قالیباف در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران؛
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
شهردار تهران: من از مردم شرمنده هستم که نتوانستم جانم را در راه خدمت به آنها فدا کنم و در این راه از جان، مال و آبرویم حتما خواهم گذشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمد باقر قالیباف در جلسه بعد از ظهر شورای شهر افزود: برای خدمت به مردم جان و مال و آبرویم را گذاشته ام و حتما عذرخواهی می کنم ولی دوستان بدانند اگر حرف غیرکارشناسی و رفتار سیاسی صورت گیرد و این باج دادن به دشمنان ضدانقلاب آن ور مرزها باشد که می خواهند نظام را تضعیف کنند اینجا را تا آخر ایستاده ام چون برای این نظام و مردم می خواهم خون بدهم . شهردار تهران با اشاره به مستندنگاری در حادثه پلاسکو گفت: از لحظه اول حادثه کار مستندسازی بر عهده گروههای علمی گذاشته شد که در حال جمع بندی است.
وی در پاسخ به پرسش یکی اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه همه افراد در محل حادثه بوده اند یا نه افزود: همه مسئولان و افراد در صحنه بودند.
قالیباف همچنین در ادامه با اشاره به صحبت یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه اگر بحران بشود به قالیباف می گوییم بیاید ولی الان می گویند چه کاری بلد هستید خاطرنشان کرد: تخصص های بنده در بحث مدیریت بحران به اوایل دهه 70 بر می گردد دوره پدافند و بحران را در سال های 71 و 72 در دانشگاهها در مقطع دکتری تدریس کرده ام .
شهردار تهران افزود: قبل از سال 57 در سن 17 سالگی در زلزله طبس حضور پیدا کرده ام در زلزله رودبار جزو اولین گروهی بودیم که به محل حادثه رسیدیم و در زلزله بم نیز قبل از طلوع خورشید زمانی که من فرمانده ناجا بودم در بم حضور داشتیم این موضوع یعنی در سه زلزله بزرگ کشور حضور داشتم.
قالیباف گفت: در بودجه 96 نه پیوست ارائه داده ام که پیشرفت بندهای برنامه پنج ساله بوده است که 70 درصد برنامه انجام شده است.
وی با اشاره به ارائه اطلس مربوط به آتش نشانی گفت: دو ماه قبل اطلس آتش نشانی ارائه شده است و اطلس زلزله شهرداری تهران نیز با بهترین متخصصان جهانی ترسیم شده است.
شهردار تهران اقدامات مدیریت بحران تهران را در کل کشور بی نظیر دانست و افزود: در مورد تجهیزات نیز هرگز ادعا نداریم که تجهیزات مان کامل است اگر این حادثه در سه ساختمان اتفاق می افتاد نمی توانستیم آن را مدیریت کنیم.
قالیباف گفت: ولی آیا آتش ساختمان های بلندمرتبه در دیگر جاهای دنیا را با نردبان خاموش می کنند ؟
وی با انتقاد از 800 برج بالای 12 طبقه در پردیس گفت: در پردیس نه آتش نشانی و نه بیمارستان ، نه معبر برای عبور وجود دارد در زمان بحران مدیریت این شهر با چه کسی است؟
شهردار تهران با اشاره به انتقادی که درباره بودجه دوهزار میلیاردی برای دوربین های شهری در شورا شد گفت: می گویید چرا بودجه را به دوربین می دهید ولی در آتش نشانی بودجه را نمی گذارید یادمان نرود در زمینه آلودگی هوا تلفات ما بیشتر از پلاسکو است ما دوربین می گذاریم که آلودگی هوا را پیگیری کنیم.
قالیباف با اشاره به صحبت یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه شما آدم مغروری هستید؟ گفت: من این ادعا را ندارم که در هر کاری بهترین هستم ولی در کشور می بینم و کار خود را قضاوت می کنم.
وی با خطاب قراردادن یکی از اعضای شورای شهر گفت: در دولت شما هواپیمایی با صد مسافر در اصفهان خارج از باند نشست زمان نشستن این هواپیما 8:40 شب بود که تا 6:30 صبح روز بعد مدیریت بحران دولت شما نتوانست آن را پیدا کند.
شهردار تهران با اشاره به حادثه انفجار قطار نیشابور در سال 82 و همچنین حادثه آتش سوزی دو اتوبوس مسافربری در جاده قم افزود: این اتفاقات رخ داد چون مدیریت نشد .
قالیباف ادامه داد: ما ادعایی نداریم حرف ما روشن است همانطور که امام خمینی(ره) فرمودند به من رهبر نگویید من خدمتگزار ملت هستم.
وی افزود: مسئولان نوکر مردم هستند و من از نوکر مردم هم پایین تر هستم.
موضوع ماده 100 تخلف ساختمانی است نه ایمنی
شهردار تهران با بیان اینکه موضوع ماده 100 تخلف ساختمانی است نه ایمنی، گفت: بعضاً دوستان میگویند چطور شهرداری در ماده 100 اقدام می کند؟ موضوع ماده 100 تخلف ساختمانی است و ایمنی نیست؛ آن را هم شهرداری تصمیم نمیگیرد بلکه حکم قضایی دارد.
قالیباف با حضور در جلسه شورای شهر تهران افزود: کمیسیون ماده 100 بر اساس قانون یک قاضی، عضو شورای شهر و نماینده وزارت کشور است که حکم صادر می کنند. اگر شهرداری مغازهای را به خاطر ماده 100 پلمپ میکند، تخلف ساختمانی است اما در افکار عمومی مطرح میشود شهرداری جایی که میخواهد پول بگیرد، میبندد و جایی که در آن پول ندارد و برای ایمنی است نمی بندد که این کم لطفی است.
وی ادامه داد: این سؤال مطرح میشود امروز مردم این شهر و شهروندان چه کار کنند، آیا واقعاً قانون نقص دارد؟ ساختمانی مثل پلاسکو درست میشود و این اتفاق میافتد. اگر وظیفه شهرداری این نیست که این ساختمان را اصلاح کند، پله فرار نصب کند و همه 600 واحد را تخلیه کند؛ آیا قانونی هم وجود ندارد و مردم باید در آتش بسوزند؟ یا اینکه قانون در سالهای بعد موارد دیگری را وضع کرده است؟
شهردار تهران افزود: در ماده 96 قانون سال 1369، نکاتی در تعقیب و بازرسی متخلفان آمده است که به منظور اجرای صحیح این قانون، اداره کل بازرسی وزارت کار و امور اجتماعی تشکیل میشود. وظیفه این اداره کل بررسی و تحقیق پیرامون اشکالات نشانی از اجرای مقررات حفاظت فنی و تهیه پیشنهاد های لازم برای اصلاح میزانها و دستورالعملهای مربوطه متناسب با پیشرفت های تکنولوژی است.
