم که علاوه بر احیای هنر دستی چادر شب بافی آن را کاربردی کنیم.
خانم صادقی اضافه کرد : برای این کار بافنده های روستا را جمع کردیم ، به آنها نخ و پنبه دادیم ، پاچال ها را تعمیر کردیم و محصولات کاربردی مانند کوله پشتی ، جامدادی ، پتوی مسافرتی ، کیف جیبی و کوسن و بسیاری از محصولات کاربردی جدید را بافتیم که با استقبال مردم روبرو شد.
خانم قاسم پور هم که 35 بافنده چادر شب است و پارسال به عنوان کار آفرین نمونه کشوری انتخاب شده است می گوید : زنان روستای قاسم آباد با بافت چادر شب چرخ اقتصاد خانوار را می چرخانند.
خدیجه نقره علی پور هم بافنده دیگریست که معتقد است که در صورت حمایت مسولان و دادن وام های با کارمزد کم درآمدچادر شب بافی تا 4 و حتی 5 برابر افزایش خواهد یافت.
نسرین بابایی هم از بافندگان چادر شب درباره قیمت چادر شب می گوید:قیمت چادر شب از 300هزار تومان بسته به متراژو نوع نخ یا پنبه یا ابریشم کاربردی تا 3میلیون تومان متغیر است.
پارسال هزار بانوی هنرمند قاسم آبادی با بافت 8 هزار متربع چادرشب 800 میلیون تومان در آمد کسب کردند.