رئیس سازمان حفظ نباتات :
750 تن سم صرفه جویی شد
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور : در سال زراعی 95-94 با مبارزه بموقع با بیماری زنگ گندم ، 750 تن در مصرف سم صرفه جویی شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمدعلی باغستانی میبدی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه سطح مبارزه با بیماری زنگ گندم حدود 800 هزار هکتار پیش بینی شده بود ، افزود : با استفاده از اطلاعات شبکه پیش آگاهی در خصوص تعیین زمان و مکان دقیق بروز بیماری زنگ گندم ، سطح مبارزه با بیماری به حدود 70 هزار هکتار کاهش یافت و 750 تن در مصرف سموم صرفه جویی شده است.
وی درباره سطح مبارزه با علف های هرز در غلات به ویژه گندم گفت : پارسال در 3 میلیون و 400 هزار هکتار با علف هرز مبارزه شد که اگر این اقدام انجام نمی شد 20 تا 30 درصد به مزارع غلات خسارت وارد می کرد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود : در سال زراعی 96-95 نیز در سطح حدود 418 هزار هکتار با علف هرز در 10 استان مبارزه شده است و پیش بینی می شود تا 3 میلیون و 500 هزار هکتار برسد.
باغستانی افزود : سطح مبارزه با سن غلات حدود دو میلیون هکتار است و در سه سال گذشته سن زدگی مزارع گندم به کمتر از نیم درصد رسیده است.
وی گفت : با کاهش سطح سن زدگی در مزارع ؛ کیفیت گندم و زمان مصرفی از شرایط مطلوبی برخوردار است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود : در سال زراعی جدید تاکنون 950 هزار تن بذر گندم و جو ضدعفونی شده و پیش بینی این عملیات تا یک میلیون و 100 هزار تن است.
باغستانی درباره مبارزه با ملخ صحرایی گفت : با توجه به بارندگی مطلوب در مناطق جنوب شرق و جنوب کشور این مناطق کانون مناسبی برای پذیرش ملخ صحرایی است و برای مبارزه با این آفت خسارت زا در حال آماده باش قرار داریم .
وی افزود : به گندمکاران و کشاورزان مناطق جنوب و جنوب شرق کشور برای مقابله با آفت ملخ صحرایی هشدارهای لازم را داده ایم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت : برای مقابله با آفت ملخ صحرایی از زمان مشاهده فقط 10 روز فرصت داریم تا از وارد شدن خسارت به مزارع جلوگیری کنیم.
باغستانی افزود : برای مبارزه با آفت ملخ سالانه به 4 تا 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما امسال این اعتبار باید 6 تا 8 میلیارد تومان افزایش یابد .
وی گفت : با جوندگان نیز در سطح 250 هزار هکتار مبارزه خواهیم کرد .
20 قلم سم از سبد مصرفی بخش کشاورزی حذف شد
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در دو سال گذشته 20 قلم سم از سبد سموم مصرفی حذف شده است.
محمد علی باغستانی اشاره به اینکه سموم پرخطر درجه الف و ب از سبد مصرفی بخش کشاورزی حذف شده است، افزود: برای توسعه مصرف سموم کم خطر در کشاورزی تعرفه واردات این سموم حذف شده است.
وی گفت: تعرفه واردات سموم گروه متوسط خطر نیز 15 درصد تعیین شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در مجموعه در کشور 2 تا 3 درصد سموم پرخطر استفاده می شود که برای مبارزه با موش و جوندگان است.
باغستانی گفت: به منظور تشویق تولیدکنندگان و واردکنندگان سموم کم خطر مقررشد که حداقل یک قلم سم کم خطر را بدون پرداخت هزینه در کشور ثبت کنند.
وی افزود: سازمان حفظ نباتات 50 درصد هزینه ثبت بسته های مبارزه غیرشیمیایی را نیز پرداخت می کند.
735 هزار هکتار از اراضی تحت پوشش مبارزه غیر شیمیایی با آفات قرار می گیرد
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از افزایش سطح مبارزه غیر شیمیایی با آفات در باغات و اراضی زراعی خبر داد.
محمدعلی باغستانی با اشاره به اینکه سطح مبارزه غیر شیمیایی با آفات 735 هزار هکتار پیش بینی شده است گفت: تاکنون مبارزه غیر شیمیایی با آفات در 530 هزار هکتار اجرا شده است .
وی همچنین از ثبت شش آفت کش میکروبی غیر شیمیایی در کشور خبر داد و افزود: از سال 92 تاکنون دوازده آفت کش میکروبی در کشور ثبت شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: از سال 92 تاکنون به منظور مدیریت مصرف آفت کش های شیمیایی مجموعاً 9 آفت کش بیوشیمیایی در کشور تایید و ثبت شده است که در باغات مصرف می شود.
باغستانی همچنین از انعقاد قراردادهای تولید سموم شیمیایی پیشرفته و جدید با شرکت های بزرگ اروپایی خبر داد و افزود: قراردادها بزودی عملیاتی خواهد شد.
وی درباره مدیریت آفات قرنطینه ای گفت: از ابتدای سال تاکنون برای 15 میلیون تن انواع محموله های وارداتی ضوابط قرنطینه ای اجرا شده است .
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: از ابتدای سال تاکنون برای ورود 480 هزار متر مکعب چوب و 537 مورد اندامهای گیاهی مجوز قرنطینه صادر شده است .
باغستانی گفت: در بخش صادرات نیز از ابتدای سال تاکنون حدود 75 هزار فقره گواهی بهداشت برای محموله های صادراتی ارائه شده است.
وی بهره برداری از سامانه قرنطینه را از راهکارهای تسهیل و روانسازی در فرآیند صادرات دانست و افزود: در این سامانه از سه ماه پیش تاکنون 16 هزار گواهی بهداشتی بویژه به مقصد روسیه صادر شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: از سه ماه پیش تاکنون با استفاده از سامانه قرنطینه خیران محموله های برگشتی صادراتی به صفر رسیده است.
باغستانی درباره سامانه ردیابی سموم افزود: با استفاده از این سامانه موفق شدیم تعداد فروشگاههای غیر مجاز را از 3500 واحد به کمتر از 400 واحد کاهش دهیم .
هیچ مجوزی برای واردات چوب از روسیه نمی دهیم
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: حدود 15 آفت خطرناک در جنگل های روسیه وجود دارد و نمی توانیم برای واردات این چوب ها مجوز دهیم.
محمدعلی باغستانی با اشاره به اینکه واردات چوب باید با رعایت اصول بهداشتی انجام شود افزود: چوب باید بدون پوست و یا به صورت چوب وارد شود تا از ورود آفات که معمولا در 2 تا 3 سانتی پوست درخت زندگی می کنند ، جلوگیری شود.
وی خطاب به شرکت های صنایع چوب گفت: نمی توانیم اجازه دهیم که چوب با پوست درخت تا عرصه های جنگلی کشور وارد شود و در آنجا عملیات پوست کنی و چیپس گیری انجام گیرد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در حال حاضر منطقه مرزی اینچه برون برای واردات چوب معرفی شده و بندر امیرآباد از نظر سازمان به معنای ورود به عرصه جنگلی است بنابراین به هیچ وجه اجازه ورود چوب را به این بندر نمی دهیم.
باغستانی گفت : روسیه هیچ منطقه جنگلی بدون آفت ندارد بنابراین امکان صدور مجوز ورود چوب جنگلی از این کشور وجود ندارد.