وی اضافه کرد: همچنین تأکید شده است به حوادث ناشی از کار در کارگاهها رسیدگی شود و حوادث تجزیه و تحلیل شود تا دستورالعملهای ایمنی پیرامون آنها تدوین شود؛ در کنار آن باید بازرسی به صورت مستمر همراه با تذکرات صورت گیرد و تعقیب متخلفات در مراجع ذی صلاح انجام شود.
* قانون کسی را که باید لاک و مهر کند مشخص کرده است/ بازرسان کار و کارشناسان بهداشت در حکم ضابطان دادگستری هستند؛
شهردار تهران به ماده 101 قانون کار جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: قانونگذار گفته است گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار در موارد مربوط به حدود وظایف و اختیارات آنها در حکم ضابطان دادگستری است. در ماده 105 میگوید اگر حتی در حین بازرسی به تشخیص بازرس کار، احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود، بازرس کاری یا کارشناس بهداشت حرفهای مکلف هستند مراتب را فوراً به کارفرما و به رئیس مستقیم خود و دستگاههای ذیربط گزارش دهند.
وی اضافه کرد: وزارتخانه های کار و بهداشت حسب مورد گزارش کارشناسان، از دادسرای عمومی محل و در صورت عدم تشکیل از دادگاه عمومی محل تقاضا خواهند کرد که فورا قرار تعطیل و لاک و مهر تمام و یا قسمتی از کارگاه را صادر کند. پس کسی که باید اینجا را لاک و مهر کند بر اساس قانون مشخص شده است. در اینجا ما خلأ قانونی هم نداریم.
قالیباف با بیان اینکه در ادامه تاکید شده است که دادستان بلافاصله باید نسبت به صدور قرار اقدام و قرار مذکور پس از ابلاغ اقدام کند و حتی دادستان زمانی هم برای بررسی ندارد، گفت: دستور رفع تعطیلی در صورتی صادر خواهد شد که بازرس کار و یا کارشناس بهداشت حرفه ای رفع نقص را تأیید کرده باشد یعنی دادستان دوباره نمیتواند بر اساس شکایت فرد رفع توقیف کند و تا زمانی که کارشناس تایید نکند، دادستان حق باز کردن پلمپ را ندارد.
* طبق قانون مصوب سال 93، آتشنشانی باید گزارش عدم ایمنی را به وزارت کار بدهد/وزارت کار مکلف شده ایجاد ایمنی را در اولویت قرار دهد
شهردار تهران گفت: دولت فعلی در سال 1393 بر اساس اصل 138 قانون اساسی مصوبه ای دارد، کلیت اصل 138 این است که دولت می تواند از ظرفیت های قانون اساسی برای کارهای قوه مجریه استفاده کند از این رو دولت بر اساس این اصل تصویب نامهای برای الزام تمام دستگاههای مقرر به اجرای اقدامات مربوط به آتش نشانی و امور ایمنی به تصویب رسانده است که با امضای معاون اول ابلاغ شده است. این قانون درست برای زمانی بود که حادثه خیابان جمهوری هم اتفاق افتاده بود.
وی افزود: در ماده 3 این قانون میگوید گزارشهای سازمانها و واحدهای آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداریهای کشور در خصوص کارگاههای نا ایمن شهری در اولویت کار بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید قرار گیرد. از این رو آتشنشانیهای سراسر کشور اگر گزارشی پیدا کردند که در جایی ناامنی وجود دارد، باید آن گزارش را به وزارت کار هم بدهند و وزارت کار مکلف شده است این ایجاد ایمنی را در اولویت کاری خود قرار دهد.
* طبق ماده86 قانون کار تدوین ضوابط و مقررات ایمنی کارگاهها، واحدهای صنفی، تولیدی و تجاری و فرایند کنترل و نظارت با شورای عالی حفاظت فنی است
شهردار تهران ادامه داد: همچنین در ماده 4 این آییننامه تاکید شده است تدوین ضوابط و مقررات ایمنی کارگاهها، واحدهای صنفی، تولیدی و تجاری و فرایند کنترل و نظارت بر آنها و ارائه به شورای عالی حفاظت فنی برای تصویب؛ این شورا ترکیبی از تعدادی از وزارتخانه ها هستند که رئیس آن وزیر کار و دبیر آن نیز اداره کل بازرسی وزارت کار هستند.
وی افزود: در ماده 86 قانون کار این شورای عالی حفاظت فنی مورد اشاره قرار گرفته است که باید این کار را تنظیم و پیگیری کند.
* طبق ماده 4قانون مصوب سال69 پلاسکو کارگاه بوده است
قالیباف گفت: بعضاً درباره کاربریهای ساختمان پلاسکو مباحثی مطرح میشود اما باز هم در قانون کار مصوبه سال 69 در ماده 4، این موضوع مورد تأکید قرار گرفته است؛ کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما و یا نماینده او کار میکند، از قبیل موسسات صنعتی، کشاورزی، معدنی، ساختمانی، خدماتی، تجاری، تولیدی و اماکن عمومی؛ از این رو نباید بگوییم اینجا کارگاه نبوده است. قانون در سال 69 تعریف کرده است که کارگاه شامل چه چیزهایی بوده است. بعضا برداشت می شود که ممکن است کارگاه در بیایان و جای غیر شلوغ باشد. این در حالی است که مراکز تجاری، تولیدی و ... هم از سوی قانون به عنوان کارگاه معرفی شده اند.
* وزارت کار ما را مجبور کرد حتی برای سرای محلات کد کارگاهی بگیریم
وی افزود: یکی از مشکلات ما در شهرداری تهران، بیمه کردن افراد در سرای محله است، ما برای بیمه آنها تلاش کردیم اما وقتی رفتیم آنها را بیمه کنیم وزارت کار بر اساس همین قانون به ما گفت باید ثبت کنید که اینها کارگاه هستند، کد کارگاهی بگیرید و بیمه کنید. هر چه ما گفتیم این سرای محله، کارگاه نیست اما گفتند هر مکانی با هر فعالیتی کارگاه است ولو اینکه شما کار فرهنگی و آموزشی بکنید. ما برای سرای محلات هم کد کارگاهی گرفتیم تا آنها را بیمه کنیم.
* طبق بند «ز» قانون نظام صنفی مجامع امور صنفی وظیفه دارند نسبت به نظارت بر اجرای مقررات ایمنی اقدام کنند
شهردار تهران به قانون نظام صنفی مصوب سال 1365 اشاره کرد و گفت: این قانون 4 سال زودتر از قانون کار به تصویب رسیده است و در ماده 17 این قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، نظام صنفی را مکلف به اجرای قوانین ایمنی میکند. در بند «ز» ماده 37 قانون نظام صنفی میگوید مجامع امور صنفی وظیفه دارند نسبت به نظارت بر اجرای مقررات فنی، بهداشتی، ایمنی، انتظامی، حفاظتی، زیباسازی و ... اقدام کنند.
