از برگزیت تا توئیتر در یک مصاحبه،
ترامپ : " برگزیت " ایده ای عالی !
رئیس جمهور جدید آمریکا، در مصاحبه با روزنامه تایمز انگلیس، برگزیت را ایده ای عالی توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وبگاه این روزنامه، دونالد ترامپ در گفتگو با مایکل گو توضیح داد که چطور شیوه متفاوت او می تواند سیاست ها را تغییر دهد.
وی درباره برگزیت گفت: «من فکر می کنم برگزیت، درنهایت، اتفاق بزرگی خواهد بود.»
ترامپ درباره اینکه آیا پس از تکیه زدن بر کرسی ریاست جمهوری توافق تجاری جدیدی را با انگلیس منعقد خواهد کرد، اظهار داشت: «قطعا، خیلی سریع. من به انگلیس علاقمند هستم. ما قصد داریم کاملا تلاش کنیم که اینکار را به سرعت و به شکل مناسب انجام دهیم که برای هر دو طرف خوب باشد.
وی افزود :من با ترزا می دیدار خواهم داشت. ما این ملاقات را پس از ورود من به کاخ سفید، خواهیم داشت.
آینده اتحادیه اروپا
ترامپ درباره آینده اتحادیه اروپا نیز صحبت کرد. او به ترکیب مشکلات اقتصادی و بحران آوارگان اشاره کرد و گفت: «مردم، کشورها، می خواهند هویت خودشان را داشته باشند و انگلیس می خواهد هویت خودش را داشته باشد. اما من کاملا به این موضوع باور دارم که اگر آنها مجبور نبودند همه این پناهجویان را بپذیرند -این تعداد پناهجو را با همه مشکلاتی که دارد- من فکر می کنم شما برگزیت را نداشتید. این آخرین ضربه ای بود که وارد شد... من فکر می کنم کشورهای دیگر هم از اتحادیه اروپا خارج می شوند. من فکر می کنم یکپارچه نگه داشتن آن، به اندازه ای که خیلی ها فکر می کنند، نخواهد بود.
وی افزود : رئیس جمهور منتخب آمریکا در این مصاحبه، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را ستود اما در عین حال گفت بر این باور است که او با استقبال از تعداد نامحدود آوارگان سوری، «اشتباهی فاجعه بار» را مرتکب شد. بیش از یک میلیون مهاجر از شمال آفریقا و خاورمیانه، در فاصله 2015 تا 2016، آمدند. او افزود اعتقاد دارد که غرب می بایست مناطق امنی را در سوریه ایجاد می کرد -مناطقی که هزینه آن را نیز کشورهای حوزه خلیج(فارس) می پرداختند- تا به این ترتیب این هجوم محدود شود.
ترامپ گفت:«من فکر می کنم، او اشتباهی فاجعه بار را مرتکب شد و آن اشتباه پذیرش همه این پناهجویان غیرقانونی بود. منظور پذیرش همه این افراد است که از هرجا می آیند. و هیچ کس نمی داند مبداءآنها واقعا کجاست.»
بدبینی ترامپ درباره [آینده] اتحادیه اروپا، ریشه در نگرش او به آن به عنوان اتحادیه ای دارد که ضد فرصت های شغلی و ضد رشد است.
هوشیاری انگلیس !
ترامپ با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا از نظر او تحت کنترل آلمان است، گفت: شما به این اتحادیه نگاه می کنید و می بینید که آلمان بر آن مسلط است. این اتحادیه، اساسا ابزاری برای آلمان است و به این علت است که من فکر می کنم انگلیس در خروج از آن، هوشیاری نشان داد.
خصومت ترامپ با اتحادیه اروپا، مشابه بدبینی او به یکی از تشکل های دیگر پس از جنگ جهانی یعنی ناتو، است. در عین حال رئیس جمهور منتخب آمریکا به طور جدی تاکید کرد که به دفاع از اروپا و غرب، متعهد است.
ترامپ گفت: «من مدت ها پیش گفته ام که ناتو مشکلاتی دارد. اول اینکه به روز نیست، زیرا سال ها قبل طراحی شده است. دوم، کشورها سهمی را که از آنها انتظار می رود، نمی پردازند... وقتی من گفتم ناتو به تروریسم توجه ندارد و به این علت به روز نیست، دو روز با انتقاد شدید مواجه شدم، اما بعد آنها تدریجا گفتند که ترامپ درست می گوید.»
