ضرورت همراهی والدین در مسواک زدن کودکان تا 8 سالگی
جراح و دندانپزشک گفت: با توجه به اینکه کودکان توانایی مسواک زدن کامل دندان های خود را ندارند ضرورت دارد تا سن 8 سالگی والدین در زدن مسواک کودک خود را همراهی کنند.
دکتر لیلا صدقی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: مسواک زدن کودک باید توسط والدین با رویش نخستین دندان شیری آغاز شود که معمولاً از 6 تا 9 ماهگی در کودکان رخ می دهد.
وی گفت: این مسواک زدن باید به صورت دوبار در روز و از طریق مسواک انگشتی انجام شود و بهترین زمان برای کودک شیرخوار پس از آخرین وعده شیر خوردن کودک است.
صدقی با بیان اینکه بهترین روش برای مسواک زدن کودک افقی است افزود: مسواک زدن باید به گونه ای انجام شود که جرم دندان های کودک برداشته شود.
صدقی با بیان اینکه برای سهولت مسواک زدن کودکان زیر 2 سال بهتر است مادر کودک را روی پای خود نشانده تا برای مسواک زدن مسلط باشد گفت: البته باید به علاقه کودک برای مسواک زدن هم دقت شود تا موجب دلزدگی او در آینده نشود.
این جراح و دندانپزشک افزود: بهتر است همراهی والدین در مسواک زدن کودک تا 8 سالگی ادامه یابد زیرا عضلات دست کودکان توانایی کافی را برای مسواک زدن تمام دندان ها به خصوص دندان های آسیاب ندارد و کمک والدین مانع از پوسیدگی این دندان ها می شود.
وی گفت: مراجعه هر 6 ماه یکبار به پزشک کمک می کند والدین از وضع دندان های کودک خود مطلع شوند ضمن اینکه پس از 2 سالگی که کودک غذای خانواده را می خورد ضرورت دارد از نخ دندان نیز برای کودک استفاده شود.