* طبق قانون، مستاجر میتواند از محل اجارهاش نسبت به ایمنی محل کارش اقدام کند
قالیباف افزود: در همین بند تأکید می شود اگر افراد صنفی در انجام دادن ضوابط انتظامی و نیز در اجرای مقررات بهداشتی، ایمنی و یا زیباسازی با مخالفت مالک روبهرو شوند می توانند با جلب موافقت امور صنفی و با هزینه خود اقدام مقتضی را به عمل آورند. یعنی اگر مالک است که مکلف است درست کند اما اگر مغازه دار مستاجر است و مستاجر احساس خطر کرد میتواند با هماهنگی صنف خود موافقت را کسب کند و از محل اجاره خودش نسبت به رفع خطر اقدام کند از این رو قانون اینجا هم پیش بینی لازم را کرده است.
وی با اشاره به ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان گفت: سازمان نظام مهندسی بر طراحی و اجرای ساختمانها نظارت میکند اما پس از دریافت پایان کار از سوی شهرداری تهران چه کسی نظارت دائمی و کنترلی باید بر ساختمانها انجام دهد؟ بر اساس مبحث 22 مقررات ملی ساختمان می گوید طراحی، محاسبه، اجرا، بهرهبرداری و نگهداری به منظور اطمینان از ایمنی برعهده شخص حقیقی و حقوقی است که دارای حق قانونی از طرف مالک برای نگهداری ساختمان بوده است. بازرس هم شخص حقیقی و حقوقی دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت راه و شهرسازی است که باید نتیجه بازرسی را به صورت کتبی به مسئول نگهداری ساختمان بدهد.
شهردار تهران افزود: قانون مالک و ذی نفع در قانون مدنی هم در این بخش وجود دارد و به صراحت همه این بحثها در قانون مورد تأکید قرار گرفته است. این مجموعه قوانین و مقررات از سال 1334 تا الان است که دقیقا وظایف هر کسی در حوزه حفظ ساختمان، ایمنی، کارگاه، تجاری و تولیدی را مشخص کرده است.
* با توجه به قانون وزارت کار، سازمان نظام مهندسی، قانون نظام صنفی، قانون شهرداری ها، قانون مالک و مستاجر و قوانین مدنی خیلی خلا قانونی نداریم
قالیباف خاطرنشان کرد: معتقدم شاید در اینجا خیلی کمبود قانون هم نداشته باشیم، البته در بعضی موارد برای اجرای بهتر این قوانین در حوزه نظارت ها و مدیریت ها نیاز به قوانینی داریم اما با قوانین موجود با توجه به قانون وزارت کار، سازمان نظام مهندسی، قانون نظام صنفی و قانون شهرداری ها و قانون مالک و مستاجر و قوانین مدنی به نظر می رسد خیلی کمبود قانون نداشته باشیم مگر اینکه لازم باشد بنا به شرایط بعضی نقاط را اصلاح کنیم. امروز در موضع قضاوت کردن نیستم تنها قوانین و مقررات را اشاره میکنیم تا بعد در بحث های کارشناسی، این موضوع را مورد کارشناسی و بررسی قرار دهیم.
با رفع ناکارآمدی ها، مانع تکرار حادثه ای همچون پلاسکو شویم
قالیباف با بیان اینکه در قوانین دچار مشکل نیستیم افزود: اگر برخی ناکارآمدی ها در مدیریت بحران کشور حل نشود احتمال تکرار حوادثی همچون پلاسکو وجود دارد.محمد باقر قالیباف در سخنانش در جلسه شورای شهر با بیان اینکه ما در قوانین دچار مشکل نیستیم افزود: اگر برخی ناکارآمدی ها در مدیریت بحران کشور حل نشود احتمال تکرار حوادثی همچون پلاسکو وجود دارد.
وی ادامه داد: البته در مقررات، آیین نامه ها و ساختارهای غلط در نظام اداری و اجرایی ناکارآمدی داریم که این در دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی مشهود است به عنوان نمونه بررسی بودجه مدیریت بحران در کل کشور و سپس بررسی جدای آن در تهران ما را بیشتر به این مشکل آشنا می کند.
وی ادامه داد: در شهر تهران برخلاف همه شهرها به طور استثنایی مدیر بحران، طبق قانون شهردار تهران است اما در کل کشور خود مدیریت بحران دچار بحران است و در چنین جا و موضوعی از مردم باید عذرخواهی کنیم و حلالیت بطلبیم و به دلیل اینکه این ناکارآمدی حل نشود بعید نیست دوباره حادثه ای همچون پلاسکو تکرار شود.
شهردار تهران همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون بخش هایی در کشور در حال بررسی حادثه پلاسکو هستند گفت: ما در صلاحیت قضاوت و داوری نیستیم اما اگر قوه قضاییه به نکته ای رسید که جرمی بوده خود برخورد می کند بنابراین در عین حال شورای شهر باید محور بررسی این حادثه باشد تا فقط به دنبال قضاوت نباشیم بلکه اصلاح روندها ، فرآیندها و پیشگیری را پیگیری کنیم که این مهم با تعدد بخش های بررسی و عجله امکان پذیر نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتقاد به شریف زاده مدیر عامل آتش نشانی شهر تهران گفت: می گویند وی آشنایی با این حوزه ندارد در حالیکه که تسهیلات کارشناسی اش مهندسی صنایع ، کارشناسی ارشد هم مدیریت استراتژی است و 75 ماه سابقه فرماندهی در جنگ در حوزه عملیاتی و مهندسی در کارنامه خود دارد.
قالیباف افزود: در مجموعه شهرداری تهران سازمان آتش نشانی بیشترین شباهت را به مراکز نظامی دارد علاوه بر آن شریف زاده چند سال معاون وزیر در دو وزارتخانه بوده و سابقه مدیریتی دارد در عین حال از نظر آمادگی جسمانی فردی شناخته شده در رشته رزمی است.
توضیحات قالیباف درباره زنده بودن افرادی در زیر آوار پلاسکو
شهردار تهران گفت: اگر برخی ناکارآمدی ها در مدیریت بحران کشور حل نشود احتمال تکرار حوادثی همچون پلاسکو وجود دارد.
قالیباف در جلسه شورای شهر گفت: بعضی مطالب یک وقت از جانب عموم مردم گفته می شود و زمانی از جانب افراد شناخته شده که باعث می شود توجه بیشتری بدان جلب شود و فشارهای غیر منطقی بر افراد دست اندرکار وارد شود.
وی با اشاره بحث زنده بودن افرادی در زیر آوار گفت: بر اساس عادتی که از زمان دفاع مقدس داشتم در ابتدای ورود به منطقه حادثه، فرصت ها و تهدیدها را بررسی و در یک بازدید میدانی همه ابعاد را مشاهده کردم.
