محمد فرهادی:
نیمی از ظرفیت آموزش عالی به علوم انسانی اختصاص دارد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حدود 47 تا 50 درصد از ظرفیت آموزش عالی کشور به علوم انسانی اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد فرهادی در اختتامیه هشتمین جشنواره فارابی افزود: علوم انسانی در آموزش عالی کشور جایگاه والایی دارد زیرا موضوع این علم انسان است و شرافت هر علم به موضوع آن بستگی دارد.
وی گفت: همچنین هیچ موجودی در عالم هستی از انسان بالاتر نیست و به همین علت علومی که درباره انسان است، دارای شرافت ذاتی هستند.
فرهادی افزود: هم اکنون علوم انسانی از نظر کمی ظرفیت های بسیار خوبی دارد ولی برنامه در دولت تدبیر و امید استفاده از این ظرفیت های کمی برای ارتقای کیفی و هدفمند سازی پژوهش های علوم انسانی است.
وی گفت: وزارت علوم برای بومی سازی علوم انسانی از سال 1394 شورای توسعه پژوهش و فناوری در علوم انسانی و هنر را تشکیل داد که دو جهت اساسی را پیگیری می کند، نخست تولید علم، نظریه پردازی و حرکت در مرزهای دانش و دیگری وارد کردن فناوری در حوزه علوم انسانی است.
فرهادی افزود: مهمترین دستاورد این شورا، تبیین وضع آموزشی - پژوهشی و فناوری، تدوین آئین نامه هدفمندی رساله های دکتری و کارشناسی ارشد، سیاست گذاری و ساماندهی فعالیت های فناورانه در بخش علوم انسانی است.
وی گفت: از هزار و 199 نشریه دارای مجوز 661 نشریه در علوم انسانی هستند و 5 نشریه فارسی زبان علوم انسانی در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده است.
فرهادی افزود: برای تقویت و حمایت از علوم انسانی، شیوه نامه حمایت مالی از نشریات این حوزه تدوین و ابلاغ شده است.
وی گفت: هم اکنون 7 مرکز رشد با موضوع علوم انسانی مجوز گرفته اند که در زمینه هایی شامل صنایع فرهنگی، تجارت الکترونیک، محیط زیست، گردشگری، زیارت و هنرهای قرآنی و مدیریت فعالیت می کنند.
فرهادی افزود: در بخش پژوهش نیز در سالهای 92تا 95 مجوز فعالیت 40 واحد پژوهشی مرتبط با علوم انسانی صادر شده است.
وی گفت: جشنواره فارابی گشاینده راه برای رسیدن علوم انسانی به مقصد و هدف و همچنین آئینه و تصویری از کیفیت و کمیت علوم انسانی در ایران و بستری برای رشد آن است.
فرهادی افزود: مهمترین دستاورد جشنواره فارابی زمینه سازی برای پرورش دانشمند علوم انسانی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره فارابی با حمایت از استادان و پژوهشگران باید افقی را فراهم کند که امکان پرورش و رشد عالم انسانی فراهم شود و در این صورت می توان بیش از پیش به این جشنواره دل بست و رشد و بالندگی آن را شاهد بود.
33 برگزیده هشتمین جشنواره بین المللی فارابی با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران معرفی و تجلیل شدند.
این جشنواره به منظور معرفی و قدردانی از برترین پژوهشگران در رشته های علوم انسانی برگزار می شود و در این دوره 4 هزار و 106 اثر داخلی و خارجی ارزیابی شد.