ناطق نوری:
سهم آیندگان را نباید پیش خور کرد
حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری: به خاطر استخراج و بهره برداری بی رویه از معادن سهم آیندگان را خورده ایم که این ظلم است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر ناطق نوری در هفتمین همایش چشم انداز فولاد و معدن با نگاه به بازار گفت: استخراج و فراوری بر روی مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده یکی از نهادهای مستحکم اقتصاد مقاومتی است، این در حالی است که شاخص هایی مثل رشد اقتصادی تولید ملی و کاهش وابستگی از جمله محورهای اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: بر اساس گفته مقام معظم رهبری اتصال اقتصاد به نفت مشکل ساز است و سهم چند نسل بعد از خودمان را هم مصرف کردیم و به خاطر بهره برداری بی رویه سهم آیندگان را خوردیم که این ظلم است.
به گفته ناطق نوری، امروز بسیاری از بزرگان فولاد جهان در ایران هستند و باید به جمع بندی مطلوب برسید، در غیر این صورت صرف گفتن و شنیدن فایده ندارد. این در حالی است که اکنون دنیا دهکده شده است. کشورهای توسعه یافته بخش قابل توجهی از تولید فولاد را در دست دارند و عدد و رقم هایی که می دهند می گویند که یکی از شاخص های توسعه یافتگی در دنیا برای بررسی ملتها، مصرف سرانه فولاد است.
ناطق افزود: این در حالی است که در ایران 68 نوع ماده معدنی وجود دارد که برخی از آنها مثل سرب و روی انگوران، در رده بندی جهانی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مازاد مصرف را باید صادر کرد بر این اساس در سند چشم انداز بیست ساله ایران باید 55 میلیون تن تولید فولاد داشته باشد که از این رقم خوشبینانه 25 تا 30 میلیون تن مصرف داخلی خواهیم داشت پس در دنیایی که خریدار به دنبال منفعت بیشتر است، باید خیلی مراقب رقبا باشیم.
ناطق نوری افزود: این در حالی است که ، توسعه همه جانبه کشور یکی از موارد مدنظر مقام معظم رهبری است که چند سال گذشته نیز با جرات ایشان، اصل 44 قانون اساسی ابلاغ شده است، این در حالی است که دولتها باید برنامه ریز خوبی داشته باشند و مدیریت و برنامه ریزی را به نحو مطلوبی انجام داده و البته ناظران خوبی هم باشند.
وی اظهار داشت: بروکراسی در دنیا بسیار ساده سازی شده است، در حالی که در دنیا یک مغز کامپیوتری همه این کارها را انجام می دهد، در حالیکه در ایران باید برای گرفتن مجوزهای لازم باید به شمال و جنوب و شرق و غرب مراجعه کرد.
به گفته ناطق نوری، تعرفه ها بی حساب و کتاب بالا و پایین می رود که معادلات صادرکننده را بر هم می ریزد، ضمن اینکه دستورالعمل های سلیقه ای نیز پیش روی آنها قرار می گیرد، بنابراین اگر بنا است که در 1404 تولید فولاد ایران به 55 میلیون تن برسد و 25 میلیون تن نیز صادر شود، باید مشکلات را رفع کرده و کیفیت را ارتقا دهیم تا بتوانیم محصولات را با سایر کشورهای دنیا قابل رقابت کنیم.