استاندار کرمانشاه گفت: واگذاری مجموعه های اقتصادی بخش دولتی به بخش خصوصی در راستای سیاست های کلان نظام صورت می گیرد و جوسازی های بی مورد موجب دلسردی سرمایه گذاران و کارآفرینان می شود.
مدیریت ارشد استان با جدیت فرایند واگذاری را بررسی کرده است
استاندار کرمانشاه افزود: واگذاری طبق روال قانونی در سازمان خصوصی سازی که زیرمجموعه وزارت اقتصاد است انجام شده و به لحاظ اجرایی کار چندانی با مجموعه استانداری ندارد ولی با این وجود مدیریت ارشد استان با توجه به دغدغه هایی که در این زمینه وجود داشته با دقت فرایند واگذاری را مورد بررسی قرار داده است.
این مقام عالی استان اظهار داشت: تنها 57 درصد از این پالایشگاه واگذار شده و 40 درصد آن به عنوان سهم نظارت در اختیار دولت است و بر این اساس دو عضو هیئت مدیره را نیز دولت تعیین می کند.
وی با اشاره به اینکه دولت فعلی بنای واگذاری این 40 درصد از سهام را ندارد، عنوان کرد: سیاست وزارت نفت این است که پالایشگاه ها به صورت کامل واگذار نشوند و همچنان به عنوان یک مجموعه حساس همچنان بخش حاکمیتی در آن حضور داشته باشد.
انتقادات مطرح شده پیرامون اهلیت خریدار غیرمنطقی است
دکتر رازانی با رد انتقادهایی که در مورد اهلیت سرمایه گذارمطرح می شود اظهار داشت: خریدار طی این سال ها واحد لبنیات بیستون را به عنوان یک واحد موفق اداره کرده است و واحدهای موفقی دیگری همچون فیلترسازی قزوین و کارخانه لبنیات در استان زنجان را نیز مدیریت می کند.
این مقام عالی استان تصریح کرد: با توجه به این پیشینه کاری موفق، انتقادات وارده پیرامون اهلیت خریدار چندان منطقی به نظر نمی رسد
وی افزود: در سال های گذشته مدیریت مجموعه پالایشگاه بین دولت و بانک دست به دست می شد و در نوعی بلاتکلیفی به سر می برد و سرمایه گذاری و بهینه سازی خاصی در آن انجام نشده بود.
یکی از مشکلات کلان اقتصاد کشور دولتی بودن امور است
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه این واگذاری ها بر اساس اصل 44 قانون اساسی و مبتنی بر سیاست های کلان خصوصی سازی نظام صورت گرفته در ادامه یادآور شد: یکی از آسیب های نظام اقتصادی به دولتی بودن شدید امور باز می گردد و واگذاری ها از بخش دولتی به بخش خصوصی به عنوان یک راه حل و راهکار برای حل این موضوع اندیشیده شده است.
دکتر رازانی میزان و حجم نگرانی های ابراز شده را غیرضروری خواند و گفت: اگر قرار باشد هرگاه پس از هر خصوصی سازی اینگونه جوسازی ها صورت گیرد باید به همان وضعیت قبلی دولتی بودن و مشکلات عدیده آن بازگشت.
وی ادامه داد: طبق گزارش مدیران پالایشگاه، 40 تا 35 درصد از تولیدات این مجموعه به صورت نفت مازوت و نفت کوره است که قیمت آن نصف مواد اولیه خریداری شده می باشد که این یک نقص بزرگ محسوب می شود زیرا به گفته کارشناسان اگر این میزان بیش از 5 درصد باشد توجیه اقتصادی با مشکل مواجه می شود
استاندار کرمانشاه در ادامه به تشریح روند واگذاری پالایشگاه پرداخت و گفت: این واحد در ابتدا دوبار با قیمت پایه 179 میلیارد تومان در فرابورس عرضه شده و این قیمت شامل تنها 57 درصد از پالایشگاه می شود. البته بدهی های مجموعه را نیز باید به آن اضافه کرد.
دکتر رازانی ادامه داد: طبق صورت های مالی که سال 94 توسط سازمان حسابرسی تهیه شده پالایشگاه کرمانشاه 647 میلیارد تومان به موسسات مختلف از جمله شرکت پخش فرآورده های نفتی بدهکار است. همچنین بیش از 90 میلیارد تومان نیز زیان انباشته دارد. به این ترتیب در کل پالایشگاه کرمانشاه 750 میلیارد تومان بدهی دارد.
وی روال واگذاری را کاملاْ قانونی توصیف کرد و اظهار داشت: 57 درصد از سهام پالایشگاه کرمانشاه با قیمت کارشناسی ۱۷۹ میلیارد تومان دو بار در فرابورس عرضه شده و خریداری پیدا نکرده است و طبق روال قانونی در مرحله بعد به مزایده گذاشته می شود که در این مرحله دو خریدار اعلام آمادگی می کنند.
این مقام عالی استان بیان کرد: برنده این مزایده که 20 دی ماه برگزار شد یکی از سرمایه گذاران موفق کرمانشاه است. وی با 210 میلیارد تومان برنده می شود و در این فاصله نیز سرمایه اولیه و اقساط اولیه را پرداخت کرده است و بر اساس نامه سازمان خصوصی سازی ایشان می تواند در پالایشگاه مستقر شده و بابت 57 درصد از سهامش اعمال مدیریت کند.
استاندار کرمانشاه در ادامه به نشست مشترک خود با نمایندگان اشاره کرد و گفت: در این زمینه روز 5 شنبه نشست مشترکی با مجمع نمایندگان محترم استان برگزار شد و اطلاعات کاملی از این واگذاری ها در اختیار 6نماینده حاضر در نشست گذاشته شد و با این کار نمایندگان محترم، اطمینان خاطر بیشتری پیدا کردند.