شهردار تهران افزود: سازه نما پلاسکو به خاطر آهنی بودن پس از آوار در هم تنیده شده بودند و این باعث شد که کار آواربرداری با مشکلاتی روبرو شود.
قالیباف خاطرنشان کرد: برخی به عدم حضور هلی کوپتری که بتواند سازه آهنی را به صورت هوایی و یکجا بلند کند انتقاد کرده بودند که باید بگویم چنین هلی کوپتری ساخته نشده است هلی کوپتری که وجود دارد 23 تن بار را می تواند بلند کند جرثقیل هایی که در محل حضور داشتند کاری از دستشان بر نمی آمد.
وی با بیان سوالی مبنی بر اینکه آیا هلی کوپتر برای آتش نشانی لازم است؟ گفت: احتمالا لازم است و حتما باید به سمت آن رفت ولی نه از جانب شهرداری.
قالیباف گفت: هلی کوپتری با این شرایط باید خلبانی با شش هزار ساعت کار داشته باشد.
وی تأکید کرد: بهترین سازمان برای داشتن این هلی کوپتر امداد، سازمان امداد و نجات است.
قالیباف افزود: از همه جهات ساختمان را شخصا بررسی کردم تا ببینم از کجا می توان به داخل دسترسی داشت اما حرارت موجود در محل حادثه امکان هرگونه امدادی را غیر قابل امکان می کرد.
وی ادامه داد: حفره ای که از کنار بازار کویتی ها باز کردیم باعث شد به کوره آتش بر بخوریم در این شرایط می گویند چند نفر زیر آوار زنده هستند.
شهردار تهران با بیان اینکه مردم در محل حادثه تنها پذیرایی نکردند گفت: افراد زیادی از استانهای مختلف برای کمک رسانی آمدند.
وی اشاره کرد: جامعه مهندسین مپنا، تکنولوژی پلاسما، قرارگاه خاتم النبیا، حوزه نفت از جنوب و حتی از اصفهان همه و همه در حادثه پلاسکو دست در دست هم دادند تا بتوانند هرکاری که از دستشان بر می آید انجام دهند.
قالیباف با انتقاد از افرادی که می گویند در 48 ساعت اول کار کند پیش می رفت افزود: یک لحظه هم کار کند نبود جبهه کاری به علت سازه فلزی در 24 ساعت اولیه در حال بررسی بود ولی در تمام ساعات کار پیش می رفت.
ساخت و نوسازی 70 ایستگاه در مدت10 سال
محمد باقر قالیباف در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران که به موضوع فروریختن ساختمان پلاسکو اختصاص دارد با اشاره به قانون مصوب شهرداری ها در سال 34 مبنی بر رفع حریق و سیل در شهر افزود: در مدت ده سال گذشته 21 ایستگاه آتش نشانی شهر تهران تخریب و سپس نوسازی و 50 ایستگاه دیگر نیز ساخته شده است.
محمدباقر قالیباف در ادامه افزود: قبل از حادثه پلاسکو اخطارهای لازم را به صاحب، مالک، هیات مدیره، مستاجران، وزارت کار و همه مراکز مرتبط داده بودیم.حتی چند مرتبه از ساکنان و فعالان پلاسکو برای آموزش هم دعوت کرده بودیم که چندان هم استقبال نکردند و حداکثر یک مرتبه از میان 600 واحد صنفی این ساختمان، فقط 17 نفر آمده بودند بنابراین ما طبق قانون دیگر باید چه کار می کردیم.
وی گفت: درباره ساختمان علاء الدین در کمیسیون ماده 100 اقدام کردیم و در ادامه، کار منجر به اصلاح بخشی از ساختمان برای رفع حریق احتمالی شد اما پس از مدتی آتش سوزی صورت گرفت که اگر اصلاح قبلی صورت نمی گرفت آتش به قسمت های بیشتری سرایت می کرد و حادثه ای جدی پیش می آمد.
قالیباف با بیان اینکه در شهر تهران هم اکنون 19 هزار آتش نشان داوطلب آموزش دیده آماده بکارگیری در زمان مورد نیاز داریم، افزود: پیش از این تعداد آتش نشانان اصلی سازمان آتش نشانی 2 هزار و 865 نفر بود که با حمایت های لازم هم اکنون به 4 هزار و 885 آتش نشان رسیده است.
وی با بیان اینکه براساس معیارهای درست در شهر تهران باید در هر 10 و 7 دهم کیلومترمربع یک ایستگاه باشد، تاکید کرد: باتوجه به شرایط خاص شهر و مشکلات ترافیکی اقداماتی در این باره صورت گرفت به گونه ای که هم اکنون در هر 6 و 3 دهم کیلومترمربع شهر یک ایستگاه آتش نشانی فعال است بنابراین نگاه ما به آتش نشانی و ایمنی نگاهی روندی بوده نه لحظه ای.
شهردار تهران در ادامه بودجه آتش نشانی را در سال 84 ، شانزده و هفت دهم میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم در سال 94 به 140 میلیارد تومان رسید و علاوه بر آن خودروها و تجهیزات هم به روز شدند و مرکز آموزش آتش نشانان در منطقه صالح آباد نیز اکنون به عنوان یکی از بهترین مراکز آموزش آتش نشانان در سطح معیارهای جهانی به شمار می رود.
قالیباف افزود: آمارها نشان می دهد آتش سوزی ها در بخش ضایعات بالا رفته و طی سالهای اخیر 5 برابر افزایش پیدا کرده است اما ما در حریق خودرو شاهد کاهش 6 درصدی بودیم به ویژه اینکه به همه رانندگان تاکسی کپسول آتش نشانی برای رفع حریق احتمالی داده و آنها را نیز آموزش داده ایم.
وی با تاکید بر اینکه همیشه از نظر بودجه ای هم به آتش نشانی توجه ویژه ای داشته ایم، گفت: به عنوان نمونه رشد بودجه شهرداری در سال 94 ، 8 درصد اما آتش نشانی 34 درصد بوده علاوه بر آن بودجه شهرداری در سال 95 افزایش 3،8 درصدی داشته اما آتش نشانی رشدش 15 درصد بوده است و در نهایت برای سال 96 برای بودجه شهرداری رشد 3،6 درصدی اما برای آتش نشانی رشد 18،8 درصدی درنظر گرفته شده است. ما در سال 84 حدود 70 ایستگاه آتش نشانی داشتیم که 21 ایستگاه بهیچوجه کیفیت لازم را نداشتند و بلافاصله طی چند سال این 21 ایستگاه را تخریب و سپس نوسازی کردیم علاوه بر آن برای رفع نیاز شهر در مناطق مختلف 50 ایستگاه جدید نیز ساختیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون 123 ایستگاه آتش نشانی به صورت شبانه روز در شهر تهران فعال است گفت: پیش از این در ایستگاه ها 280خودرو با متوسط عمر 18 سال وجود داشت که با اقدامات صورت گرفته تعداد خودروهای عملیاتی به 930 دستگاه و متوسط عمر آنها نیز به 6 سال رسیده است.
