فعالیت بیش از 250 کرسی در جهان برای توسعه زبان فارسی و ایران شناسی
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی گفت: در سال 96 اولین آزمون مهارتی زبان فارسی با عنوان امتحانات آمفا برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حسین سالار آملی در گردهمایی مدیران گروه های زبان فارسی دانشگاه های خارج از کشور افزود: در حال حاضر دو گروه همکار با هدایت وزارت علوم و به همت ایران دوستان و ایرانیان مقیم خارج از کشور وظیفه خطیر توسعه زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی را در دانشگاه های دنیا بر عهده دارند.
وی گفت: اولین گروه بیش از 51 کرسی در 31 کشور پوشش داده است و 3 هزار و 636 دانشجو از جمله 620 دانشجوی دوره دکتری را در بستر آموزشی و تربیتی خود تربیت کرده است.
سالار آملی با اشاره به اینکه دومین گروه به همت ایران دوستان، فارسی زبانان و نخبگان دانشگاه های دنیا برپاست افزود: تعداد این کرسیها نزدیک به 200 مورد است و هزاران دانشجو در آن تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: البته نباید فراموش کرد که در داخل کشور و دانشگاه ها و مراکز آموزشی جمهوری اسلامی ایران حدود 522 دانشجوی غیر ایرانی در رشته های زبان فارسی و ایران شناسی در مقاطع مختلف حضور دارند.
قائم مقام وزیر علوم افزود: از این تعداد 90 نفر در مقطع کارشناسی و 270 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 162 نفر در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.
سالار آملی با بیان اینکه هدف از این دعوت همفکری، انسجام بیشتر و ارائه گزارش کشوری و بحث و بررسی در چند محور اساسی بوده است گفت: خوشبختانه استعداد و پاسخ مثبت 108 تن از این عزیزان برای ما افتخار آفرید.
وی افزود: متاسفانه به علت محدودیت ظرفیت تنها 81 تن از مدعوین خارج از کشور را در جمع خود داریم.
سالار آملی گفت: حدود 120 نفر از استادان اعزامی قبلی کرسی های زبان فارسی که از ایران اعزام شده بودند نیز به این جمع دعوت شدند تا تجربیات گران سنگ خود را در اختیار همگان قرار دهند.
قائم مقام وزیر علوم افزود: در این نشست غیر از گزارش های کشوری محورهای مهمی به بحث و نظر خواهی گذاشته می شود.
سالار آملی با تاکید بر اینکه انتظار می رود در سال 1396 اولین آزمون مهارتی زبان فارسی با عنوان امتحانات آمفا برگزار می شود گفت: این رویداد نقطه عطفی در روند استاندارد سازی سطح زبان و ادبیات در گستره گیتی است.
قائم مقام وزیر علوم در پایان تاکید کرد: امروز از سه برگزیده ای که بیشترین نقش را در توسعه زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی در سطح دنیا داشته اند قدردانی می شود و تقدیر نامه خود را از دست وزیر علوم دریافت می کنند.