ترویج ذائقه ایرانی در نخستین جشنواره سفره ایرانی
جشنواره سفره ایرانی، نخستین بار در سالن تربیت بدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور استادان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ برای حضور در این جشنواره 36 گروه 2 تا 4 نفره ثبت نام کرده بودند که البته با انصراف برخی گروه ها، 30 گروه در این مسابقه شرکت کردند.
شرکت کنندگان باید پیش غذا، غذای اصلی و دسر را از قبل آماده می کردند و در محل مسابقات فقط تزئینات را انجام می دادند.
وقتی وارد سالن مسابقات شدیم تکاپوی شرکت کننده ها برای تزیین غذا و میزها، نور شمع و طراوت گل های زیبای روی میزها، تنوع و عطر غذاهای سنتی ایرانی، دسر ها و پیش غذاهای رنگارنگ توجه ما را به خود جلب کرد.
البته حضور دانشجویان پسر در این جشنواره نیز از مواردی بود که جالب به نظر می رسید.
با مدیر مجموعه هنر آشپزی که مصاحبه کردیم گفت: در نخستین جشنواره سفره ایرانی، بیشترین امتیاز به غذاهای سنتی تعلق می گیرد.
ناصر زحمتکش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نخستین جشنواره سفره ایرانی افزود: من از دانشجوهای قدیمی دانشگاه پلی تکنیک بودم و الان به عنوان داور اینجا حضور دارم.
وی با بیان اینکه در نخستین دوره برگزاری جشنواره سطح مسابقه خیلی مهم نیست گفت: مهم حال و هوای خوبی است که با برپایی این جشنواره میان دانشجوها ایجاد شده است.
زحمتکش با اشاره به اینکه هم اکنون داوری را شروع کرده ایم و غذاهای میز دوم را از 28 میز مورد ارزیابی قرار داده ایم افزود: الان برای قضاوت سطح مسابقات زود است و باید غذاهای بیشتری را ارزیابی کنیم.
وی ادامه داد: به خاطر امتیاز بالای غذای سنتی، مشاهده می کنیم اغلب دانشجویان غذاهای سنتی تهیه کرده اند.
داوری این جشنواره به عهده چهار نفر بود و ما با یکی دیگر از داوران نیز مصاحبه کردیم.
سردبیر مجله هنر آشپزی با ابراز خرسندی از سطح خوب مسابقات گفت: باید در نظر داشته باشیم دانشجوها در شرایط سخت و در خوابگاه، غذاها را پخته اند.
رزینا شمس با بیان اینکه در زمینه طعم، مزه و بو داوری می کنم افزود: برخی ازآقایان غذاهای بسیارخوش طعمی تدارک دیده اند.
با مریم قاسمی کارمند بازنشسته دانشگاه صنعتی امیرکبیر صحبت کردیم که می گفت: برای غذای اصلی ته چین مرغ، پیش غذا بادمجان حصیری و دسر کاپ کیک آناناس را تهیه کرده است.
وی درباره این جشنواره ابراز خشنودی کرد و افزود: شرکت کننده ها در این مسابقه خود را به چالش کشیدند و خود را محک زدند.
خانم قاسمی نقطه قوت این نمایشگاه را احیای دوباره غذاهای سنتی برشمرد.
همچنین درحاشیه این جشنواره با ناهید معلوندی کارشناس ارشد مهندسی صنایع با اشاره به اینکه کمه جوش و زرشک پلو تهیه کرده است گفت: معمولاً کَمه جوش با کَل جوش اشتباه گرفته می شود.
وی افزود: کَل جوش با کشک درست می شود اما کَمه جوش با مشک و پوست و ... بیشتر در سمنان و سبزوار تهیه می شود.
معلوندی با ابراز ناخرسندی از نبود سطح یکسان در برگزاری مسابقات افزود: غذای من که دانشجو هستم و در خوابگاه و با امکانات خیلی کم آنرا تهیه کرده ام با غذای کارمندان سنجیده می شود در حالی که در شرایط یکسان نبوده ایم و باید مسابقات با شرایط یکسان برگزار شود.
با گروه 3 نفره ای از کارمندان نیز صحبت کردم که کوفته تبریزی و خاگینه تبریزی تهیه کرده بودند.
روی میز دیگری رفتم و با محیا حیدری دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک صحبت کردم که این گروه دو نفره قَلیه ماهی تدارک دیده بودند.
وی با بیان اینکه طبیعی است که در برگزاری نخستین دوره از جشنواره برخی معایب وجود داشته باشد گفت: نکته مثبت این جشنواره ایجاد حس همکاری، نشاط و سرگرمی میان دانشجویان است.
در ادامه معاون مدیر کل فرهنگی و اجتماعی امیرکبیر با بیان این اینکه ایده اولیه جشنواره برای کاهش گرایش دانشجویان به غذاهای حاضری و آماده است که برای سلامتی بسیار مضر هستند افزود: افراد به دلیل مشغله درسی و کاری به غذاهای آماده علاقه وافری پیدا کرده اند.
اباذر ضیائی با اشاره به اینکه ما نمی خواهیم گرایش به فست فودها بیش از این ادامه پیدا کند و به سلامتی جوانان آسیب وارد کند گفت: با برگزاری این جشنواره می خواهیم این فرهنگ استفاده از غذاهای سنتی را دوباره احیاء کنیم.
قرار است دومین جشنواره سفره ایرانی سال آینده میان دانشگاه های شهر تهران و در ابعاد گسترده تر برگزار شود.