قالیباف با قرائت بخش هایی از قانون درباره ایمنی در شهر گفت: در این زمینه هم وزارت کار و هم سازمان نظام مهندسی و هم سازمان نظام صنفی و هم شهرداری ها هر کدام مسئولیت مشخصی دارند و ما در این باره چندان کمبود قانون نداریم مگر اینکه در جاهایی نیاز به اصلاح قانون باشد.
وی درعین حال خاطر نشان کرد:البته برای اجرای این قوانین هم ممکن است نیاز به قوانین جدید در حوزه مدیریت و نظارت داشته باشیم.
قالیباف در ادامه با یادآوری قانون 1334 شهرداری ها درباره رفع خطر سیل یادآور شد: زیر کوهها و ورودی شهر چندین حوضچه بزرگ ساخته شده و علاوه بر آن صدها کیلومتر کانال و تونل برای جمع آوری و هدایت آبهای سطحی نیز به سرانجام رسیده است.
وی تصریح کرد: پیش از این در هر بارندگی شدید داخل شهر تهران هزار و 800 نقطه دچار آبگرفتگی می شد اما با اقدامات صورت گرفته اکنون این نقاط ، حداکثر به 150 نقطه هنگام بارندگی های شدید می رسد.
در مقابل هر حادثه ای باید احساس مسئولیت کنیم
شهردار تهران گفت: از همه دستگاه ها و سازمان های دولتی، غیردولتی و مردمی که نمادی از همکاری همه دستگاه ها و مردم را در حادثه پلاسکو نشان دادند قدردانی می کنم.
قالیباف خاطرنشان کرد: مطالب را در دو بخش ارائه خواهم داد؛ یک بخش شهرداری و مسئولیتی که بنده در شهر تهران دارم و بحث دیگر مدیریت بحران در شهر تهران است که مطالبی پیرامون این موضوع ارائه خواهم داد.
شهردار تهران با بیان اینکه برخی سؤالی مطرح می کنند مبنی بر اینکه چرا زودتر به این موضوع پرداخته نشده است، تصریح کرد: همگی پیام گوهربار رهبری را دریافت کردیم. ایشان در پیام اول بیان کردند که تا حادثه را جمع نکردید به موضوعات دیگری نپردازید؛ از رهبری پیرامون دو پیام مؤثر و راهگشا و همچنین زیارت قبور شهدا از سوی ایشان تقدیر می کنم.
وی ادامه داد: به هر حال تا روز چهارشنبه که مراسم ختم شهدای آتش نشان برگزار شد درگیر این موضوع بودیم و این اولین جلسه ای است که پس از حادثه برگزار شد و من از دعوت شورای شهر استقبال کردم.
قالیباف در ادامه گفت: همه ما دو مسئولیت داریم؛ یک مسئولیت براساس قوانین و مقررات است که قانون برای هر دستگاه مسئولیتی درنظر گرفته و در آن جایگاه باید پاسخگو باشد.
جلسه نوبت عصر امروز شورای شهر تهران پیش آغاز شد.
جلسه علنی امروز شورا به ریاست چمران و اعضای شورای اسلامی شهر درخصوص
حادثه پلاسکو برگزار شده است.پرسش اعضای شورا و پاسخ شهردار دستور اصلی
نوبت عصر شورای شهر قرار دارد.
از مسائل حاشیه ای بپرهیزید
رئیس شورای اسلامی شهر تهران خطاب به برخی اعضای شورای شهر گفت: باید از ورود به مسائل حاشیه ای و فرعی پرهیز کرد و به اصل ماجرای حادثه پلاسکو پرداخت.
مهدی چمران درباره حادثه پلاسکو افزود: ما باید بتوانیم مسائل را بر اساس قانون حل کنیم نه اینکه مدام به بحث های حاشیه ای بپردازیم که چنین نگاهی نفعی ندارد.
وی گفت: در روز حادثه فرو ریختگی پلاسکو همزمان 114 آتش سوزی در شهر تهران رخ داده بود و حریق اطفا شده بود علاوه بر آن 254 مأموریت را در آن روز آتش نشانی در سراسر تهران مدیریت کرد و به سرانجام رساند بنابر این نمی توان گفت که چرا رئیس سازمان آتش نشانی در لحظه حادثه در پلاسکو نبوده البته به طور طبیعی اگر موضوع حریق گسترده تر شود طبیعتاً مسئولان بالاتر می آیند و رئیس آتش نشانی و یا شهردار هم حاضر می شود اما اینکه با مأموریت های بسیار زیاد در یک روز حتماً بگوییم چرا رئیس آتش نشانی در پلاسکو نبوده است چندان منطقی نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: اگر واقعاً مشکل از آموزش ، تجهیزات و نیروی انسانی است می توان با برنامه و مصوبه آن را تأمین کرد اما به نظر می رسد متأسفانه برخی صحبت هایی در حادثه پلاسکو گفته شد که دشمنان به دروغ به آن دامن زدند.
چمران با بیان یک مثال گفت: در فضای مجازی منتشر شده بود که یکی از آتش نشانان به خانواده خود پیام می دهد که ما زیر آوار هستیم آب و نان و عدسی برای یک هفته داریم نگران نباشیم زنده بیرون می آییم اما بعدها مشخص شد که چنین موضوعی از اساس کذب است.
وی تاکید کرد: باید به مسائل اصلی و اساسی در این حادثه پرداخت و احساسات و نگاه های سیاسی را کنار گذاشت.
اقبال شاکری: شورا باید محور کار باشد
عضو شورای شهر گفت: در حال حاضر 3 هزار ساختمان ناایمن در شهر داریم که باید به آنها توجه کرد.
اقبال شاکری در جلسه بعدازظهر شورای شهر افزود: نظارت بر استاندارد بودن وسایل ایمنی و فقدان بازرسی از امکانات از جمله موضوعاتی بود که در ایمنی شهر به آن توجه نشده است.
وی با اشاره به صحبت های برخی از اعضای شورا درباره استعفا یا عذرخواهی شهردار تهران گفت: برای کسانی حیا کن - رها کن راه می اندازند که در یک مسابقه فوتبال یک ساعت و نیم در زمین هستند ، نه برای ما که چهار سال داریم کار می کنیم ، مشاور داریم و مسائل را بررسی می کنیم.
شاکری با انتقاد مدیریت بحران در دستگاه های اجرایی افزود: مدیریت بحران در دستگاه های اجرایی کشور کساد است ؛ آنهایی که در پلاسکو آمدند از روی غرور ملی آمدند.
