گمان می رود صدها روهینگیا در جریان عملیات بی رحمانه نیروهای امنیتی میانمار در راخین به منظور پیدا کردن شبه نظامیان متهم به انجام حملات مرگبار علیه قرارگاه های مرزی پلیس کشته شده باشند.
از زمان آغاز این عملیات در چهار ماه پیش، نزدیک به 70 هزار نفر به بنگلادش گریخته اند و ماجراهای وحشتناکی از تجاوز جمعی، قتل، شکنجه و ایجاد حریق عمدی، روایت کرده اند.
اندونزی، بزرگ ترین کشور با اکثریت جمعیت مسلمان در جهان، روز جمعه با پیوستن به ابراز نگرانی ها در این خصوص، خواستار پایان یافتن این بحران شد.
رتنو مارسودی وزیر امور خارجه اندونزی در جریان سفر به سنگاپور، اعلام کرد: «من می خواهم بار دیگر بر اهمیت اقدامات قابل توجه دولت میانمار به منظور ایجاد یک فضای مناسب برای محقق شدن صلح و آشتی، تاکید کنم».
وی افزود: «اندونزی در نگرانی جامعه بین المللی در خصوص اوضاع امنیتی و انسانی در ایالت راخین، سهیم است».
شرایط اسفناک روهینگیا، یک گروه فاقد تابعیت که از حق شهروندی در میانمار محروم و از سوی بنگلادش به عنوان مهاجران غیرقانونی قلمداد شده اند، باعث خشم جهان اسلام شده است.
میانمار همچنین ماه گذشته در خصوص این مسئله مورد انتقاد مالزی قرار گرفت.
نجیب رزاق نخست وزیر مالزی اعلام کرد نحوه رفتار میانمار با روهینگیا یک «لکه ننگ» بر ائتلاف منطقه ای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) که 10 عضو دارد، است.
وی هشدار داد ممکن است افراط گرایان از این بحران، بهره برداری کنند.
وزیر امور خارجه اندونزی تاکید کرد این کشور می خواهد کمک سازنده ارائه کند.
وی گفت: «ناتوانی ما از پرداختن به اوضاع در ایالت راخین، بدون شک تاثیر منفی بر ثبات منطقه خواهد داشت. در این چارچوب است که اندونزی نقش فعالی در زمینه کمک به میانمار برای پرداختن به اوضاع، برعهده گرفته است».