وجود 140 میلیون شماره تلفن ثابت و همراه در کشور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حدود 140 میلیون شماره تلفن ثابت و همراه در کشور وجود دارد که باید مدیریت شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمود واعظی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: یکصد میلیون سیم کارت در اختیار مردم است که حدود 20 میلیون از این سیم کارت ها بدون مشخصات بود.
وی گفت: اکنون از این 20 میلیون فقط هویت یک میلیون و 300 هزار سیم کارت مشخص نشده و صاحبان آن به امور مشترکین مراجعه نکرده اند.
واعظی افزود: با این حال این سیم کارت ها قطع نشده است و یکطرفه هستند.
وی با بیان اینکه امسال حدود یکصدهزار شغل جدید و 1227 فعالیت کارآفرینی در وزارت ارتباطات ایجاد شده است گفت: تلاش می کنیم سال آینده 120 هزار شغل به وسیله این وزارتخانه ایجاد شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امسال در حوزه ارتباطات 2500 واحد کسب و کار ایجاد شده است.
واعظی گفت: دولت الکترونیک شامل زیرساخت و مجوزهاست که بخش زیرساخت مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و اکنون همه ساختارهای لازم به وسیله این وزارتخانه برای دولت الکترونیک و دولت همراه فراهم شده است.
وی افزود: همه دستگاه ها تلاش می کنند خدماتشان را الکترونیکی کنند و به وسیله سامانه الکترونیکی در اختیار مردم قرار دهند.
واعظی گفت: تلاش می کنیم مراجعه به همه وزارتخانه ها از یک درگاه اینترنتی انجام شود و تا پایان سال خدمات کامل دولت الکترونیک رونمایی می شود.
وی درباره شبکه ملی اطلاعات نیز افزود: 14 سال است برای این طرح تلاش های بسیاری شده و این طرح مهمترین اولویت دولت یازدهم در بخش ارتباطات بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود گفت: شبکه انتقال اطلاعات در ابتدای دولت 900 گیگابیت بر ثانیه بود اما اکنون به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.
واعظی با اشاره به توسعه فیبر نوری میان استان ها و شهرها افزود: 10 هزار کیلومتر فیبر نوری در این دولت کار گذاشته و زیرساخت های دسترسی پرسرعت روستائیان به شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است.
وی گفت: در ابتدای دولت یازدهم، روستاها اینترنت نداشتند اما اکنون 27 هزار روستا از اینترنت استفاده می کنند.
واعظی افزود: در ابتدای دولت سه و نیم میلیون نفر از اینترنت استفاده می کردند اما اکنون 37 میلیون نفر کاربر اینترنت هستند.
وی گفت: در ابتدای دولت، 10 درصد از کاربران از ترافیک و محتوای داخلی و 90 درصد از خارجی استفاده می کردند اما اکنون 40 درصد از داخل و 60 درصد از خارج استفاده می کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بیش از 100 هزار اپلیکیشن در کشور ساخته شده است افزود: بر اساس آمارها، 94 درصد مردم از اپلیکیشن های داخلی دانلود و 6 درصد از اپلیکیشن های خارجی در این زمینه استفاده می کنند.
واعظی گفت: پهنای باند در ابتدای دولت 624 گیگابایت بود اما اکنون پهنای باند به چهار هزار گیگابایت افزایش یافته و با توجه به دو طرحی که در این زمینه در حال اجراست، در پایان فروردین سال آینده و بهره برداری از این دو طرح، پهنای باند کنونی کشور دو و نیم برابر خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرعت و میزان استفاده از شبکه داخلی محدودیت ندارد افزود: در گذشته کاربران اینترنت اطلاعات خود را از تهران کسب می کردند اما با راه اندازی هفت مرکز در مناطق دیگر کشور، کاربران اینترنت به جای تهران از این مراکز استفاده می کنند.
واعظی گفت: در ابتدای دولت یازدهم حدود 14 درصد برنامه پنجم توسعه اجرا شده بود و این دولت همه تکالیف خود را در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام داده است.
وی افزود: با توجه به نیازمندی های مردم و کسب و کارهای گوناگون، نمی توان گفت شبکه ملی اطلاعات چه زمانی کامل می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: گام های مناسبی برای فضا و ماهواره برداشته شده و سه ماهواره دوستی، پیام و ناهید1 آماده پرتاب هستند.
واعظی افزود: ماهواره دوستی، پیام و ظفر را دانشگاه های کشور می سازند.
وی با بیان اینکه تا کنون ماهواره هایی که پرتاب شده است از نوع آزمایشی سنجشی بوده است، گفت: در ماهواره سنجشی کارهای خوبی انجام شده است و نخستین ماهواره مخابراتی را نیز ساخته ایم که سال آینده پرتاب می شود.
واعظی افزود: طرح ساخت ماهواره های مخابراتی حدود پنج و ماهواره های سنجشی حدود 10 سال آینده نهایی می شوند.
وی گفت: البته در این مدت قراردادهایی برای استفاده از یک ماهواره سنجشی و یک ماهواره مخابراتی امضا می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: درباره ماهواره سنجشی قرارداد امضا شده است.
واعظی گفت: اداره پست تا کنون 10 میلیون آدرس پستی را در شهرها و سه میلیون نشانی را در روستاها برای افزایش شفافیت و تسهیل امور مردم ثبت کرده است.