پیرهادی:کسانی باید استعفا دهند که قانون مدیریت بحران را درست اجرا نکردند
محسن پیرهادی در جلسه امروز بعد از ظهر شورای شهر به تناقض های صحبت برخی از اعضای شورا اشاره کرد و گفت: برخی می گویند اگر در جایی بحرانی داشتیم مطمئنا آقای قالیباف را می آوردیم و در جایی دیگر می گویند آتش نشانی پول و تجهیزات ندارد در حالیکه گفته شد در 10 سال گذشته 70 درصد رشد داشته است.
این عضو شورا با اشاره به انتخاب شهردار تهران در چهار سال قبل افزود: برخی از افراد اصلاح طلب شورا ، بعد از انتخاب آقای قالیباف گفتند قائل به این هستیم که توانایی وی از شخص رقیبش بیشتر است که اگر اجازه بدهند نامشان را نیز می گویم.
وی ادامه داد: امروز به نقطه ای رسیده ایم که این شخص را (قالیباف) نقد می کنیم چون چوب سیاسی شما این است.
پیرهادی خاطرنشان کرد: اما چه کسی باید استعفا دهد، کسانی که قانون مدیریت بحران را درست اجرا نکردند. وی افزود : کسانی باید استعفا کنند که در همان شورای سوم زبانشان گرفته بود یا قلمشان شکسته بود و صدایشان در نیامد ولی امروز گویا منفعت آنها در نون به نرخ روز خوردن است.
این عضو شورای شهر ادامه داد: کسانی باید عذرخواهی کنند که جان مردم و شهدا را ابزار سیاسی کردند.
وی با اشاره به شهردار تهران گفت: این فرد جانش را برای مردمانش از 20 سالگی در کف دست گذاشته است ولی فشارهای سیاسی و باطل نباید کاری کند که وی سر خم بیاورد.
پیرهادی گفت: قالیباف می گوید حرف مرد دوتاست که اگر اشتباه کردم، می گویم اشتباه کردم.
وی با اشاره به صحبت برخی از اعضای شورای شهر گفت: صحبت از غرور کردید، کسی مغرور است که از چند قدمی محل حادثه پلاسکو با ماشین می گذرد و زاویه دوربینش را به گونه ای تنظیم می کند که بگوید من هم در حادثه پلاسکو بوده ام.
پیر هادی ادامه داد: آقای قالیباف 9 شبانه روز خانه نرفت و معاونین دیگرش همچون آقای حسینی از مراسم تشییع پیکر پدرشان مستقیم به حادثه پلاسکو آمد؛ وجدان خود را قاضی کنید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی گفتند آیا این شخصیت (قالیباف) می تواند این شهر را اداره کند این چوب جای دیگری سر خودتان فرود می آید.
وی گفت: مردم آنچه شما سیاسی می بینید نمی گویند ، که این را توانستیم در مراسم خاکسپاری شهدای آتش نشان دهید.
محسن سرخو: قالیباف در سخنانش درباره آتش نشانان اشاره ای به این مصوبات نکرد
محسن سرخو در جلسه عصر شورای شهر خطاب به قالیباف شهردار تهران افزود:
انتظار داشتیم جان همکاران آتش نشان خود را حفظ کنید تا جان مردم هم حفظ
شود.
وی ادامه داد: شورای شهر برای استفاده از ناوگان هوایی در آتش
نشانی مصوباتی را گذرانده اما شما کاری برای تامین بالگرد و همچنین خلبانان
مورد نیاز نکرده اید.
سرخو یادآور شد: شورای شهر در سال 94 فقط به آتش
نشانی، اجازه استخدام نیروهای جدید داده بود اما کاری در این باره صورت
نگرفته است درحالیکه ما انتظار داشتیم بعد از حادثه خیابان جمهوری اقدامات
جدی صورت گیرد.
مسجدجامعی: نقص ها و ضعف های حادثه پلاسکو قابل انکار نیست
احمد
مسجدجامعی در جلسه عصر شورای شهر درباره حادثه پلاسکو افزود: وقتی مدیریت
اصلی آتش نشانی به فردی غیر از آتش نشان سپرده می شود و اعتبارات لازم هم
به آتش نشانی تعلق نمی گیرد و چند نفر در محل حادثه صحنه گردان می شوند
انتظار چنین حوادث و ضعف در مدیریت دور از ذهن نیست.
وی با بیان اینکه
پیش از این در جلسات شورای شهر درباره افزایش تلفات آتش نشانان در عملیات
امدادها هشدار داده بودم خاطر نشان کرد: وضعیت به گونه ای است که آمار
تلفات آتش نشانان در 2 و نیم سال گذشته بیشتر از تعداد تلفات آتش نشانان در
دوره هشت سال دفاع مقدس شهر تهران بوده است.
مسجدجامعی گفت: ما برای
کار تخصصی آتش نشانی مدیر تخصصی می خواهیم و اگر فردی چنین تخصصی نداشته
باشد و باتجربه باشد این ضعف همچنان پابرجاست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در پایان بر ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب به منظور بررسی جامع حادثه پلاسکو تاکید کرد.
دانشور: کمیته حقیقت یاب ابعاد حادثه پلاسکو را بررسی کند
عضو شورای اسلامی شهرتهران گفت :کمیته حقیقت یاب ابعاد حادثه پلاسکو را بررسی کند.
فاطمه
دانشور در جلسه بعدازظهر شورا درباره گزارش امروز قالیباف پیرامون قوانین،
انتقاد کرد و افزود: تصاویری که در جلسه صبح نشان داده شد ضد و نقیض بود.
دانشور گفت: اگر وزیر قصور کرده آقای شهردار شما چه کاری انجام داده اید؟.
وی
در سئوالی خطاب به قالیباف شهردار تهران خاطرنشان کرد : در حادثه بعد از
پلاسکو چه کاری انجام می دهید که در این حادثه انجام نداده اید؟
حکیمی پور: ناهماهنگی در مدیریت بحران در حادثه پلاسکو مشهود بود
عضو شورای شهر در جلسه نوبت عصر امروز شورای شهر با اشاره به صحبت برخی از افراد مبنی بر اینکه درخصوص حادثه پلاسکو باید از وزرا و دیگر مسئولان نیز برای پاسخگویی دعوت شود افزود: پرسش از وزرا از اختیارات ما نیست و این کار را باید مجلس انجام دهد ولی در کمیته حقیقت یاب می شود مسئولان بیایند و پاسخگو باشند.
حکیمی پور درباره ناهماهنگی در مدیریت بحران حادثه پلاسکو گفت: در این باره همین بس که ساعت 10 صبح شبکه خبر بدنبال رئیس سازمان بحران می گشت و او را پیدا نمی کرد.