در طول این مصاحبه، اظهاراتی درباره تقویت توان دفاعی آمریکا، نشان می دهد که این کار در صدر برنامه های ترامپ قرار دارد. ترامپ، کسینجر نیست اما تحلیل قوی ترامپ از هزینه های دفاعی منعکس کننده توانایی یک بازرگان برای کاهش این هزینه ها به منظور تامین نیازهای اساسی دفاعی است.
من از توافق ایران راضی نیستم
زمانی که از ترامپ درباره ایران سوال شد، او تصریح کرد رویکردش، رویکرد فردی است که نمی خواهد کشورش مجددا ساده فرض شود.
وی گفت:«من قصد ندارم بگویم می خواهم با توافق ایران، چه کار کنم. من نمی خواهم با کارت ها بازی کنم. منظور من اینست که من سیاستمدار نیستم.
وی گفت : من از توافق ایران راضی نیستم. من فکر می کنم، این توافق، بدترین معامله ای بوده است که تا کنون صورت گرفته است. وقتی شما 150 میلیارد دلار را به یک کشور بر می گردانید، و یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار آن را نقد می دهید. آیا شما تا به حال 100 میلیون دلار را به شکل اسکناس های صددلاری دیده اید؟ این پول زیادی است !
حمله به عراق ، یکی از بدترین تصمیمات
ترامپ در ادامه این مصاحبه، درباره حمله به عراق نیز سخن گفت. وی آن را «یکی از بدترین تصمیمات، و شاید بدترین تصمیمی توصیف کرد که در طول تاریخ کشور ما [آمریکا] اتخاذ شده است. این تصمیم مانند انداختن سنگ به داخل لانه زنبور است.»
نگاه معامله گرایانه ترامپ به سیاست، بدین معناست که او می خواهد از اینکه مواضع ثابتی درباره رهبران دیگر اتخاذ کند، بپرهیزد. او می خواهد در ابتدا آنها را از مزایای تردید در اینباره، بهره مند سازد و امیدوار است این رویکرد به کاهش تنش های بین المللی منتهی شود. او مشخصا از ایده بررسی تحریم های روسیه سخن گفته و آن را به اقدام پوتین رئیس جمهور این کشور به دوری جستن از تقابل منوط کرده است.
ترامپ گفت:«تحریم هایی علیه روسیه وجود دارد، بگذارید ببینیم آیا ما می توانیم به توافق های خوبی با روسیه برسیم. در خصوص یک موضوع، یعنی سلاح های هسته ای، من فکر می کنم این تسلیحات باید به میزان زیادی کاهش یابند. این موضوع، می تواند بخشی از توافق ها با روسیه باشد. اما روسیه اکنون به سبب تحریم ها، به شدت آسیب می بیند،اما من فکر می کنم اتفاقی می تواند رخ دهد که افراد زیادی از آن نفع ببرند.»
به رغم تمایل شدید ترامپ برای بهبود بخشیدن به روابط با روسیه، به صراحت نقش روسیه را در سوریه، محکوم کرد.
پوتین و مرکل
در پایان این گفت و گو، به رغم اظهاراتی که ترامپ در تایید پوتین و مرکل به زبان آورد، او فاش کرد که آماده است روابط را با هر دو این افراد قطع کند. ترامپ گفت: «خوب، من با اعتماد به هر دو این افراد شروع می کنم. اما بگذارید ببینیم چقدر می تواند پابرجا بماند. این اعتماد ممکن است اصلا دوام نیاورد.»
در پایان به این نکته اشاره شده است که ترامپ گرچه به علت استفاده از توئیتر برای انتقاد از هر کسی از مریل استریپ (هنرپیشه هالیوودی) تا فعالان مدنی چون جان لویس با واکنش های انتقادآمیز مواجه است، او قصد ندارد آن را کنار بگذارد زیرا او بر این باور است توئیتر، به او امکان ارتباط مستقیم با مردم آمریکا را می دهد.