نشستن های غلط؛ تیشه به ریشه ستون فقرات
متخصص ارتوپد و جراح زانو گفت: نشستن بیش از 2 ساعت موجب تحلیل رفتن عضلات می شود.
دکتر سید پیمان میر شاه ولد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: نشستن های طولانی مدت و نادرست فشاری
بیش از حمل یک بار سنگین را بر ستون فقرات وارد می کند.
وی گفت: کسانی که کار آنها نیازمند پشت میز نشینی است باید خود را به جابجایی و برخاستن های چند دقیقه ای عادت دهند.
این متخصص ارتوپد افزود: نشستن روی صندلی زمانی که طولانی شود با خشکی مفاصل و عضلات همراه است که توانایی عضلات را برای تحمل وزن بدن کاهش می دهد و فرد با گذشت زمان دچار دردهای مقطعی در اندام های خود به ویژه گردن و شانه می شود.
میرشاه ولد با اشاره به اینکه زمان نشستن پشت میز باید تقسیم به بازه های زمانی2 ساعته شود گفت: جابجایی هر 2 ساعت مانع از خشکی عضلات می شود و ضمن گرفتن خستگی به کشش بیشتر عضلات کمک می کند.
وی با بیان اینکه عضلات در صورت تحلیل رفتن تحمل وزن بدن را از دست می دهند افزود: کوتاهی عضلات، دردهای عضلانی، دردهای گردن، شانه، کمر و تغییر اندام های بدن به خصوص ستون فقرات از جمله عوارض ناشی از نشستن های غیر اصولی و طولانی مدت در محیط های کاری است.
این متخصص ارتوپد گفت: علاوه بر عوارضی که نشستن های طولانی مدت بر عضلات و ستون فقرات بجای می گذارد موجب افزایش وزن و کم تحرکی می شود که در دراز مدت زمینه بیماری های دیگری همچون فشار خون و دیابت را تشدید می کند.
میرشاه ولد در خصوص استاندارد های لازم در انتخاب صندلی نیز افزود: بهتر است افراد در محیط کار از صندلیهایی که قوس طبیعی کمر و پشت فرد را پوشش می دهد و دارای 5 پایه برای توزیع وزن بدن است به همراه 2 جای دست برای قرارگیری آرنج ها، استفاده کنند ضمن اینکه زاویه پا در هنگام نشستن90 درجه باشد یعنی پا به صورت مستقیم روی زمین قرار گیرد.