وی در ادامه به ارائه گزارش مازیار حسینی نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از ناهماهنگی ها ، گزارش از سوی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بود در صورتی که در این موضوع رئیس سازمان بحران باید گزارش می داد که این نیز از سوء تدبیر است.
این عضو شورا با اشاره به بازدید خود در سال 94 از سازمان مدیریت بحران گفت: جایی که در سازمان مدیریت بحران اتاق کنترل بحران است دور میز، اسامی سازمان هایی که باید حضور داشته باشند نوشته بود ولی کسی پشت میز نبود که این یکی از تذکراتی بوده که بنده به شهرداری دادم و پاسخ نگرفتم.
حکیمی پور گفت: بی توجهی به پایگاه های بحران باعث می شود تا در زلزله 6 ریشتری پوشش زیر 10 درصدی داشته باشیم.
محمدباقر
قالیباف شهردار تهران نیز از صبح امروز در جلسه حضور داشته و گزارش جامعی
درخصوص حادثه پلاسکو ایراد کرده است و در نوبت عصر جلسه شورای شهر اعضای
شورا پرسش های خود را در زمینه های مختلف حادثه پلاسکو بیان می کنند.
قالیباف و همه معاونان شهردار در جلسه حضور دارند و حضور چشمگیر و زیاد اصحاب رسانه نیز از دیگر ویژگی های جلسه امروز است.
جلسه امروز شورای شهر تا ساعت 17 امروز ادامه خواهد داشت.
بر اساس درخواست اعضای شورای اسلامی شهر تهران جلسه عصر این شورا که
همچنان به بررسی حادثه پلاسکو خواهد پرداخت تا ساعت 17 ادامه خواهد داشت .
حضور شهردار تهران در این جلسه و ارایه گزارش درخصوص ابعاد مختلف حادثه پلاسکو اصلی ترین برنامه امروز شورای شهر است.
جلسات
یکشنبه های شورای شهر به صورت غیرعلنی و بدون حضور خبرنگاران برگزار می
شود اما به علت حضور شهردار تهران و ارایه گزارش درخصوص حادثه پلاسکو اعلام
شده است که جلسه امروز شورای شهر به صورت علنی و با حضور خبرنگاران برگزار
می شود.
معاونان شهردار، عبداللهی، مازیارحسینی، جاوید، پشمچی زاده در جلسه شورای شهر حضور دارند.
شهردار تهران گفت: مسئولیت دیگر مسئولیت اجتماعی است که همه نسبت به آن مسئولیم و در مقابل هر حادثه ای در هر جا باید احساس مسئولیت و وظیفه کنیم.
وی تأکید کرد: باید دقت داشته باشیم که این دو مسئولیت نافی هم نباشد.
قالیباف گفت: در ادامه بحث ابتدا توضیحات خود را درباره ساختمان پلاسکو مطرح خواهم کرد و در موضوع بعدی اشاره ای به بحث مدیریت بحران و مسائل ایمنی در شهر خواهم داشت.
گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره حادثه پلاسکو
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره ابعاد فنی حادثه پلاسکو در جلسه شورای شهر تهران توضیحاتی را ارائه داد.
مازیار
حسینی با حضور در جلسه شورای اسلامی شهر تهران درباره بحث فنی حادثه
پلاسکو افزود: در سال 1341 ساختمان پلاسکو در 17 طبقه ساخته شده است.
وی
با بیان اینکه در روز پنجشنبه 30 دی ماه ساعت 7:58 دقیقه اعلام حریق به
مرکز فرماندهی آتشنشانی میشود گفت: به وسیله نوارهای ضبط شده بررسیهای
لازم در 16 ثانیه انجام شده و در ابتدا 3 ایستگاه به محل حادثه اعزام
میشوند که حدود 2 دقیقه زمان رسیدن ایستگاهها به محل حادثه بوده است.
حسینی افزود: حریق از ضلع شمال غربی در طبقه 10-12 شروع شده است و آتشنشانان از داخل و بیرون عملیات لازم را آغاز میکنند.
وی
با اشاره به اینکه با رسیدن به بالابرها در محل حادثه حریق از بیرون اطفاء
و نیروهای دیگر نیز از داخل وارد عملیات و اطفاء حریق میشوند گفت: در
مرحله اول، حریق در ساعت 9:30 فروکش میکند تا طبقه نهم، مردم برای خارج
کردن اسناد خود وارد ساختمان میشوند و نیروهای آتشنشانی برای تخلیه
ساختمان از حضور مردم اقدام میکنند.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: به
جای آب از فوم و کف استفاده شده است و برای حریق جامدات، بهترین مایع برای
اطفا آب است که البته نیروهای آتشنشانی تخصص لازم را در این زمینه دارند و
بهترین روشی که برای اطفای حریق و کاهش دما وجود داشته را استفاده
کردهاند.
وی گفت: در ساعت 9 مجدداً حریق از طبقات بالاتر آغاز میشود.
ساختمان پلاسکو براساس مقررات امریکایی ساخته شده و این ساختمان به شدت در
مقابل حریق آسیبپذیر بوده است.
حسینی افزود: نکته مهم اینست که مردم
وکسبه در طبقات بالا در پلاسکو برای جمع اوری مدارک حضور پیدا کردند که این
خود کار را سخت می کرد.
وی گفت: نیروی انتظامی و سازمان آتشنشانی شهر تهران تلاش بسیاری برای خروج مردم از داخل ساختمان داشتند.
حسینی
افزود: نهایتاً این ساختمان بلندمرتبه ریزش و تبدیل به یک ساختمان 2 تا 3
طبقه شد که تبدیل به یک کوهی از آتش بود که تا روز جمعه آتش در زیر این
آوار وجود داشت.
وی با اشاره به اینکه در 3 شیفت کاری نسبت به
آواربرداری اقدام میشد، گفت: حرارت بسیار بالا باعث شده بود که حجم
آهنالات در هم تنیده شود.
حسینی افزود: حدود 25 نفر از آتشنشانان از
طریق پلهها خارج شدند؛ از طبقه پنجم به بالا پلهها از یک طرف نبوده است و
ریزشهای اولیه راهپله موجب شده بود که بعضی از نیروهای آتشنشانی گرفتار
شوند.
وی با بیان اینکه در ساعت 11:05 دقیقه تخلیه ساختمان پلاسکو
اعلام شد خاطرنشان کرد: ساعت حدود 11:30 دقیقه ساختمان کاملاً تخریب شده
بود و در دقایق اولیه شهردار تهران و دیگر دستگاههای ذیربط در محل حادثه
حضور داشتند و امکانات و تجهیزات مشخص نیز وارد شده بود.
معاون شهردار
تهران ادامه داد: امکانات و تجهیزات لازم بیش از نیاز نیز وجود داشته بود و
عملیات آواربرداری با استفاده از تجهیزات عمرانی آغاز شد. با کمک پلیس
راهنمایی و رانندگی تغییر خطوط ترافیکی در محدوده انجام شد.
