خراسان شمالی
عشایر؛ تولیدکننده هشت درصد گوشت قرمز
300میلیون تومان اعتبار بلاعوض از محل سفر رهبری برای خدمت رسانی و حمایت از توانمندی های عشایر استان اختصاص یافت
سالانه هفت هزار و 500 تن گوشت قرمز در خراسان شمالی تولید می شود .
به گزارش اخبار استانهای
خبرگزاری صداوسیما ، سرپرست
اداره کل امور عشایری استان در نشست خبری با اعلام تولید هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور در این استان گفت: سالانه بیش از هفت هزار و 500 تن گوشت قرمز در خراسان شمالی تولید می شود. آقای قلی پور افزود: به طور میانگین هر خانوار عشایری خراسان شمالی 180 راس دام سبک دارد، در حالی که به طور متوسط، هر خانوار عشایری کشور از 130 راس دام برخوردار است.
وی با بیان اینکه 30 درصد صنایع دستی استان را نیز عشایر تولید می کنند گفت: 300میلیون تومان اعتبار بلاعوض از محل سفر رهبری برای خدمت رسانی و حمایت از توانمندی های عشایر استان اختصاص یافت.
قلی پور افزود: عشایر استان 10 هزار متر مربع انواع صنایع دستی همچون سفره کردی، جاجیم، کیف، کفش و فرش کردی تولید کردند.
وی گفت: هزار و 190تن پشم، شش هزار و 634 تن شیر و 605 تن روغن از محصولات عشایر این استان است.
سرپرست اداره کل امور عشایری خراسان شمالی از بهره برداری 12طرح عمرانی خدماتی عشایری با هزینه 2 میلیارد تومان در دهه فجر خبر داد و افزود: از جمله این طرح ها بهسازی چشمه ها، تأمین آب شرب خانوارهای عشایری و مرمت محل چادرهای آنان است و همچنین دهه مبارک فجر، خدمات رایگان پزشکی و دامپزشکی انجام می شود.
قلی پور با اشاره به تامین آب، جدول کشی و اجرای بند خاکی اسفراین در میاندشت افزود: اجرای این بند با 95درصد پیشرفت، قابلیت آبیاری 400 هکتار زمین و ایجاد اشتغال را دارد.
خراسان شمالی دارای پنج هزار خانوار عشایری با 30هزار و 647نفر است که سه درصد از جمعیت استان را تشکیل می دهد.