در ادامه اعتراض ها به سیاست های رئیس جمهور آمریکا؛
نیمی از انگلیسی ها، رئیس جمهور آمریکا را خطرناک می دانند
دو سوم انگلیسی ها معتقدند رئیس جمهور آمریکا تهدیدی برای ثبات بین المللی محسوب می شود.
به گزارش سرویس
بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، دو سوم انگلیسی ها معتقدند رئیس جمهور آمریکا تهدیدی برای ثبات بین المللی محسوب می شود.
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: بر اساس نظرسنجی که نشریه های آپینیوم و آبزرور انجام دادند، بیشتر انگلیسی ها بر این باورند که رئیس جمهور آمریکا یک رئیس جمهور بسیار بد است.
این بررسی نشان داد شهروندان انگلیسی در مجموع رویکردی منفی در قبال رئیس جمهور آمریکا دارند، کسی که طی دو هفته از زمان برگزاری مراسم تحلیفش یک سری دستورات اجرایی را امضا کرد که سبب تحمیل معیارهای مهاجرتی شدیدی شد، از شکنجه حمایت کرد و آشکارا با مقامات مکزیک، ایران و استرالیا وارد مشاجره شد. شصت و چهار درصد از شهروندان انگلیسی بر این باورند ترامپ تهدیدی برای ثبات بین المللی محسوب می شود. پنجاه درصد از انگلیسی ها نیز اعلام کرد رئیس جمهور آمریکا خطرناک است، سی و نه درصد گفتند او بی ثبات است و سی و پنج درصد نیز بر این باورند که او فردی متعصب است. همچنین پنجاه و هشت درصد از آنها بر این باورند که رئیس جمهور آمریکا قابل اعتماد نیست.
این نظرسنجی همچنین نشان داد از هر ده نفر، بیش از چهار نفر در انگلیس (چهل و چهار درصد) بر این باورند که رئیس جمهور آمریکا رئیس جمهوری بسیار بد است و از هر ده نفر یک نفر بر این باور است که او رئیس جمهوری پایین تر از سطح متوسط است. شش درصد نیز معتقدند ترامپ رئیس جمهوری عالی خواهد بود.
با این حال، شهروندان انگلیسی بر سر دیدار رسمی ترامپ از انگلیس در امسال دچار اختلاف نظر هستند. در حالی که اکثر (پنجاه و سه درصد) انگلیسی ها بر این باورند که این سفر باید تا زمان لغو ممنوعیت سفر صد و بیست روزه شهرندان کشورهای عمدتا مسلمان به آمریکا (که هم اکنون به حالت تعلیق در آمده است) به تأخیر بیفتد، بیست و هشت درصد بر این باورند این سفر به کلی باید لغو شود.
سی و شش درصد بر این باورند این سفر باید انجام شود. پارلمان انگلیس قرار است در ارتباط با درخواست ها به منظور لغو این سفر رسمی در روز بیستم ماه فوریه بحث و تبادل نظر انجام دهد. این اقدام پس از آن صورت می گیرد که بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر شکایتی را در حمایت از لغو این سفر امضاء کردند.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد اقدام ترزا می نخست وزیر انگلیس در ایجاد یک شراکت نزدیک با دولت جدید در کاخ سفید می تواند خطر نارضایتی بخش قابل توجهی از افکار عمومی انگلیسی را در پی داشته باشد. با آن که پنجاه درصد از این افراد بر این باورند که آمریکا مهمترین هم پیمان جهانی انگلیس محسوب می شود، کمتر از یک سوم از آنها (بیست و نه درصد) فکر می کنند روابط ویژه بین دو کشور در زمان ریاست جمهوری ترامپ در مقایسه با دوران ریاست جمهوری اوباما، قدرتمندتر خواهد بود. با این حال، از هر ده انگلیسی چهار نفر با این موضوع موافقند که «برگزیت بدین معناست که ما چاره ای نداریم غیر از این که روابط قدرتمند را با آمریکا حفظ کنیم و سی و هفت درصد نیز بر این باورند که ترامپ «دوست انگلیس» است.