حسینی گفت: افراد مختلف از جمله معاون اول رئیس جمهور و دیگر دستگاههای ذیربط در محل حادثه حضور پیدا میکردند.
وی گفت: در ابتدا برای ورود به موتورخانه ساختمان تونلهایی زده شد که البته بعضی از اطلاعات وارده غلط بود.
حسینی افزود: آهن در 1100 تا 1300 درجه ذوب میشود؛ آهنهای حادثه پلاسکو نیز ذوب شده بودند و این موضوع مشهود بود.
وی
با اشاره به اطلاعاتی که برخی داده بودند که افرادی اینجا زنده هستند،
تلاش بیشتری برای نجات این افراد انجام دادیم ولی از مسیرهایی که به داخل
موتورخانه رسیدیم نهایتاً جسد 4 نفر از افرادی که در آنجا بودند کشف و
بیرون آورده شد و اینها در لحظات اول با برخورد آوار از بین رفته بودند.
حسینی افزود: سگهای زندهیاب و جسدیاب نیز به کمک آمده بودند و در این حادثه نیز تاثیرگذار بوده است.
وی گفت: شیرهای آتشنشانی در سطح محلات کمک کرد که نسبت به اطفاء حریق خیلی سریعتر اقدام کنیم.
حسینی اضافه کرد: در حادثه پلاسکو کاملاً آهن و بتن در هم تنیده شده بود.
وی گفت: مردم به صورت داوطلبانه با تهیه غذاهای مختلف به کمک آتشنشانان آمده بودند و این نشانه عزم ملی است.
طلایی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در تذکر خود با اشاره به پایان یافتن مرحله نخست حادثه پلاسکو گفت: هرچند این حادثه بسیار تلخ بود اما این فرصتی است تا شورای شهر موضوع را در ابعاد گوناگون بررسی و با رویکرد پیشگیری از تکرار این گونه حوادث اقدام کند.
وی همچنین از رسانه ها، خبرنگاران و خبرگزاری ها و نیز رسانه ملی از پوشش سریع و کامل این حادثه تشکر کرد.
تندگویان عضو دیگر شورا با تقدیر از فداکاری آتش نشانان در حادثه پلاسکو از رئیس جلسه خواست باتوجه به حضور شهردار تهران در جلسه امروز ترتیبی اتخاذ شود که همه نمایندگان بتوانند از شهردار تهران سوال کنند نه اینکه فقط شهردار سخنرانی کند تا جلسه تمام شود.
دنیامالی عضو دیگر شورا نیز در تذکری گفت: هنوز هم مشخص نیست که مسئول ایمنی شهر کیست و از همه دستگاه های دولتی و مدیریت شهری خواست نگذارند فضای ایجادشده پس از حادثه پلاسکو به فراموشی سپرده شود و از حادثه پلاسکو پند گرفته و نسبت به ایمنی شهر جدی تر وارد عمل شوند.
همچنین بررسی یک فوریت طرح الحاق یک تبصره به مصوبه تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا(س) نیز در جلسه امروز بررسی خواهد شد.
چمران گفت: به درخواست اعضا جلسه امروز شورای شهر بعدازظهر امروز تا عصر هم بصورت علنی ادامه خواهد یافت.
مقصر حادثه پلاسکو، شورای شهر است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حادثه پلاسکو تقصیر را به گردن شهردار نیندازید مقصر اصلی اعضای شورای شهر هستند.
حقانی درباره حادثه پلاسکو افزود: اعضای شورای شهر باید در قبال این حادثه استعفا دهند و اگر همه 30 عضو استعفا کنند من هم به عنوان نفر 31 استعفا خواهم کرد.
وی افزود: نباید به راحتی از موضوع پلاسکو گذشت پلاسکو کوه یخی بود که نشانه های زیادی از مسائل ایمنی در تهران 640 کیلومتر مربعی دارد.
عضو شورا با قدردانی از پیام مقام معظم رهبری درباره آتش نشانان به ویژه پیام نخست ایشان گفت: اگر پیام نخست مقام معظم رهبری نبود باور کنیم که مسائل اینگونه پیش نمی رفت.
حقانی گفت: ما نباید درباره پلمپ نشدن پلاسکو بهانه بیاوریم چراکه قانون ما را مکلف به این کار کرده بود و باید آن را عملیاتی می کردیم.
ضرورت توجه به خانواده های شهدای آتش نشان و کسبه پلاسکو
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: بنیاد شهید و شهرداری تهران باید برای خانواده شهدای آتش نشان و کسبه زیان دیده پلاسکو اقداماتی صورت دهند تا آنها بیش از این رنج نکشند.
قناعتی در جلسه عصر شورای اسلامی شهر تهران افزود: در این حادثه خانواده های بسیاری داغدار شده و علاوه بر آن صدها کسبه شغل خود را هم از دست داده اند که حتی تصور آن هم مشکل است بنابر این باید به آنها واقعاً کمک کنیم.
وی گفت: اگر کمیسیون سلامت شورا مدعی است که درباره ایمنی به شهرداری تذکراتی درباره پلاسکو یا مکان های دیگر داده است باید این موضوع را پیگیری می کرد و حتی سوال از شهرداری را جدی می گرفت و شهردار را به شورا می کشاند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد : پرسش اینجاست که اگر در حادثه پلاسکو و قبل از آن کارشکنی هایی صورت گرفته کمیسیون سلامت که برخی اعضای آن اکنون مدعی هستند به وظایف خود به درستی عمل کرده اند یا خیر؟
قناعتی تاکید کرد : ما نباید مسائل شهری و اینچنین حوادثی را آویخته به مباحث سیاسی کنیم چرا که نتیجه ای در حفظ ایمنی و ارتقای حفاظت از شهر در برابر حوادث تأثیری ندارد.
برخی سخنان اعضای شورا درباره پلاسکو مغالطه بود
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: سخنان برخی اعضای شورا درباره حادثه پلاسکو مغالطه بود.
عباس جدیدی در جلسه عصر شورای شهر تهران درباره حادثه پلاسکو افزود: بهترین عذرخواهی از مردم این است که با صحبت های مخملی دعوا راه نیندازیم و به واقعیت ماجرا بپردازیم.
وی تاکید کرد: ما باید برای حل مشکلات مردم و بهتر شدن رفاه آنان و ایمنی شهر کار کنیم و سخنان ما برای آنها پل باشد نه دیوار.
عضو شورا ادامه داد: ما نمایندگان مردم و شورای شهریم نه شهرداری، وظیفه ما نیز حمایت از منافع مردم است.
جلسه علنی شورای شهر تهران در نوبت صبح پایان یافت
خبرنگاران در جلسه امروز شورا حضوری پر شمار دارند.
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم
حتما از مردم عذرخواهی می کنم