با وجود نگرانی ها در این باره که تلاش های نخست وزیر انگلیس به منظور مذاکره در ارتباط با توافق نامه تجارت آزاد با آمریکا می تواند شامل مصالحه در ارتباط با مالکیت سرویس سلامت همگانی (ان اچ اس) و سلامت غذایی شود، اکثر شهروندان انگلیسی (پنجاه و پنج درصد) بر این باورند که ترزا می برای دفاع از منافع انگلیس -در زمانی که ترامپ رئیس جمهور آمریکاست- به اندازه کافی قدرت دارد. از هر چهار نفر، کمتر از یک نفر (بیست و دو درصد) همین نظر را در ارتباط با کوربین اعلام کردند.
در داخل انگلیس، نخست وزیر و محافظه کاران همچنین فاصله خود را با جرمی کوربین و حزب کارگر حفظ کرده اند. با آن که حزب ترزا می از ماه گذشته یک درصد محبوبیت خود را از دست داده و میزان محبوبیتش سی و هفت درصد است، جلو بودن هفت درصدی آنها ازمخالفان -که محبوبیت آنها سی درصد است- همچنان به قوت خود باقیست.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد اقدام ترزا می نخست وزیر انگلیس در ایجاد یک شراکت نزدیک با دولت جدید در کاخ سفید می تواند خطر نارضایتی بخش قابل توجهی از افکار عمومی انگلیسی را در پی داشته باشد.
زمانی که از شهروندان انگلیسی پرسیده شد می را به عنوان نخست وزیر ترجیح می دهند یا کوربین را، چهل و سه درصد می و چهارده درصد کوربین را انتخاب کردند. میزان محبوبیت نخست وزیر انگلیس با یک درصد افزایش به پانزده رسیده است و این در حالی است که میزان محبوبیت کوربین منفی بیست و هشت است.
میزان محبوبیت حزب استقلال پادشاهی متحد نیز همچنان چهارده درصد است. میزان محبوبیت لیبرال دموکرات ها هشت درصد، حزب ملی اسکاتلند و سبزها پنج درصد است.
در همین حال، این احساس وجود دارد که ترامپ سبب ایجاد فرصتی برای انگلیس شده است، فرصتی که در اختیار دیگر کشورها قرار ندارد. زمانی که از افراد پرسیده شد چگونه ترامپ بر روابط آمریکا با شماری از کشورها و نهادهای بین المللی تأثیر می گذارد، اکثر شهروندان انگلیسی (چهل و پنج درصد) اعلام کردند رئیس جمهور جدید آمریکا برای روابط با ناتو بد است اما سیزده درصد اعلام کرد او برای روابط با ناتو خوب است. پنجاه و سه درصد در مقابل هشت درصد نیز گفتند رئیس جمهور جدید آمریکا برای روابط با اتحادیه اروپا خوب است. پنجاه در مقابل نه درصد بر این باورند او برای روابط با چین خوب است. این در حالی است که سی و سه درصد اعلام کردند ترامپ برای روابط با انگلیس خوب است و سی درصد گفتند در دوران او روابط واشنگتن با لندن رو به وخامت خواهد گذاشت.
اما نزدیکی به ترامپ نباید به معنای دور شدن از دیگر هم پیمانان باشد. با توجه به عدم اطمینان داشتن به رئیس جمهور جدید آمریکا و دستورالعمل مورد نظر او برای «در اولویت قرار دادن آمریکا»،جای تعجب نیست که چهل و نه درصد از شهروندان انگلیسی می گویند این کشور باید بر بهبود روابط با دیگر هم پیمانان متمرکز باشد تا آمریکا و تنها بیست و نه درصد معتقدند روابط آمریکا و انگلیس در دوران ریاست جمهوری ترامپ در مقایسه با اوباما ، قدرتمندتر خواهد بود.
رویکرد کلی درباره چگونگی برخورد با دولت ترامپ این است: آمریکای تحت هدایت ترامپ همان آمریکاست اما انگلیس باید دیگر هم پیمانی های خود را تقویت کند و خود را برای شرایطی آماده کند که در آن، مسیر پیش روی رئیس جمهور آمریکا سبب می شود انگلیس در انزوا قرار گیرد.